Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megmenthető egy házasság? fórum

Megmenthető egy házasság? (beszélgetés)

❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯
359. 0b040e7867 (válaszként erre: 352. - Liliom10)
2015. dec. 20. 18:00
Ha mindket szulovel jo a gyerekek kapcsolata, akkor NEM lesznek lelkiserultek a gyerekek,HA a szulok ugy intezik, kommunikaljak, hogy a gyerekek tovabbra is osszetartoznak a masik szulovel is, ha mindketto tovabbra is tartja a kapcsolatot a gyerekekkel, ha nem nevelik oket egymas ellen. Ezert felesleges benne maradni egy rossz hazassagban. (Te magad is írtad, nem vagy boldog a ferjed mellett. Lehet, ha akkor elengeded, mar mas mellett vagy egyedul boldogabb lennel.)
358. liliom10 (válaszként erre: 356. - Csikil4ny)
2015. dec. 20. 18:00
Én pedig apai terrorban nőttem fel, tudom, miről írsz !!! De itt a fórumindító semmilyen agresszióról nem írt, "csak" a férje viszonyáról.
357. liliom10 (válaszként erre: 350. - Tulli)
2015. dec. 20. 17:57
Mindig így gondolkodtam, és nem léptem félre.
356. csikil4ny (válaszként erre: 352. - Liliom10)
2015. dec. 20. 17:56

Más az elmélet és más a gyakorlat. Van amikor a gyerekeknek is az a jó, ha a szülők válnak, lásd. bántalmazó kapcsolat vagy pl. az sem működik, hogy anya keresztre feszíti magát, apa meg ághegyen jár. A gyerek csak kicsi, de nem hülye. A kisgyerekeknek akkor is jó a szülővel a kapcsulatuk ha az maga a baltás gyilkos.

Akkor lesz lelkisérült a gyerek, ha nincs kivel ezeket a gondjait kibeszélje, hidd el ezt tapasztalatból írom, napi szinten beszélgetek ilyen gyerekekkel/kamaszokkal.

355. liliom10 (válaszként erre: 345. - Csikil4ny)
2015. dec. 20. 17:54
Megértelek. Nálunk is hasonló volt a helyzet otthon. Ismétlem, az eddigiek alapján a fórumindító férje és a gyerekek között jó a kapcsolat !
354. liliom10 (válaszként erre: 344. - Vacsa)
2015. dec. 20. 17:52
Nem baj ! :)Talán más korosztályhoz tartozunk.
353. liliom10 (válaszként erre: 343. - Aac131dc75)
2015. dec. 20. 17:51
A fórum nem rólunk szól. A fórumindító gyerekeinek jó a kapcsolatuk apjukkal.
352. liliom10 (válaszként erre: 342. - 76c87e32e1)
2015. dec. 20. 17:49

Ha a gyerekeknek mindkét szülővel jó a kapcsolatuk, mindkettőt szeretik, akkor lelkisérültek lesznek, ha az egyik elköltözik. Ezt egy kisgyerek nem érti meg. Sokszor azt hiszi, ő volt rossz, ő a hibás, ezért mentek szét a szülei. Olvass(atok) egy kis pszichológiát !

Én semmit nem tettem az "elromláshoz", talán ahogy mondják, túl jó dolga volt mellettem a férjemnek : " A kutya is jódolgában veszik meg." Nem is akart soha elválni.

351. Tulli
2015. dec. 20. 17:49

Csupa "tökös" asszonytárs ült itt ma össze beszélni fontos dolgokról.

Komolyan össze lehetne állítani belőle egy sillabuszt pro domo:-), A, B és C tervvel, kinek sorsához, habitusához, körülményeihez mérten.:-)

350. Tulli (válaszként erre: 340. - Liliom10)
2015. dec. 20. 17:45
" Csírájában kellett volna elfojtani magában az ilyen gondolatokat, nem hagyni elfajulni, hogy még viszony is legyen belőle." - ez nagyon bölcs mondat! Ezt mindenkinek nagyon, de nagyon meg kellene szívlelnie. Kőkemény, baromi nehéz, de meg kell tenni, nem lehet elengednie magát az embernek. Az az idő a családdal elmúlt.
349. Tulli (válaszként erre: 338. - Töprengő)
2015. dec. 20. 17:42
"Ha annyira akar egy pasi menni, az el is fog. Se lakás, se ház nem fogja visszatartani." - ez nagyon igaz.
348. csikil4ny (válaszként erre: 347. - Tulli)
2015. dec. 20. 17:41

Köszönöm! Mondjuk az is számít, hogy 6,5 éve nagyon aktív életet éltem, aztán szépen leépítettem a régi életem, nem kérte senki tőlem, csak csúsztam és csúsztam. Most meg visszatért az energiám.

Nagyon nagy szerencsém is volt, mert én két gyereket terveztem, a volt férjem meg sehogy se akart belemenni a másodikba. Most igazán fognám a fejem, két gyereket egyedül már nem tudnék eltartani.

347. Tulli (válaszként erre: 311. - Csikil4ny)
2015. dec. 20. 17:35
" Most újra vettem színházbérletet, újra sportolok - igaz ezt itthon, de rendszeresen." - milyen, de milyen jól teszed, le a kalappal. Fontos a minta, amit kap tőled a gyereked. Tartás, erő, érzelmi intelligencia és boldognak lenni akarás szintjén. És teszel is érte. Vigyázz is magadra! Csak így tovább! :-)
346. Tulli (válaszként erre: 310. - Forrest2010)
2015. dec. 20. 17:31
Az igaz, h az igények mások voltak. Viszont amit leírsz, az gyakorlatilag "időtlen" jelenség, akár most is lehetne. Tulajdonképpen az igény más minősége egy történelmi korból adódott. A mai igények azért olyan mértékben nem mások (csak igazodnak a jelen vélt vagy valós lehetőségeihez), mint amennyire más egy háborús helyzetben túlélni (akár ma, akár 70 éve), férfiak, élelem, gyógyszerek, otthon stb. nélkül, állandó életveszélyben. De nem akarok didaktikus lenni, a jelen problémához ez nem tartozik. Szerintem egy gyereket ma is frusztrál, ha azt látja, hogy a szülei közül valamelyik kihátrál a közös életből és annak örömeiből/terheiből. Attól egyébként, hogy ez ma már inkább tucat jelenség, hiszen a házasságok 48%-a válással végződik, az élettársi kapcsolatokról nem tudható milyen arányban válnak szét a felek útjai, szóval attól még nem kevésbé fáj. Arról meg jobb nem is beszélni, h a fennmaradó százalékokból, akik együtt vannak, mennyien élnek rosszul: erőszakban, szeretetlenségben, lelki/testi terrorban, elhanyagoltságban, megcsalatva (...) vagy csak simán boldogtalanul, siváran, egyedül egymással. Remélni akarom, hogy azért vannak boldog családok is szép számmal. Komolyan, mindenkinek nagyon, de nagyon kívánom!
345. csikil4ny (válaszként erre: 340. - Liliom10)
2015. dec. 20. 17:29
Én 18 éven keresztül naponta hallgattam az állandó veszekedésüket (volt megcsalás is) apám öntörvényű ember, egy helyes vélemény létezik számára: az övé! Anyum is azon a véleményen volt, hogy a gyerekek ne sérüljenek. Így lett a családban 3 lelkisérült ember, én nagyon sokat dolgoztam azon, hogy kikerüljek belőle. Felemás helyzet, mert amióta apámmal nem beszélek köszönöm jól vagyok, de nem bízok az emberekben, amit elértem tudatosan értem el, érzelmi szinten még van amin dolgozzak. Öcsémnek viszont nem sikerült túllépni, anyum meg 56 évesen egyedül döntéképtelen (egyetemet végzett talpraesett nő volt, de kilépni nem bírt ebből a házasságból).
344. vacsa (válaszként erre: 332. - Liliom10)
2015. dec. 20. 16:55
Hát egyetérteni nem fogunk a témában, az tuti ;)
343. aac131dc75 (válaszként erre: 340. - Liliom10)
2015. dec. 20. 16:48

Az a gyerek is sérül aki naponta nézi,hogy az anyja szenved!

5 éven át könyörögtem anyámnak,hogy váljon el,addig csak szenvedtem!Majd miután elvált vígan éltünk!

Többet sérültem míg együtt voltak!!!

342. 76c87e32e1 (válaszként erre: 340. - Liliom10)
2015. dec. 20. 16:34

Miért lennének lelki sérültek? Egy válást is lehet normálisan intézni, mint ahogy egy rossz házasságban is lehet olyan légkört teremteni, ami a gyerekeknek rossz.

Egy házasság megmentéséhez két ember kell, mint ahogy az elromlásához is. Lehetne csak a férjet hibáztatni, de ennek a helyzetnek biztos voltak előzményei is. Ez persze nem mentség semmire. De nem hallgatni és tűrni kell, hanem megbeszélni azt, hogy hogyan tovább.

341. liliom10 (válaszként erre: 339. - Töprengő)
2015. dec. 20. 16:13
Igen, 20 év fölötti volt mind a kettő. Lehet, de nem előttük beszéltünk erről a témáról.
340. liliom10 (válaszként erre: 336. - 76c87e32e1)
2015. dec. 20. 16:10
Ha továbbra is mással randizgat, elválnék ! Szépek az elméletek, de más a gyakorlat. Ebben a korban a gyerekek lelkisérültek lesznek ( rosszul alvás, rosszul tanul, magatartási gondok, a kicsi újra bepisilhet, stb.)A szülők elsődleges kötelessége a gyerekek érdekét nézni, nem a sajátjukét. Ez a férj nem nőtt fel, hiába tűnik úgy. Nincs felelősségérzete. Csak úgy nem esünk szerelembe 4 gyerek mellett, azért valamit tenni kellett : flörtölgetni, stb. Csírájában kellett volna elfojtani magában az ilyen gondolatokat, nem hagyni elfajulni, hogy még viszony is legyen belőle.
339. töprengő (válaszként erre: 333. - Liliom10)
2015. dec. 20. 15:27
Lejjebb írtuk, tudják. Ha nagyok akkor főleg. ( persze hogy nagyok lehettek amikor nálatok volt a balhé, úgy sejtem az írottakból )
338. töprengő (válaszként erre: 323. - Bobe212)
2015. dec. 20. 15:22

Nekem nem mondta hogy elmegy. Maradt. Ha annyira akar egy pasi menni, az el is fog. Se lakás, se ház nem fogja visszatartani.

Lehet hogy megtudta a " hölgy " nagycsaládos pasival jár. És azt mondta Na itt most vége.

Sose fogsz elválni, kár vesztegetnem az időmet Rád!

337. aac131dc75 (válaszként erre: 335. - Liliom10)
2015. dec. 20. 15:19

Szegény így is többet megtesz,mint amennyit a férj megérdemel!

Miért ő küzdjön,nyeljen szenvedjen?

A nagyságos úr meg viháncol egy másik nő ágyában?

Nem kell foggal-körömmel harcolni egy car életért,mert a bizalomnak oda,ha meg marad ez a tüske mindig ott marad az asszonyban!

336. 76c87e32e1 (válaszként erre: 335. - Liliom10)
2015. dec. 20. 15:13

Attól, hogy két ember elválik, a gyerekektől még nem válnak. Miért ne segíthetne ugyanúgy a férje egy válás után is a gyerekek körül? Az ő gyerekei is. Nyilván egy válással, a láthatással neki is könnyebb lenne, mert lenne saját magára is ideje, mikor éppen az apjukkal vannak a gyerekek.

Nehogy már azért nyeljen be egy nő mindent, mert hogy oldja meg a gyerekek körüli tennivalókat. Ugyanúgy az apa kötelessége is, sőt sok helyen válás után sokkal több érdemi időt, foglalkozást "kénytelen" az apa is beletenni.

Minek kéne erőltetni egy olyan férfit a házasságba, aki már mással randizgat?

335. liliom10 (válaszként erre: 327. - Bobe212)
2015. dec. 20. 14:59

Most még nagyon az elején vagy. Nagyon nehéz lesz/lenne 4 gyerek összes gondját a nyakadba venni, még akkor is, ha "csak" otthon dolgoznál.Óvodába, iskolába vinni őket, esetleg különórákra, háztartást, vásárlást megszervezni ...egyik beteg lenne, felügyelet kell neki, de menni kell a többiekért, és nem lehet egyedül hagyni. És Te is lehetsz beteg, ha pár napig, az is több, mint sok.

Ha (még)szereted a férjedet, tegyél meg mindent, hogy Veletek maradjon !

334. liliom10 (válaszként erre: 326. - Vacsa)
2015. dec. 20. 14:50
Sokat. Hosszú éveket éltünk le együtt, együtt a család, már unokánk is van, vele is foglalkozunk. Nem lennék boldogabb egyedül sem, látom az elvált barátnőimet. És bármi gond,baj van, segítünk egymáson, egymásnak.
333. liliom10 (válaszként erre: 325. - Bobe212)
2015. dec. 20. 14:47
A ( felnőtt )gyerekeink nem tudják, mi történt, csak sokszor láttak szomorúnak, kisírt szemmel.
332. liliom10 (válaszként erre: 324. - Vacsa)
2015. dec. 20. 14:43
Szerintem sokkal könnyebb elválni, mint helyrehozni egy házasságot, mindent újraépíteni. Az sem mindegy, hány éves egy nő, feleség. Az ötvenes éveinkben nemigen lehet társat találni. Az önérzetem nem sérült, hangsúlyozta a férjem, hogy nem én tehetek arról, amit tett.
331. liliom10 (válaszként erre: 323. - Bobe212)
2015. dec. 20. 14:37

Arra gondoltam, hogy már nem beszélsz vele a témáról,rábízod, hogy dönt a határidőig. Én sosem alázkodtam meg ! Megmondtam a férjemnek, hogy vagy megesküszik, hogy többé nem csal meg vagy elválok ! Nem volt jelenet, csak sok beszélgetés.

Lehet attól komoly egy kapcsolat, hogy nem képes ( még ) elmenni a családjától.

2015. dec. 20. 14:04
Ő tudja,hogy rájöttél hogy a mozizás az randi lesz?
❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook