Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hentes tokány recept

Hentes tokány recept

A Hentes tokány hozzávalói:
45 dkg sertéshús (lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom
5 dkg sonka (serrano)
10 dkg kovászos vagy csemege uborka
pár kisebb gyöngyhagyma
1 dl száraz fehérbor
olaj
só, bors


A Hentes tokány elkészítési módja:
A húst, a szalonnát vékony csíkokra vágom, hagymát felaprítom. Egy magas falú serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát félig üvegesre, hogy kiadja a zsírját, de ne piruljon ropogósra. Hozzáadom a hagymát, azt is üvegesre pirítom, közben belereszelem a fokhagymát is. Felöntöm a borral és addig forralom, míg zsírjára nem pirul. Beleteszem a húst, amit fehéredésig pirítok, megborsozom, ha kell sózom (óvatosan, mert a szalonna is sós és minden ami belemegy még, az sós), majd felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje. Lefedve 30 percig főzöm közepes fokozaton. Közben ellenőrzöm, és ha a leve elfő, pótolom. Ezután hozzáadom a paradicsomokat, elkeverem és újabb 30 percig főzöm félig lefedve, de most nem pótolom a vizet, hagyom a zsírjára pirulni. Az uborkát és a sonkát felcsíkozva teszem a raguba, gyöngyhagymákat egészben, s megint felöntöm annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnék és még 20-30 percig lefedve, lassú tűzön párolom.

Köret lehet kuszkusz, petrezselymes párolt rizs, főtt sós burgonya, kagylótészta vagy a nokedli is.


Kategória: Húsételek receptjei


A hentes tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook