Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve recept

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve recept

A Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve hozzávalói:
4 db nagyobb csirkecomb
2 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
2 közepes fej vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
8 vékony szelet bacon
2 ek olaj
1 dl száraz fehérbor
szárnyas fűszersó


A Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, ügyelve a bőr épségére. A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, körészórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).

Köretnek petrezselymes burgonya illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook