Megmenthető egy házasság? (beszélgetés)
Más az elmélet és más a gyakorlat. Van amikor a gyerekeknek is az a jó, ha a szülők válnak, lásd. bántalmazó kapcsolat vagy pl. az sem működik, hogy anya keresztre feszíti magát, apa meg ághegyen jár. A gyerek csak kicsi, de nem hülye. A kisgyerekeknek akkor is jó a szülővel a kapcsulatuk ha az maga a baltás gyilkos.
Akkor lesz lelkisérült a gyerek, ha nincs kivel ezeket a gondjait kibeszélje, hidd el ezt tapasztalatból írom, napi szinten beszélgetek ilyen gyerekekkel/kamaszokkal.
Ha a gyerekeknek mindkét szülővel jó a kapcsolatuk, mindkettőt szeretik, akkor lelkisérültek lesznek, ha az egyik elköltözik. Ezt egy kisgyerek nem érti meg. Sokszor azt hiszi, ő volt rossz, ő a hibás, ezért mentek szét a szülei. Olvass(atok) egy kis pszichológiát !
Én semmit nem tettem az "elromláshoz", talán ahogy mondják, túl jó dolga volt mellettem a férjemnek : " A kutya is jódolgában veszik meg." Nem is akart soha elválni.
Csupa "tökös" asszonytárs ült itt ma össze beszélni fontos dolgokról.
Komolyan össze lehetne állítani belőle egy sillabuszt pro domo:-), A, B és C tervvel, kinek sorsához, habitusához, körülményeihez mérten.:-)
Köszönöm! Mondjuk az is számít, hogy 6,5 éve nagyon aktív életet éltem, aztán szépen leépítettem a régi életem, nem kérte senki tőlem, csak csúsztam és csúsztam. Most meg visszatért az energiám.
Nagyon nagy szerencsém is volt, mert én két gyereket terveztem, a volt férjem meg sehogy se akart belemenni a másodikba. Most igazán fognám a fejem, két gyereket egyedül már nem tudnék eltartani.
Az a gyerek is sérül aki naponta nézi,hogy az anyja szenved!
5 éven át könyörögtem anyámnak,hogy váljon el,addig csak szenvedtem!Majd miután elvált vígan éltünk!
Többet sérültem míg együtt voltak!!!
Miért lennének lelki sérültek? Egy válást is lehet normálisan intézni, mint ahogy egy rossz házasságban is lehet olyan légkört teremteni, ami a gyerekeknek rossz.
Egy házasság megmentéséhez két ember kell, mint ahogy az elromlásához is. Lehetne csak a férjet hibáztatni, de ennek a helyzetnek biztos voltak előzményei is. Ez persze nem mentség semmire. De nem hallgatni és tűrni kell, hanem megbeszélni azt, hogy hogyan tovább.
Nekem nem mondta hogy elmegy. Maradt. Ha annyira akar egy pasi menni, az el is fog. Se lakás, se ház nem fogja visszatartani.
Lehet hogy megtudta a " hölgy " nagycsaládos pasival jár. És azt mondta Na itt most vége.
Sose fogsz elválni, kár vesztegetnem az időmet Rád!
Szegény így is többet megtesz,mint amennyit a férj megérdemel!
Miért ő küzdjön,nyeljen szenvedjen?
A nagyságos úr meg viháncol egy másik nő ágyában?
Nem kell foggal-körömmel harcolni egy car életért,mert a bizalomnak oda,ha meg marad ez a tüske mindig ott marad az asszonyban!
Attól, hogy két ember elválik, a gyerekektől még nem válnak. Miért ne segíthetne ugyanúgy a férje egy válás után is a gyerekek körül? Az ő gyerekei is. Nyilván egy válással, a láthatással neki is könnyebb lenne, mert lenne saját magára is ideje, mikor éppen az apjukkal vannak a gyerekek.
Nehogy már azért nyeljen be egy nő mindent, mert hogy oldja meg a gyerekek körüli tennivalókat. Ugyanúgy az apa kötelessége is, sőt sok helyen válás után sokkal több érdemi időt, foglalkozást "kénytelen" az apa is beletenni.
Minek kéne erőltetni egy olyan férfit a házasságba, aki már mással randizgat?
Most még nagyon az elején vagy. Nagyon nehéz lesz/lenne 4 gyerek összes gondját a nyakadba venni, még akkor is, ha "csak" otthon dolgoznál.Óvodába, iskolába vinni őket, esetleg különórákra, háztartást, vásárlást megszervezni ...egyik beteg lenne, felügyelet kell neki, de menni kell a többiekért, és nem lehet egyedül hagyni. És Te is lehetsz beteg, ha pár napig, az is több, mint sok.
Ha (még)szereted a férjedet, tegyél meg mindent, hogy Veletek maradjon !
Arra gondoltam, hogy már nem beszélsz vele a témáról,rábízod, hogy dönt a határidőig. Én sosem alázkodtam meg ! Megmondtam a férjemnek, hogy vagy megesküszik, hogy többé nem csal meg vagy elválok ! Nem volt jelenet, csak sok beszélgetés.
Lehet attól komoly egy kapcsolat, hogy nem képes ( még ) elmenni a családjától.
További ajánlott fórumok:
- 12 napos kiskutyát tegnap megnyomta az anyja, azóta nem mászik, viszont eszik rendesen. Szerintetek megmenthető?
- Miért mentek tönkre az erkélyládában az álló muskátliim. A szára megpuhult, a levelei elsárgultak. Még megmenthetők?
- Letört egy nagy hajtás a futómuskátlimról, ami tele volt új bimbókkal. Megmenthető v. hogy, le lehet gyökereztetni?
- Mit tegyek, ha a kimosott tollkabátomban helyenként összeállt a toll? Kidobjam vagy megmenthető?
- Túl csípős étel megmenthető még?
- SOS!! Megmenthető a lekvárom?!