Mániákus depresszió azaz bipoláris személyiség... (beszélgetés)
Most mennem kell tanulni picit...
20:30 körül leszek.
Köszönöm a segítséget!!!
Elmentetek?Gondolom esti programok vannak.
DE azért megkérdezem:kinek milyen "rohamai",tünetei vannak/voltak?
lehet genetikai is...
de nem nagyon van erre magyarázat. jön és kész.
Igen,ebben van valami...az én ismerősöm is egy nem szokványos ember: áldott jólelkű,zenész,és roppant érzékeny.
Azt gondolom,hogy a családjának,barátainak meg kell tanulni sokkal több szeretetet,odafigyelést adni....
el fogom olvasni a naplódat,mert érdekel!!
ha oka van a rosszkedvnek az sem tart olyan sokáig.
depreszionál negativ gondolatok is társulnak. nehezen tudja elvégezni a napi feladatokat. szinte ki sem kel az ágyból.
Nagyon hosszú ügy ez....
Tényleg nem tudom így leírni az egészet, azért érdemes elolvasni a naplómat, ha tényleg érdekel ez a téma...
Eleve Őt "művészléleknek" is titulálták a szakemberek, közülük meg szinte mindegyiknek van valami... hmm... baja.....
Értem.
DE mégis mint mond az orvos,így kell leélnie egy életet?
hát... most éppen egész jól.
Nem hiszek a gyógyszerekben, mármint az ilyen fajta problémára adható gyógyszerekben nem hiszek.
És ha a hosszútávon fennálló rosszkedvnek megvan a forrása, ami folyamatosan generálja, akkor is depresszió?
Mertha egy konkét ok miatt rosszkedvünk van és az nem csak mondvacsinált akkor az miért lenne betegség.
Nem, és nem is fog, a mostani pszichológus kifejezetten gyógyszerellenes, HÁLA ISTEN.
Épp az utolsó bejegyzésemben írok erről.
Persze, ahogy az emberek , személyiségek nem egyformák, úgy a betegségek és súlyosságuk sem.
Nyilván van olyan, akinek MUSZÁJ gyógyszert szednie, a gyerekemnél a pszichológus nem látja szükségesnek.
A borderline SEM elmebetegség.
TÉNYLEG nem reklámozni akarom a naplómat (habár miért is ne?:D:D), de ha elolvasod, megérted, hogy mit is jelent a hétköznapokban ez a bipoláris probléma......
Nekem is ugyanez a betegségem. Egy jó pszichiáter szükséges, valamint van erre a betegségre ma már egy nagyon jó gyógyszer,aminek nincs mellékhatása és a szedése mellett teljes életet lehet élni. Sőt nekem jövő nyáron elkezdjük csökkenteni a gyógyszert, majd egy idő után elhagyni. Én egyébként férjnél vagyok, van három egészséges gyerekem (ez az új gyógyszer olyan,hogy terhesség és szoptatás mellett is lehet szedni semmi bajuk a gyerekeknek). Élem a hétköznapi ember életét.
Úgyhogy nem kell tőle megijedni a lényeg,hogy meg kell találni a megfelelő orvost. És persze akarni kell meggyógyulni. Én lassan 5 éve teljesen jól vagyok. Egy szem gyógyszer amit szedek esténként..arra kell gondolni,hogy más is szed naponta gyógyszert pl: fogamzásgátló, vérnyomáscsökkentő.
További ajánlott fórumok:
- Van-e itt olyan valaki, aki bipoláris depressziós?
- Van, aki nagyon depressziós közületek, bipoláris zavarban szenvedők?
- Hogyan éli napjait egy bipoláris, másnéven mániás depressziós nő?
- Bipoláris zavar affektív (kevert fázis) mániás depresszió
- Bipoláris depresszió
- Bipoláris személyiségzavar, depresszió vagy mi állhat a háttérben?