Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia! Igen kb két hónap kiesés volt. Február 3-án mentem be a kórházba, és április 2-án megyek dolgozni. Hát eléggé szét voltam barmolva, de remélem ügyesen összerakott a dokibácsi :-) Úgy érzem ez ideális pihenőidő volt, bár még mindig érzem a korlátokat. Ha guggolok, vagy hajlok hosszabb ideig, szinte érzem a vzszintes vonalat a hasamban, gondolom a háló helyét. Erre kell még figyelnem, meg az emelésre, illetve olyan mozdulatokra ami haspréssel jár. Kb fél év mire az implantált rész eggyé válik a test szöveteivel. Eddig még úgy néz ki, a munkahelyem tolerálja ezt. Nővérként dolgozom, így eléggé rá vagyok utalva a kollégákra, de szerncsére mindenben támogatnak, és a főnököm is készségesnek mutatkozik. Októberig "kismama" műszakban leszek. Csak 8 órában dolgozok, éjszakázás nélkül.
A fájdalmakra számítok, mert olykor itthon is érzek, de majd óvatos duhaj leszek.
Szerencsére ennél mélyebben merültünk bele. Hüvely ellenőrzés, sőt tisztítás... igen varratok rendben. Hólyag helyzete, háló helyzete tapintással, uh-gal.Uh pisilés előtt, pisilés után, ...jó vizelet nem marad a hólyagban... rendben. Kérdéseim papíron listázva, tételesen végig beszéltük, közben mesélgetem az ijedt napjaimat amik előfordultak a hat hét alatt. Erre a reakció: És mért nem telefonált? Mert akkor hadsettel a fülében töltötte volna a napjait. Nekem hál'Istennek nagyon aranyos dokibácsim van. 22 éve járok hozzá.
Egyébként ezt a papírra felírós dolgot javaslom, mert ott az embernek nem biztos, hogy eszébe jut. És azért ennyi idő alatt felmerül egy két dolog amire kíváncsiak vagyunk.
Krisztának és minden lábadozónak mielőbbi felépülést kívánok. Ibab, vagy Lilavirág írta, nem is tudom melyik fantasztikus lány: Hősök vagyunk. Belátom tényleg így van. Hősök vagytok ti is! Olyan energia sugárzik ebből az oldalból, ami erőt ad nektek, és a műtétek előtt állóknak!
Mindenkinek nagyölelés: Tercsi
Szép napot ezen a szép novoszibirszki tavaszi napon!
Megtaláltam a megoldást a problémámra :)
Hurrrá !!!
Szelídgesztenye fogyasztása bármilyen formában, ráadásul nagyon jó hatással van a sebek gyógyulására is. Bárki fogyaszthatja .
Sziasztok!
Kriszta: peches vagy, mielőbbi gyógyulást kívánok.
Van itt valaki aki átesett a 6 hetes kontroll vizsgálaton? Miből áll?
-Hogy vagy?
-Jól.
-Bővebben?
-Nem jól.
Szia Kriszta!
Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok!!
Borzasztó amin keresztül mentél. Látod, ezért félek, irtózom a műtétektől, na meg a nőgyógyászoktól! Ez baromi fájdalmas lehetett, csak remélni tudom, hogy már nem szenvedsz tőle olyan sokat, mint kezdetben!
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem azt mondta az orvosom, hogy a konizáció után meg kell várni legalább a 6 hetet. Nekem péteken telik le a 6 hét, akkor vizsgálat, és időpontot is kapok a méheltávolító műtétre.
Fel a fejjel, bár én is félek ...
SZIASZTOK!
Próbálom emésztgetni a rám váró dolgokat, és kicsit könnyebb, hogy itt vagytok!!!!
Ebben a helyzetben is szerencsésnek érzem magam, hogy úgy tűnik, időben kaptam el a betegséget.
Bár azt a részét nem tudom még felfogni, hogy folyamatos P2 eredménnyel, úgy, hogy leakartak beszélni a konizációs műtétről, hogy lehet ilyen szövettani eredményem :-( ...csak lenne már szerda, hogy tudjam mikor leszek túl rajta:-(...csak lenne már annak a napnak a másnapja....
Ha nincs semmi panasza, akkor én megértem, teljesen! Reméljük, hogy később sem lesz, hiszen 65 évesen már rég túl van a változó koron,így azért már közel sem akkora a "veszély".
Én sem szeretek nőgyógyászhoz járni, igaz, nincs olyan, akihez úgymond "szívesen" elmennék, ha bajt érzek, mert megbízhatom benne. A fölényes, közönyös nőgyógyászok meg eléggé kiakasztanak. S ebből van több, sajnos.
A jelenlegi, aki felírta az Esmya tablettát, kérdem, ezt mikor lehet elkezdeni? Akár ma? Persze, bármikor. - mondta. Otthon olvasom a betegtájékoztatót a dobozból, hát nem akármikor a menstruációs ciklus első hetében kell elkezdeni, tehát az első vérzéses naptól kezdődő héten. Nekem az kb. két hétre lesz ahhoz képest, amikor ott voltam. Tehát le sem xarja, hogy ki mikor kezdi el, "akármikor". Ja, aztán ha gondot okozna, akkor rá van írva a tájékoztatóra, elfogadtam.
Hát nem is tudom, minden nap egy komoly tortúra nekem ezekkel a mióműákkal, de a műtéttől írtózom, a tablettától teljesen megrémültem, már a mellékhatásaitól, hogy minden 10. illetve minden 100.-nál igen komoly mellékhatások fordulnak elő... hát általában a legtöbb tablettán, 1000 a nagyon gyakori, meg 10.000... stb. Nem minden 10. !
Sajnálom, de ilyenkor nekem első gondolatom, hogy orvosi műhiba miatt kell kivenni a méhét! Nem vagyok látnok, nem tudom mi van, mi történt ott pontosan, de sok esetben sajnos jól gondolom!
Nagyon sajnálom, hogy ki kell venni a méhét, főleg, hogy a kisbabával is vannak gondok, s akkor ugye több már nem is lehet. Hát őszintén kívánom a legjobbakat, gyógyuljon meg a kisbaba, s a műtéten ha muszáj, akkor utána mielőbbi gyógyulást a mamájának is!!!!
Persze nagyon nehéz lehet szegénynek úgy "gyógyulni", hogy életveszélyben van az újszülött babája, rossz belegondolni is!
szerintme lelkileg nem mindegy, hogy 38 évesen vagy 50 évesen műtenek v.kit ezzel....
Meg elvben a méhnek nincs szerepe már, de ez nem igaz, van olyan orvos aki azt mondja, hogy igenis a petefészkek vérellátást biztosítja...
Ha felmerült már egyszer a műtét lehetősége, teljesen felesleges halasztgatni, évekkel eltolni, elodázni esetleg.
Még akkor is, ha fiatal valaki, mert úgyis műtét lesz a vége, csak idősebben már sokkal nehezebben viseli a műtét nehézségeit az ember...
Esmya... Hát lelke rajta, aki ilyen mellékhatások mellett ehhez folyamodik...
Én azt tapasztalom, hogy az Édesanyámék korosztályából nagyon sokan soha (és mostanság sem)nem is jártak rákszűrésre, emiatt talán nem derült ki korábban annyi probléma.
A másik ok talán, hogy ha valaki ilyen helyzetbe került akkor inkább titkolta, mert ez egy kicsit tabu témának számított. Ma már nyíltabban mernek erről beszélni az emberek, és ehhez ahogy írtad nagyobb a médiafelület is.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?