Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-kókuszos keksz recept

Csokis-kókuszos keksz recept

A Csokis-kókuszos keksz hozzávalói:
(A hozzávalók pohárban vannak megadva, egy 250 ml-es pohár vagy mérőedény segítségével mérjük ki az anyagokat)

1 és 2/3 pohár liszt
1 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
20 dkg margarin
3/4 pohár barnacukor
1/3 pohár kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
2 tábla tejcsokoládé
1 pohár kókuszreszelék
1 pohár durvára összetört dió


A Csokis-kókuszos keksz elkészítési módja:
Tegyük egy tálba a margarint, adjuk hozzá a cukrokat, és elektromos habverővel addig keverjük, míg könnyű, habos lesz. Üssük bele a tojást, majd adagoljuk hozzá a liszt, só, sütőpor és a szóbadikarbóna keverékét. Végezetül a száraz serpenyőben megpirított kókuszreszeléket, a durvára összetört diót és a kis darabokra tördelt csokoládét is dolgozzuk bele. Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, majd diónyi halmokat tegyünk egymás mellé. Vigyázzunk, hagyjunk legalább három centiméter távolságot közöttük, mert sütéskor kissé szétfolynak. Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 8-10 percig.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-kókuszos keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook