Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

18461. Terkócia (válaszként erre: 18460. - C07940919c)
2013. márc. 27. 15:11

Szia! Igen kb két hónap kiesés volt. Február 3-án mentem be a kórházba, és április 2-án megyek dolgozni. Hát eléggé szét voltam barmolva, de remélem ügyesen összerakott a dokibácsi :-) Úgy érzem ez ideális pihenőidő volt, bár még mindig érzem a korlátokat. Ha guggolok, vagy hajlok hosszabb ideig, szinte érzem a vzszintes vonalat a hasamban, gondolom a háló helyét. Erre kell még figyelnem, meg az emelésre, illetve olyan mozdulatokra ami haspréssel jár. Kb fél év mire az implantált rész eggyé válik a test szöveteivel. Eddig még úgy néz ki, a munkahelyem tolerálja ezt. Nővérként dolgozom, így eléggé rá vagyok utalva a kollégákra, de szerncsére mindenben támogatnak, és a főnököm is készségesnek mutatkozik. Októberig "kismama" műszakban leszek. Csak 8 órában dolgozok, éjszakázás nélkül.

A fájdalmakra számítok, mert olykor itthon is érzek, de majd óvatos duhaj leszek.

18460. c07940919c (válaszként erre: 18459. - Terkócia)
2013. márc. 27. 11:10
Elolvastam az összes hozzászólásodat. Jó nagy műtéted volt ... .. . Húsvét után már mehetsz is dolgozni? Az akkor olyan 8 hét szünet, ugye? Elégnek érzed? Tudsz majd dolgozni? Vagyis némi fájdalmad biztosan lesz, de nem alakul ki semmiféle komplikáció, ha túl nagyot emelsz? Eléggé megerősödtek odabenn a dolgok?
18459. Terkócia (válaszként erre: 18453. - C07940919c)
2013. márc. 27. 09:59

Szerencsére ennél mélyebben merültünk bele. Hüvely ellenőrzés, sőt tisztítás... igen varratok rendben. Hólyag helyzete, háló helyzete tapintással, uh-gal.Uh pisilés előtt, pisilés után, ...jó vizelet nem marad a hólyagban... rendben. Kérdéseim papíron listázva, tételesen végig beszéltük, közben mesélgetem az ijedt napjaimat amik előfordultak a hat hét alatt. Erre a reakció: És mért nem telefonált? Mert akkor hadsettel a fülében töltötte volna a napjait. Nekem hál'Istennek nagyon aranyos dokibácsim van. 22 éve járok hozzá.

Egyébként ezt a papírra felírós dolgot javaslom, mert ott az embernek nem biztos, hogy eszébe jut. És azért ennyi idő alatt felmerül egy két dolog amire kíváncsiak vagyunk.

Krisztának és minden lábadozónak mielőbbi felépülést kívánok. Ibab, vagy Lilavirág írta, nem is tudom melyik fantasztikus lány: Hősök vagyunk. Belátom tényleg így van. Hősök vagytok ti is! Olyan energia sugárzik ebből az oldalból, ami erőt ad nektek, és a műtétek előtt állóknak!

Mindenkinek nagyölelés: Tercsi

18458. Terkócia (válaszként erre: 18436. - D9560d39ef)
2013. márc. 27. 08:48
Részleteket nem tudok, de már jobban van a picurka is valamivel. Az anyukának volt gondja már a szülés előtt is, de hogy mi pontosan azt nem tudom.
18457. Terkócia (válaszként erre: 18431. - Nomka)
2013. márc. 27. 08:45
Igazad lehet...
18456. c07940919c
2013. márc. 27. 08:05

Szép napot ezen a szép novoszibirszki tavaszi napon!

Megtaláltam a megoldást a problémámra :)

Hurrrá !!!

Szelídgesztenye fogyasztása bármilyen formában, ráadásul nagyon jó hatással van a sebek gyógyulására is. Bárki fogyaszthatja .

18455. lila virág (válaszként erre: 18454. - Kriszta1971)
2013. márc. 26. 22:01
Remélem, most már a munkahelyeden is kicsit komolyabban veszik, ami történt veled...
18454. Kriszta1971 (válaszként erre: 18449. - D9560d39ef)
2013. márc. 26. 19:04
Köszönöm szépen,szerencsére a fájdalmak már múlóban,inkább a lelki sebek nagyok...képzeld,még az első nap azt is feltételezték,hogy influenzás vagyok,egy nem túl kedves ápolónő meg azt kukkolta,hogy tényleg van-e lázam,nem manipulálom a lázmérőt...röhej,mintha az ember jókedvében menne kórházba..na mindegy,túl vagyok rajta,köszi a bíztatást..
18453. c07940919c
2013. márc. 26. 14:49

Sziasztok!

Kriszta: peches vagy, mielőbbi gyógyulást kívánok.

Van itt valaki aki átesett a 6 hetes kontroll vizsgálaton? Miből áll?

-Hogy vagy?

-Jól.

-Bővebben?

-Nem jól.

18452. gombszem (válaszként erre: 18439. - Kriszta1971)
2013. márc. 26. 09:36
Kriszta, kívánok neked mielőbbi teljes gyógyulást!!!
18451. d9560d39ef
2013. márc. 25. 22:49
Röviden összehasonlíthatatlan egy komoly hasi műtét bármi mással! Ez vonatkozik a császár-szülésre is, az is egy nagyon komoly műtét, nem is értem, aki azt minden ok nélkül kéri, miért teszi!?
18450. d9560d39ef
2013. márc. 25. 22:46
El tudom képzelni milyen lehetett, mert nekem első szülésemnél elgennyesedett a gátseb (bár az minden szenvedésemhez képest csak egy "MORZSA", ahhoz képest, hogy egy hasi műtét mennyire komoly!), én szülés után minden nap rosszabbul voltam, nem lázasodtam be, mert még tüdőgyulladásnál sem volt lázam, s azt mondták ne kényeskedjek, csak azért vagyok olyan nagyon gyenge, mert a gyerek 4 kiló volt! Semmi köze nem volt hozzá! Akkoriban az István kórház maga volt a rettenet, 3 napig nem takarítottak, tizenvalahányan egy szobában, rémes volt, szülés alatt gondoltam rá, nehogy valami fertőzést összeszedjek ebben a borzasztó kórházban, hát talán nem kellett volna rá gondolnom, mert úgymond "bevonzottam" a fertőzést, megvalósult, a varratszedésnél, 5. napon kinyílt, s 14 napig úgy hagyták, hogy tisztuljon, le is fogytam 41 kilóra, csont és bőrre, a tejem is elapadt, rossz rágondolni is. Aztán újra összevarták, s 5 nap múlva mehettünk haza a gyerekkel, ennek éppen 29 éve...
18449. d9560d39ef (válaszként erre: 18439. - Kriszta1971)
2013. márc. 25. 22:43

Szia Kriszta!

Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok!!

Borzasztó amin keresztül mentél. Látod, ezért félek, irtózom a műtétektől, na meg a nőgyógyászoktól! Ez baromi fájdalmas lehetett, csak remélni tudom, hogy már nem szenvedsz tőle olyan sokat, mint kezdetben!

18448. lila virág (válaszként erre: 18445. - Harmonett)
2013. márc. 25. 22:26
Biztatásnak írtam a hozzászólásomat, különben nem veszem félvállról, tudom, hogy rossz előtte lenni. Viszont mikor pontos dátumot tudtam már, akkortól könnyebb volt, tudtam, hogy most már biztos, hogy akkor vége lesz. Szóval, tarts ki!
18447. malacmuki (válaszként erre: 18445. - Harmonett)
2013. márc. 25. 20:08
Bocsi! Visszaolvastam, neked hurokmetszéses konizációs műtéted volt, akkor lehet, hogy nem kell annyit várni. Nekem szikével végezték.
18446. malacmuki (válaszként erre: 18445. - Harmonett)
2013. márc. 25. 20:02

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem azt mondta az orvosom, hogy a konizáció után meg kell várni legalább a 6 hetet. Nekem péteken telik le a 6 hét, akkor vizsgálat, és időpontot is kapok a méheltávolító műtétre.

Fel a fejjel, bár én is félek ...

18445. harmonett (válaszként erre: 18442. - Lila virág)
2013. márc. 25. 19:58
Igen, tudom,csak olyan vacak ez az egész. Holnap lesz 3 hete, hogy a konizáción túlestem, és majd bele pusztulok, hogy megint a műtét előtti feszkó van :-( de szerdán remélhetőleg biztos dátumot tudok majd .... Szeretném már azt írni, hogy vége van :-)
18444. malacmuki (válaszként erre: 18439. - Kriszta1971)
2013. márc. 25. 19:22
Jobbulást, mielőbb gyógyulj meg!
18443. ladybird13 (válaszként erre: 18439. - Kriszta1971)
2013. márc. 25. 19:04
Gyógyulj meg mihamarabb!
18442. lila virág (válaszként erre: 18438. - Harmonett)
2013. márc. 25. 18:35
Kitartást, eljön az is, aztán meg majd számolgatod, hogy már hány hete túlvagy a műtéten. Nekem hihetetlen volt, hogy majd egyszer visszafelé nézek rá, de mégis eljött, és neked is eljön.
18441. lila virág (válaszként erre: 18439. - Kriszta1971)
2013. márc. 25. 18:33
Ezt olvasni is rossz, hát még átélni milyen lehetett! De legalább kijött, nem maradt benn. Tényleg nagyon vigyázz magadra, kétszeresen, mint előtte!
2013. márc. 25. 18:25
Kriszta mielőbbi gyógyulást!! Nagyon vigyázz magadra!!
2013. márc. 25. 18:11
Sziasztok,több mint egy hete irtam boldogan(12.-én)hogy túl vagyok a műtéten,aztán rá 3 napra felment a lázam 39 fokra,irány vissza a kórház...először azt mondták,hogy a csonkom gyulladt be,adták az antibiotikumot,vénásan,mert mindent kihánytam,naponta 2x betadinos irrigálást végeztek (vicces,de ez még jól is esett)aztán szép lassan az amúgy teljesen szép hasvágásom is kezdett vörösödni.aztán egyik éjjel egyszer csak kifakadt a hassebem,megnyílt és folyamatosan ömlött belőle a gennyes váladék..mit mondjak,nagy élmény volt..azóta és még 7 napig tömény antibiotikumkúra..szóval lányaok,vigyázzatok magatokra,remélem,ezt senki nem éli át,amit én.ma jöttem haza a kórházból,a műtét óta 10 kg-t fogytam,gyenge vagyok,mint a harmat..most már a gyógyulás a cél,talán már ennél a pontnál el kezdhetek bizakodni.minden jót mindenkinek!!!!
18438. harmonett
2013. márc. 24. 21:27

SZIASZTOK!

Próbálom emésztgetni a rám váró dolgokat, és kicsit könnyebb, hogy itt vagytok!!!!

Ebben a helyzetben is szerencsésnek érzem magam, hogy úgy tűnik, időben kaptam el a betegséget.

Bár azt a részét nem tudom még felfogni, hogy folyamatos P2 eredménnyel, úgy, hogy leakartak beszélni a konizációs műtétről, hogy lehet ilyen szövettani eredményem :-( ...csak lenne már szerda, hogy tudjam mikor leszek túl rajta:-(...csak lenne már annak a napnak a másnapja....

18437. d9560d39ef (válaszként erre: 18433. - Bogyó1977)
2013. márc. 24. 20:48

Ha nincs semmi panasza, akkor én megértem, teljesen! Reméljük, hogy később sem lesz, hiszen 65 évesen már rég túl van a változó koron,így azért már közel sem akkora a "veszély".

Én sem szeretek nőgyógyászhoz járni, igaz, nincs olyan, akihez úgymond "szívesen" elmennék, ha bajt érzek, mert megbízhatom benne. A fölényes, közönyös nőgyógyászok meg eléggé kiakasztanak. S ebből van több, sajnos.

A jelenlegi, aki felírta az Esmya tablettát, kérdem, ezt mikor lehet elkezdeni? Akár ma? Persze, bármikor. - mondta. Otthon olvasom a betegtájékoztatót a dobozból, hát nem akármikor a menstruációs ciklus első hetében kell elkezdeni, tehát az első vérzéses naptól kezdődő héten. Nekem az kb. két hétre lesz ahhoz képest, amikor ott voltam. Tehát le sem xarja, hogy ki mikor kezdi el, "akármikor". Ja, aztán ha gondot okozna, akkor rá van írva a tájékoztatóra, elfogadtam.

Hát nem is tudom, minden nap egy komoly tortúra nekem ezekkel a mióműákkal, de a műtéttől írtózom, a tablettától teljesen megrémültem, már a mellékhatásaitól, hogy minden 10. illetve minden 100.-nál igen komoly mellékhatások fordulnak elő... hát általában a legtöbb tablettán, 1000 a nagyon gyakori, meg 10.000... stb. Nem minden 10. !

18436. d9560d39ef (válaszként erre: 18430. - Terkócia)
2013. márc. 24. 20:41

Sajnálom, de ilyenkor nekem első gondolatom, hogy orvosi műhiba miatt kell kivenni a méhét! Nem vagyok látnok, nem tudom mi van, mi történt ott pontosan, de sok esetben sajnos jól gondolom!

Nagyon sajnálom, hogy ki kell venni a méhét, főleg, hogy a kisbabával is vannak gondok, s akkor ugye több már nem is lehet. Hát őszintén kívánom a legjobbakat, gyógyuljon meg a kisbaba, s a műtéten ha muszáj, akkor utána mielőbbi gyógyulást a mamájának is!!!!

Persze nagyon nehéz lehet szegénynek úgy "gyógyulni", hogy életveszélyben van az újszülött babája, rossz belegondolni is!

18435. nomka (válaszként erre: 18434. - Cicaaa65)
2013. márc. 24. 18:46

szerintme lelkileg nem mindegy, hogy 38 évesen vagy 50 évesen műtenek v.kit ezzel....

Meg elvben a méhnek nincs szerepe már, de ez nem igaz, van olyan orvos aki azt mondja, hogy igenis a petefészkek vérellátást biztosítja...

18434. cicaaa65 (válaszként erre: 18422. - D9560d39ef)
2013. márc. 24. 18:06

Ha felmerült már egyszer a műtét lehetősége, teljesen felesleges halasztgatni, évekkel eltolni, elodázni esetleg.

Még akkor is, ha fiatal valaki, mert úgyis műtét lesz a vége, csak idősebben már sokkal nehezebben viseli a műtét nehézségeit az ember...

Esmya... Hát lelke rajta, aki ilyen mellékhatások mellett ehhez folyamodik...

18433. Bogyó1977
2013. márc. 24. 16:13
Na igen..Anyukám 65 éves lesz..a nagylányom 17 múlt...amikor terhes lettem vele,anyu akkor volt utoljára nőgyógyásznál,hosszas győzködés után..azóta sem!! 18éve nemhogy rákszűrésen nem volt,nőgyógyász nem látta... Azt mondja,őt nem érdekli,nem fáj semmije,minek menjen... És nem tudom elrángatni semmilyen orvoshoz..tüdőszűrésre sem,pedig erős dohányos...
18432. malacmuki (válaszként erre: 18430. - Terkócia)
2013. márc. 24. 13:49

Én azt tapasztalom, hogy az Édesanyámék korosztályából nagyon sokan soha (és mostanság sem)nem is jártak rákszűrésre, emiatt talán nem derült ki korábban annyi probléma.

A másik ok talán, hogy ha valaki ilyen helyzetbe került akkor inkább titkolta, mert ez egy kicsit tabu témának számított. Ma már nyíltabban mernek erről beszélni az emberek, és ehhez ahogy írtad nagyobb a médiafelület is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook