Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Majorannás-mustáros csirkemáj recept

Majorannás-mustáros csirkemáj recept

A Majorannás-mustáros csirkemáj hozzávalói:
50- 60 dkg szárnyas máj szív nélkül (lehet pulyka vagy csirke),
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
kevés olaj (én teflonserpenyőben csinálom és ezért csak 2-3 evőkanál olajat használok),
2-3 evőkanál mustár,
ízlés szerint majoránna.


A Majorannás-mustáros csirkemáj elkészítési módja:
A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla. Egy nagy serpenyőben (ha lehet akkor egyszerre beleférjen az összes máj) megforrósítjuk az olajat és az apróra vágott hagymát megfonnyasztom rajta. Ezután beleteszem a májat és jó alaposan megszórom a majoránnával és azonnal lefedjük. Ha az alsó fele megsült akkor óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is fedő alatt megsütjük. Körülbelül 15-20 perc alatt elkészül a sütés. Ha kész, lehet sózni. Csak frissen jó! Ha marad ebéd után máj azt összedarálhatjuk pár szem főtt krumplival és reszelt sajttal összekeverve melegszendvicskrémnek kitűnő.


Kategória: Egytálételek receptjei


A majorannás-mustáros csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook