Málnaleves recept

A Málnaleves hozzávalói:
80 dkg málna
30 dkg porcukor
3 dl vörösbor
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fahéj


A Málnaleves elkészítési módja:
A málnát megtisztítjuk, megmossuk. Negyedrészét kb. 5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítés: A maradék porcukrot kb. fél l vízzel felforraljuk, ráöntjük a maradék málnára, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, alaposan összekeverjük, üvegtálba öntjük, majd belekeverjük a citrom levét és a fahéjat. A levesben elosztjuk a málnaszemeket, és 2–3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Tejszínhabbal díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A málnaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook