Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Nekem is "csak" leszakadt. de ettől sosem tudott kiürülni a hólyagom teljesen, és állandó nyomást éreztem. Nem tudtam ugrani pl. És a székelési inger is elég zavaró napi 14-16 órán át.
Nem bántam meg a műtétet. Az előtte való éjjel egyedül nehéz volt, de kibírtam( ezt itt most lelkileg értem). Utána egy nap a rossz, mármint ennél a műtéti technikánál. Tegnap már mentünk varratszedésre. Nekem tényleg ésszel kell vigyáznom, hogy betartsam az orvos utasításait. Simán tudok hajolni, este húzódik a hasam, és reggelente fájnak a beleim. Úgyhogy tényleg ne aggódj, rendben lesz minden!
Puszi: Eszter
Sziasztok!
Reggel megyek ultrahangra és vérvételre.
Majd beszámolok.
Szép napot mindenkinek!
Kati
Szia! Engem fél éve műtöttek. Első hónapokban a világon semmi változást nem éreztem a hormonaimnál, még egy halvány mellfeszülést sem, csak figyeltem a többieket, hogy honnan a csudából tudják és érzik a peteérésüket. Na aztán nálam is jelentkezett, most már szinte fáj a mellem annyira feszül, és pluszba az arcomon megjelennek a pattanások, most nekem kell kölcsönkérni a kamasz gyerekeimtől a kencéket. Remélem ez csak átmeneti időszak lesz és majd beáll. Egyébként banyakórt szerencsére nem érzek, nincs hőhullám meg ilyesmi, elvileg ugye nem is szabadna lennie, remélem Te is meguszod apró változásokkal.
Üdv:BorcsaKati
Szia Kati!
Tényleg megijedtem, hogy többen is írtátok a p.cisztát, nálam meg szóba se került a dokinál, de rá fogok kérdezni legközelebb, félév múlva hívott vissza, az jó soká lesz, lehet felhívom. Szörnyű volt egyébként "ott" lenni, a vizsgálóasztalra újra felpattanni, úgyhogy most minél hamarabb elmenekültem. De igazad van nem hanyagolhatjuk el, a műtétem hiába okés volt, azért visszatérő (rém)álmom, és egy biztos, hogy többet nem szeretnék műtőasztalon feküdni.
Vigyázz Te is magadra, sokat gondolok rád és a többiekre is, hiába írok ritkán.
puszi.
Szia! A fórumon valóban lehet egy kis önbizalmat és bátorságot összeszedni, jó úgy oda menni, hogy már előre tudod kb. mi fog történni veled. (Reméljük nem lesz meglepi)Anno nekem is sokat segítettek a lányok, mert sajna utána is sok kérdés adódik és nagyon jó, hogy nem egyedül őrlődsz rajta, hanem itt megoszthatod.
Egyébként én is a hálóinget ajánlom a csövek miatt. Vérzés nemigen van utána, inkább hús színű folydogálás.
Minden jót neked és továbbra is csak nyugodtan, a mütét igazán kibírható, ettől ne félj, csak arra gondolj, hogy utána napról napra csak jobban leszel.
BorcsaKati
Szia!
Nagyon jó, hogy nyugodt vagy, én is az voltam, talán azért nem viselt mg lelkileg. Tudtam, ettől már rosszabb csak akkor lehet, ha nem műtenek meg. Én sosem hordtam pizsamát, de amikor már járkáltam elmentem venni, könnyebben tudtam megfordulni, mint a hálóingben. Már függő lettem , naponta többször benézek, bár írni ritkán szoktam.
Szurkolok Neked is ás azoknak is akik még gyógyulgatnak, vagy még a műtét előtt állnak.
Puszi mindenkinek!
Szia!
Engem Pécsen műtöttek,ott engedik a pizsamát.Igen vigyél betétet,mert lesz egy kis vérzés ,de nem vészes.Nekem a vérzésem pár nap alatt elmúlt és nem volt annyira erős ,mint ,amikor valaki menstruál,sőt a 3. napon már csak maszatolás volt.
Szorítok,semmi gond nem lesz!!!
Puszi Adri
Szia!
Nekem is meghagyták mind a két petefészkem.2 hónapja műtöttek,de én nem veszek észre semmit,nem görcsölök,nem feszül a mellem stb...Ha adtam volna én 40000Ft-ot gondoltam,de mivel nem úgy sikerült a műtétem,így semmit sem kapott a dokim.
Nagyon szorítok ,de semmi gond nem lesz!!!:)
Puszi Adri
Szia Ildikó!
nekem is megmaradtak a petefészkeim és vagy 13 éve nekem is lekötöték.
Hormonális dolgokkal semmi tapasztalatom, valószínű még nem ért el a banyakór:)
Abből gondolom, hogy működnek rendesen mert megfelelő időközönkét feszül a mellem, mint régen, mielőtt megjött. Talán csak kicsit gyengébben. de ebben sem vagyok biztos.
Kívánom, ennél nagyobb gondod neked se legyen!
Üdv: Szimi
szia
Nekem tavaly novemberben volt a műtétem.Akkor volt a kislányom 2 éves,és bizony én sem tudtam egész nap ágyban lenni.
Délután mikor aludt,akkor én is,napközben a nappaliban a kanapén pihengettem.
Sétáltunk is minden nap.
Mást nem is nagyon csináltam 4 hétig.
Nekem kb 5 hétig szúrkált,fájt a hasam,ha sokat mentem.Olyan érzés volt,mintha köveket raktak volna a hasamba.
SZiasztok!
Én is az ötvenezres kategóriát választottam. Nem tudtam elég-e, de köszönöm Áginak a segítséget. Ő is eléggé népszerű orvos, de inkább kismamái vannak. Kedveseim, akinek benn maradt mindkettő petefészke, annak a hormonális dolgokkal milyen tapasztalatai vannak? Hab a tortán, hogy nekem, amikor 16 éve született a kisfiam elkötötték a petevezetőt, mivel császáros lett, és meg volt a lehetősége. Elláttok tapasztalataitokkal? :-)))
Szia!
Ha nem fájt semmi, akkor nem feküdtem, de nekem olyan 5 naposan nem volt! Szerencséd van, hogy ennyit fent bírsz lenni. Én úgy voltam, hogy az első két hétben elég volt a fentlétből annyi, hogy reggel zuhanyoztam, felöltöztem és egy óra pihenés. Nekem sokáig fájt és szinte mindig, akármit csináltam. Persze az intenzitás nem volt egyforma, de még éjjel is fel-fel ébredtem. Több hét telt el úgy, hogy nem fájt semmi. 9 hónapja műtöttek, de azóta is szurkál néha a hasam, főleg, ha kicsit sokat megyek, vagy ülök.(Vagy időjárás változásnál, vagy, mikor menstruálnék, stb.) Örülök, hogy jól vagy, mindenkinek jó egészséget kívánok! Erika
Még lehet, hogy az 50000 is túlzás.
Igaz én 60000-et adtam, de azóta nem fogad el pénzt a magánrendelésen, akkor sem, ha cytológiai mintát vesz, és a lányomat is vizsgálja. (8000 a vizsgálati díj a magánrendelőben).
Gimnazista évfolyamtársam volt,általában 1x elveszi a pénzt, 2x nem, és nem akartam adós maradni. Mindig a magánrendelésre járok, az osztályon elég nehéz megtalálni, eléggé felkapott.
Nem kell túlzásba esni a hálánk kifejezésével.
Szia Borcsa!
Köszi a szurkolást! Minden renben lesz, tudom én is, de most van egy kis para bennem.
A 3 havonkénti petefészek ultrahangot még az őrzőben ajánlotta a főnővér (Ő is sorstárs), az orvosom megerősítette, a kolléganőm példája megszilárdította az elhatározásomat, hogy nem hanyagolom el.
Én kérdeztem rá a mostani vizsgálaton, úgy adott beutalót.
Sziasztok!
Régen jártam erre, jó volt újra olvasnom a régi ismerősökről és az újakat is köszöntöm. Remélem azért a gondok ellenére mindenki pozitívan gyógyul és gondolkodik! Szerencsére én jó példát "mutathatok", most voltam a fél éves kontrollon és minden rendben volt. Csak sima vizsgálat, semmi petefészek uh, meg ilyesmi. Ti hogy "kerültetek" oda,Ti kértétek? Kicsit megijedtem, hogy látom milyen sok problémát okoz. Szerencsére egyébként tök jól vagyok, a hormonaim a pattanásaimon élik ki magukat újra kamaszodom:), de fizikailag ok, azért az emeléseknél még figyelgetek. Jógázni járok és voltam K.intim tornán, amit egyébként mindenkinek csak ajánlani tudok, élmény volt.
TurkKati, szurkolok Neked, biztos minden rendben lesz!
Adri, örülök, hogy ilyen szépen épülgetsz és lelkileg is ügyesen kezeled, csak így tovább!
Mindenkinek sok puszit és + energiát küldök, az újaknak pedig gyors gyógyulást és sok hitet, amit főleg itt a fórumon találtok meg.
Üdv:BorcsaKati
Köszönöm lányok:)
Közben indítottam már fórumot róla,ő is 50.000-re gondolt.Ezek szerint jól kalkulált.
Szia!
Az összeg nagysága attól is függ, hogy úgymond fogadott orvos fogja e műteni, vagy csak az őt műtő orvosnak akarja "leróni a háláját" A fogadott orvosé a magasabb tarifa az olyan 50-60 körül mozog, a sima műtős orvosnak 10-20 közötti volt amit adtak, ott ahol Én voltam. De Budapesten néhány kórházban egészen elképesztő összegeket is hallottam.
Üdv. Rezeda
Szia!
A pénz általában függ, melyik kórház, milyen orvosa műti az ismerősödet. És nem utolsó sorban ki mennyit tud. Azért kölcsönbe nem kell magát verni! Hallottam 10 ezerről és 50-ről is. Szerintem esetleg kérdezősködjön majd a kórházban szobatársaktól is, általában ugyis utólag adja az ember.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?