Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
jobbulást hamar neked is:)
én már ma mennék,hidd el..én is vérzés csillapítókat szedek és mivel trombózis hajlamom van,elég veszélyes ez...a vérszegénység mérséklődni fog vagy teljesen elmúlik..nekem már akkor javult,mikor pár hónappal ezelőtt felírták és a menzi alatt szednem kellett az Exacil-t...
jobbulást neked hamar:)
Nem is tudok igazán mit írni. Talán csak annyit, hogy fel a fejjel és szorítok Neked.
Üdv. J
Osztályrészemül jutott, hogy tavaly műtét után szúrhattam a 80 éves anyukámat 30 napon át... Bizony elájultam az elején, mert soha nem volt tű a kezemben... Mit ad Isten, március végétől pedig az egyedül élő szomszédomat szúrtam a kérésére...
Meg lehet szokni a gondolatot, a látványt.
Ha rákényszerülnék, magamat is megszúrnám... mert ennyi pénzt nem fizetnék ki érte.
Sziasztok! Tegnap haza engedtek a klinikáról, nekem 20 szurit írtak fel, és magamat szúrom, mert kicsi családom tagjai a tű látványát sem bírják. Sajnos a műtétet nem tudták teljesen megcsinálni. Mindent ki akartak szedni, méhet, petefészkek, de csak az egyik petefészket tudták eltávolítani. A 17-éves korban történt vakbélműtétem után (műtétközben perforáltam, illetve a felszívódó varratok nem szívódtak fel) plusz a mostani miómák miatt olyan összenövések lettek, hogy a méh eltávolítása azzal járna, hogy a vastagbelemet ki kéne a hasfalra véglegesen varrni, mivel a szétválasztás jelenleg a bél komoly sérülése nélkül nem tudnák megcsinálni. Most meg kell várnom az újabb szövettani eredményt és annak függvényében döntenek, hogy milyen módszerrel próbálják majd a miómák méretét csökkenteni, és utána esetleg meg tudják csinálni a méh eltávolítást a belek sérülése nélkül. Tehát tovább szenvedek és reménykedem, hogy majd a kezelés beválik. De addig is gyógyulgatok, egy kicsit nagy lett a vágás 22cm.
Isten hozott újra köztünk! Örülök, hogy ilyen szerencsésen túl vagy rajta. Nekem volt egy pár napos mélypontom a második héten, de gyorsan túl lettem rajta. Az okát a mai napig nem tudom, de nem is érdekel. Pihenj sokat és óvatosan sétálgass!
Puszi
Nekem azt mondta a doki, hogy volt, aki két hét után abba hagyta és tüdőembóliát kapott. Szerencsére megmentették. A mozgás szegény életmód miatt nagyon magas a trombózis veszély, ezért az ilyen nagy műtéteknél a 40 feletti nőknek kötelezően adják (Szolnok). Egyébként más műtéteknél, pl láb, akkor is adni kell, kortól és nemtől függetlenül.
Sziasztok lányok! Ma hazaengedtek, túl vagyok mindenen, illetve annyi,hogy az egyik petefészek megmaradt, mert teljesen ép volt, viszont volt egy rejtett óriás miómám, ami jól megdolgoztatta a dokit, a másik kettőn kívül. Száz szónak is egy a vége, még egy hetes sem vagyok, és nagyon jól érzem magam, persze a körülményekhez, és a meleghez képest. Holnap hívom a körzetit, akkor tudom meg, hogy kell-e a szuri, mert az én kórházamban nem nagyon javasolják, ha a körzeti igen, akkor majd csak megméhecskézem magam, vagy valaki a barátnők közül. Nagyon-szépen köszönöm a sok virágot, amit küldtetek, és a sok drukkolást. Azért majd még jelentkezem, de most ennyi elég a gépből.
Én nem kaptam hazára véralvadás gátlót,csak a kórházban.
Én kedden leszek 2 hetes műtött,a méhemet vették ki.Novembertől véreztem egyfolytában,1-2 napos szünetekkel.Mivel 41 éves vagyok,minden alternatívát kipróbáltam ,hátha segít valami más,nem csak a műtét.3 hónapos homeopátiás kezelésbe kezdtünk az orvossal,de sajnos ez sem használt.Amennyire elijesztettek a környezetemben a műtéttől,annyira volt kellemes meglepetés.Lelkileg abszólút nem viselt meg,nem is értem hogy miért kellett volna.Megszabadultam a betétektől,tamponoktól és attól,hogy már félve mentem ki az utcára,mikor ázok át.Már vérzéscsillapítón éltem az utóbbi 1 hónapban.Igaz még így 2 hét után nem tökéletes az életem,de napról napra jobb.Most a vérszegénységgel küzdök,remélem hamar regenerálódik a szervezetem.Én is csak azt tudom mondani amit az előttem hozzászólók,hogy kár húzni az időt,ha menni kell,hát menni kell.
véralvadásgátló, trombózis ellen.
Trombózis elleni injekció hasfalba.
Naponta egyszer.
Hidd el, nagy megkönnyebbülés lesz, ha túl leszel rajta.
én sem bánnám,ha már holnap mennénk,azt sem...nekem faktorokat kell kapnom majd a műtét előtt,mert Willebrand szindrómám van(vérzékenység) és trombózis hajlamos is vagyok..tehát ez nem lesz séta galopp...de jövő héten,ha elmúlik az ömlés,ahogy valaki nevezte:D,akkor megmondják mi lesz...
köszönöm a válaszokat csajok:)
Sziasztok!
Minek a műtét utáni szuri?
Üdv.:Csillus
Amint kiderült, hogy szuri lesz itthon, rögtön lestoppolta a beadás lehetőségét. Én csak egyszer szúrtam, de az is elég volt.
A kis szadista :DDD Engem is a zuram szúrt. Előtte meg én őt, az epekőműtétje miatt :D
A kínzás és a fájdalom fogalma május 7-én nekem teljesen átértékelődött:-(. Az uram meg élvezte, hogy naponta szurkálhat:-).
Akkor engem jó helyen műtöttek, nem kínoztak :) Bár 40 elmúltam.
Ez felénk így szokás, negyven felett kapni kell. Bár szerintem elszámolta a doki, mert négy hetet mondott és gondolom 3 dobozzal akart felírni, de 4 sikerült. A kis huncut. Mikor rákérdeztem, akkor mondta, hogy ha már így alakult, akkor lőjjük be mind:-).
Akkor méhecskére fel!
40-et? az rengeteg. Nekem tán 4-et kellett, a két kórházin kívül. :(
Biztos cuki, és most beletetted a bogarat (méhet) a fülembe :D
Ugye? Már a műtét előtt eldöntöttem és már meg is lenne, csak 40 szurit kellett kapnom és nem akartam, hogy gond legyen. Szerintem nem is lehetett volna a szuri kúra alatt, mert akkor nagyon vérzett volna.
Ez a méhecske mekkora ötlet!!! :)
Szia!
Nem kellett feldolgoznom semmit:-). Nagyon jól el vagyok a maradék 2/3-nyi fészkemmel. Életminőségbeli változás! Akinek ezt javasolják, vágjon bele, ne tipródjon rajta három évig, mint ahogy én is tettem. Nem figyelem, hogy mikor kéne megjönnie, elajándékoztam a rengeteg tampont, ami itthon volt, nem stresszelek és minden sokkal jobb! Nagyon nehéz a várakozás időszaka, de 8 hetesként mondhatom, hogy megérte! A kopasz csunyámnak olyan nagy sikere lett itthon, hogy azóta is gyantáztatom és a héten rátetováltattam a párom nevének a kezdőbetűjét - ezért nem vagyok most strandon:-). Még a hasamra varratok egy méhecskét, ha valaha hiányérzetem támadna, de ezt csak a strandszezon után (ha addig nem kap el a hév).
Fel a fejjel előtte állók! A többieknek gyors gyógyulást.
Üdv. Judit.z
Én két héttel műtét után már virultam :) mondjuk feldolgozni nem kellett, mert örültem, hogy végre vége az ömlésnek. A műtétet már úgy vártam, mint a messiást. Dehát ez egyénfüggő.
Sok nő szinte kivirul a műtét után 1-2 évvel. Amikorra fel tudja dolgozni a történteket.
És mindegy, hogy lesz-e hőhullám vagy sem.
Járulékos veszteség. Valamit valamiért.
Ha a petefészek marad, nem lesz hőhullám, csak a mensi marad el, ami viszont istenkirály :)
Ez a legtöbbször nem kívánságműsor. Annyit fogsz még szenvedni emiatt, hogy egy ilyen műtét kismiska hozzá képest.
najaaaaaa..csak 32 évesen még ne szeretnék ilyesmit:(((
További ajánlott fórumok: