Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggybegríz süti recept

Meggybegríz süti recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom sok

A Meggybegríz süti hozzávalói:
egy üveg 700 g-os magozott meggybefőtt
őrölt fahéj
l2 púpos evőkanál búzadara
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dl tejszin


A Meggybegríz süti elkészítési módja:
A meggybefőttet egy lábasba tesszük, és hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a búzadarát egy kis fahéjat és a befőttes üveget félig megtöltjük vízzel és ezt is hozzáadjuk. Megfőzzük mintha tejbegrízt főznénk. Egy tepsit vagy tálat vízzel kikenünk és a megfőtt grízt ebbe símítjuk kb négy mm-er vastagon és hagyjuk kihűlni. A pudingporból a tejjel krém alapot főzünk, a margarint kikeverjük a porcukorral, és ha az alap jól kihűlt összekeverjük és a már kihűlt meggyes alapra kenjük. A tejszínt felverjük (ha nem cukrásztejszínünk van, akkor zselatint is tegyünk bele a zacskón lévő előírás szerint), és a krém tetejére kenjük. Egy éjszakát hagyjuk összeérni, szeleteljük, esszük, késsel villával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggybegríz süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook