Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kukoricás rizssaláta recept

Kukoricás rizssaláta recept

A Kukoricás rizssaláta hozzávalói:
1 zacskó gyors rizs
25 dkg morzsolt csemege kukorica konzerv
5 dkg mazsola
1 csokor zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma 1 húsleveskocka
2 csokor friss kapor
2 dl majonéz
2 dl tejföl
1 mokkáskanál törött fehér bors
ízlés szerint citromlé (vagy almaecet)

porcukor.


A Kukoricás rizssaláta elkészítési módja:
A rizst a zacskón lévõ elõírás szerint megfõzöm, de a fõzõvízbe elõzõleg beleteszem a húsleveskockát is. (Természetesen kevesebb sóval készítem, mert a húsleveskocka is sós.) Amíg a rizs fõ, elkészítem a mártást: a majonézt és a tejfölt simára keverem, majd citromlével, borssal és csipetnyi porcukorral ízesítem. Belekeverem az egyik csokor megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Ezután a fõtt rizst beleöntöm. A mazsolát megmosom, szárát leszedegetem és kevés, forrásban lévõ vízbe szórom. Egy percnyi forralás után a lángról lehúzva befedem, és további 10 percig hagyom puhulni, majd leszûröm és hozzáadom a salátához. Ugyancsak belekeverem a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, valamint a, leszûrt kukoricaszemeket. Az egészet jól összekeverem és befedve, a hûtõszekrényben érlelem néhány órán keresztül. Tálalás elõtt meghintem a megmaradt kaporral.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kukoricás rizssaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook