Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megfelelni? Beilleszkedni? Besimulni? fórum

Megfelelni? Beilleszkedni? Besimulni? (beszélgetős fórum)


19. Mutáns Jane (válaszként erre: 17. - Százas Evelin)
2017. júl. 24. 14:05

"A túlzott megfelelni akarás az nagyon nagy probléma."


Nagyobb probléma szerintem, hogy ez sohasem saját magától alakul ki valakiben, hanem állandó külső nyomásra. Például egy olyan szülő hatására, aki a a gyerek iránti szeretetét feltételekhez köti.


"Ha valakiben igazi, valódi emberi értékek vannak, nem kell a megfeleléssel törődnie."


Csakhogy a valódi emberi érték teljességgel szubjektív kategória. Érték-e például a kreativitás? A kiemelkedően jó problémamegoldó készség? A krízishelyzetben történő higgadtnak maradás, gondolkodni tudás? Vagy csak a keresztények által értéknek kikiáltott tulajdonságok (önfeláldozás, mások szolgálata) számít annak?


"Egy filmsztár az esetleg még polgárpukkasztó is lehet, mert nála az belefér az image-ba."


Ezzel a témával kapcsolatban úgy tűnik, van néhány évtizedes elmaradásod. A filmsztárok polgárpukkasztása legkésőbb az ötvenes évekkel befejeződött (talán James Dean volt az utolsó). A 60-as években rocksztárok, a 70-es években a filmrendezők (Bertolucci, Lynch, Pasolini) botránkoztatták meg a nagyérdeműt. Az ez idő tájt (amerikai) sporteseményeken a pályára rendszeresen beszaladó anyaszült meztelen civilekről nem szólva.

2017. júl. 24. 13:45

Engem speciel egy fikarcnyit sem érdekel, hogy mit gondolnak mások. Nem akarok megfelelni senkinek, kizárólag a saját arcomnak a tükörben. Szándékosan nem hergelek, nem pukkasztok, de néha nagyon tudatosan kifigurázok jelenségeket.

Nincs dolgom azzal, amit mások gondolnak rólam, és persze azt is tudom, hogy amit én gondolok másokról, az is az enyém, azzal meg másoknak nincs dolguk ;)

17. Százas Evelin (válaszként erre: 1. - Plavalaguna)
2017. júl. 23. 22:05

A túlzott megfelelni akarás az nagyon nagy probléma. Mintha saját jelleme, ízlése stb. nem is lenne az ilyen valakinek, riadtan mindig csak azt figyeli, mit csinálnak, mit szeretnek a többiek, és ő is olyan akar lenni.

Ha valakiben igazi, valódi emberi értékek vannak, nem kell a megfeleléssel törődnie. Ő ugyanis akkor megfelelő.

Nade mik egyáltalán azok a bizonyos külső elvárások a "hétköznapokban"? Egy filmsztár is másképp éli a hétköznapjait, meg teszemazt egy kisnyugdíjas is. Egy filmsztár az esetleg még polgárpukkasztó is lehet, mert nála az belefér az image-ba. Akkor ő most megfelel a hétköznapi elvárásoknak? Azt hiszem, neki kell a kirakat, a hétköznapi embereknek meg nem kell. Aki mégis úgy érzi, hogy ő kirakatban érzi jól magát, olyan szépet csinálhat magának amilyet csak akar, mégsem fogják azt neki elhinni. :-)

16. Mutáns Jane (válaszként erre: 1. - Plavalaguna)
2017. júl. 23. 02:15

Szerintem az úgynevezett polgárpukkasztásnak ma már nincsen valódi tétje, ellentétben mondjuk a 60-as évekkel, amikor tényleges ellenállással kellett megküzdenie annak, aki ilyesmit felvállalt. Ugyan milyen polgárokat pukkasztanának? Azokat, akik sokkal durvább dolgok iránt rajongtak a fiatalságuk idején? Röhej.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor Karl Lagerfeld egy interjúban, válaszul a Chanel-divatháznál történő debütálása idején "megbotránkoztatónak" számító modelljeivel kapcsolatban, azt mondta, hogy Gabrielle Chanel annak idején jersey-ből készített ruhákat nőknek. Addig ezt az anyagot csak férfi alsóneműkhöz használták. Na most, egy nőnek akkoriban úgymond nem is illett tudnia a férfiak alsónemű viseleti szokásairól. Ezt a szintű lázadást ő sosem tudná felülmúlni.

15. ina87
2017. júl. 22. 22:43
neked mi a szereped?magadnak,másoknak,kirakat az élet?nem tudom
14. 4213133598 (válaszként erre: 1. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 21:02

Attól függ, hova kell beilleszkedni.

Egy munkahelyen fontos a beilleszkedés. Az átlagember több időt tölt a munkahelyén, mint otthon.


Egy új családba beilleszkedni is javasolt, de korántsem biztos, hogy sikerül. Gondoljunk az anyós-meny, anyós-vej konfliktusokra, meg a két tűz közt álló házastársakra. Szerencsés esetben sikerül elfogadtatni magunkat, ha semmiképp nem jön össze, pech. De túl kell lépni rajta, különben megmérgezi a házastársi kapcsolatot.

Biztos van még, ahol jó, ha sikerül a beilleszkedés, hirtelen ez jut eszembe.

Itt a hoxán pl szükségtelen a beilleszkedésre való törekvés. Kinek és miért akarnék én megfelelni?


A közeli ismerősök úgyis tudják, milyen vagyok, a távoli ismerős véleménye meg megint csak felejtős.


Egyértelmű, hogy a páromnak sem akarok megfelelni, hiszen neki már megfeleltem. Különben nem lennénk együtt. Önmagammal szemben vannak igényeim. Ez untig elég.


A polgárpukkasztás nem az én műfajom. Van az a fajtája, ami már elviselhetetlen számomra. Némely művelőjétől kiütést kapok. Ha lehet, kerülöm a fajtájukat.


Felőlem mindenki azt és annyit pakol ki magáról, amit, és amennyit akar. Ha kirakatot csinál, tegye. Azt viszont nem értem, egyesek miért csinálnak gondot abból, ha az ismerőseik ezt-azt megosztanak magukról.

2017. júl. 22. 20:03

Kirakat nem kötelező, van, aki mindent megoszt a világgal, van, aki nem. De ez sem attól függ, hogy ha valaki kiteszi, akkor azt megfelelési kényszerből tette, sem a másik azért nem teszi ki mert titkolnivalója lenne rossz értelemben.


Egyszóval teljesen érdektelen, nem vagyunk egyformák

12. gribedli*** (válaszként erre: 6. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 20:00

Attól függ. Ha azért vannak rossz véleménnyel mert mittudomén, zöld a hajad, mert neked az tetszik, az csak előítélet, úgyhogy nem számít.


Ha azért vannak rossz véleménnyel mert rászolgáltál (bunkónak lenni, valakit becsapni, lopni, stb), akkor igen, a hiba az illető gépezetében van, de általában az ilyen nem is akar megfelelni, úgyhogy nem érdekli mások véleménye, neki nyolc.

11. Epresturmix (válaszként erre: 6. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 19:02
Én mindig azt mondtam, az ember ebben az életben, legalább egy valamiben legyen jó. És az legyen a szex! 😊
10. Piroska52 (válaszként erre: 6. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 19:01
amúgy meg mindenkinek szive joga mit mutat meg magáról,de akkor miért kérdezed ,kinek mi a véleménye? rakd ki bátran amit akarsz aztán majd mindenki úgy reagál rá ahogy akar,te meg majd leszűröd a tanulságot
9. massalhangzo (válaszként erre: 6. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 18:50

szerinted szamit, hogy milyen velemennyel vannak rolad masok? mennyiben valtoztat ez barmit is az eleteden, a tenyleges mindennapos dolgaidon? mert az szamit nyilvan, hogy a parod mit gondol rolad, de ha rossz velemenye lenne, akkor gondolom nem lennel vele :D


szamit, hogy tuncimunci a hatad mogott azt mondja bogyoronek, hogy peldaul plavalagunanak egesz jol all ez a piros ruha, ami a te fuledbe a pletykakon keresztul majd ugy jut el, hogy tuncimunci szerint ugy oltozol, mint egy prosti, es milyen gaz, erre te majd sose veszel fel piros ruhat. tenyleg ennyire feluletes lennel?

2017. júl. 22. 18:36

Fontos dolgokban, mindig végiggondolom mit csináljak, és ha alapos megfontolás után is szöges ellenkezője annak, ami a megszokott, akkor is megcsinálom, attól függetlenül, hogy mit szólnak mások. A lényeg, hogy újítások bevezetésekor mindig a logikus józan paraszti ész vezessen, és a tudás...

A fészes nyaralós képeken lehet pózolni, szerintem azzal nincs semmi baj, ha nem akarja az összes nyomorát az ember a nyilvánosság elé tárni.

2017. júl. 22. 17:01
is-is-is
6. plavalaguna (válaszként erre: 4. - Piroska52)
2017. júl. 22. 17:00

na pont ez az, akkor számít, hogy ezt azt mondanak az emberről?


ok munkában legyen az ember profi, de a többi? abban ennyire fontos enne, hogy jó véleménnyel legyenek mások?

5. töprengő (válaszként erre: 4. - Piroska52)
2017. júl. 22. 16:58

Szerintem rohadtul nem érdekli Őket mások véleménye, azért csinálják azt, amit tesznek.....

Önkritika?????

4. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 16:55
polgárpukkasztásra ott van a sok idióta celebecske ,inkább a szebb oldalad mutasd meg neked is jobban esik ha jó véleménnyel vannak rólad, mintha azt hallod nézd már ez meg már,,,,,,,,,,,,,!
2017. júl. 22. 16:29
Középút. Legyél önmagad de keress közös pontokat a többiekkel.
2. massalhangzo (válaszként erre: 1. - Plavalaguna)
2017. júl. 22. 16:24
miert ez a ket veglet lenne, a megfelelni mindenkinek es a polgarpukkasztas? a legtobb ember egyaltalan nem gondolkodik ilyesmiken, amikor cselekszik. a nyaralos, bulizos fotok es egyebek is altalaban arrol szolnak, hogy volt egy jo vagy akarmilyen elmeny, es felteszik, mint eletuk reszet. az pedig emberi, hogy mindenki probal azert magarol jobb fotot feltenni :D
2017. júl. 22. 15:55

Sziasztok!


Szerintetek mennyire fontos beilleszkedni? Mennyire fontos megfelelni a külső elvárásoknak a hétköznapokban? Mennyire fontos milyen képet mutatunk magunkról távolabbi ismerősöknek, vagy idegeneknek, alkalmazkodva, a vélt vagy valós elvárásaikhoz? Mi a nagyobb gond, ha túlzottan megfelelünk, vagy ha ugyan nem ártunk senkinek, de polgárpukkasztóan tojunk rá?


Könnyed nyári limonádétéma :) A sok nyaralós, bulizós fotó, megosztás, blogbejegyzés révén. Vajon kell a kirakat? és a kirakatnak vannak szabályai , aminek meg kell felelni, hogyan lehet kirakatot csinálni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook