Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Magyarok Németországban fórum

Magyarok Németországban (beszélgetés)

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
4119. Vicaaaa
2012. júl. 5. 08:15
Szóval összeségében mik a tapasztalatok? Érdemes kint élni? Jobbak a lehetőségek,mint Magyarországon?
4118. lunafénye (válaszként erre: 4104. - K_Anett)
2012. júl. 5. 06:42
Ja, és mi rezsivel együtt 560 Euróért bérelünk lakást, de ez egy kisváros. :)
4117. lunafénye (válaszként erre: 4114. - Orsi 1979)
2012. júl. 5. 06:41
Én 11 hónapja vagyok itt kint, január óta dolgozok teljes munkaidőben egy gyárban. Otthon mindössze egy 100 órás nyelvtanfolyamot végeztem el, szóval ez nagyon kevés volt. Most már sokkal jobban megy a nyelv. Ajánlom a munkaközvetítőket. Rengeteg van belőlük, általában gyári sima betanított munkával. Azt gondolom, hogy kezdetnek ugyanolyan jó mint a Mc D., vagy más. Persze nagyon lehúzzák az embert... :( Én olyan 1000 Eu-t keresek, nyilván nem ez a végcél. Később masszírozni szeretnék, csak szeretném ahhoz jobban beszélni a nyelvet. Jelenleg a következő lépcső egy munkaközvetítő nélküli állás mondjuk egy Lidliben vagy Aldiban, ahol már 1300 körül haza hozhatnék, meg ugye kéne egy jogsi... Aztán jöhet a masszázs. :)
4116. k_nm
2012. júl. 4. 22:57

A meki egy erdekes dolog...en kb 15x jelentkeztem a mekibe, de mindig elutasitottak...

En 3 eve jottem ki, semmit nem beszeltem. Egy ev mulva takaritani kezdtem egy cegnel, eloszor csak minijoboskent, aztan reszmunkaidoskent. Aztan felvettek egy patikaba, gyogyszert kihordani, ez ket honappal a masodik evfordulom elott volt. Aztan a takaritas megszunt, magyaran kirugtak, mint a huzat, most majustol van teljes munkaidos allasom egy laborban. Nekem kellett ez a 3 ev ahhoz, hogy vollzeitos legyek valahol, ne csak kisegito legyek. Igaz, meg mindig nem beszelek szepen, de elfogadtak a kollegak nagy resze.

Szoval a sajat bundamon okulva, senkinek nem kivanom ezt a mogottem levo 3 evet (es az elottem levoket se). hiszem, hogy sokat megsporolhattam volna magamnak, ha a ja-nein-danke kombon kivul beszelek kicsit tobbet...

A papirom elfogadasarol pedig meg nem is esett szo, de aki kivancsi, visszaolvashat, ide tutira le van irva.

2012. júl. 4. 22:04

Én mondhatom, hogy nulla nyelvtudással jöttem ki hét éve, és azonnal találtam felszolgálói munkát egy kávézóban. Annyi elönyöm volt, hogy a fönökék nyelvét, az olaszt beszéltem. De a vendégekkel kezdetben semmit nem tudtam kommunikálni.

A mekiben köztudott, hogy se szakértelem, se komolyabb nyelvtudás nem kell.

A H&M-ben több ismerösöm dolgozott/ dolgozik, és pár éve engem is felvettek, amikor még igen keveset beszéltem. Oda nem vesznek fel teljes munkaidöbe, csak órabérre, havi 800- 1100 euro jön ki + szabadságpénz, stb., + 25% kedvezmény az üzletben.

Ezek a melók nem fizetnek jól, viszont kezdetnek talán nem rossz.

A lakások változó áron vannak, mi Offenburgban ( BW) 3 szobásért 900-at fizetünk, de ennél olcsóbbak vannak persze. Szerintem olyan 600 euro a reális.

4114. Orsi 1979 (válaszként erre: 4112. - 5239d91094)
2012. júl. 4. 20:28

Milyen nyelvtudás kell a Mc-be ill. a H&M-be?

Alapfokú elég?És a bérekről nem tudsz valamit,kb.?

Egy 2-3 szobás bútorozott lakás mondjuk mennyi rezsivel együtt? Nem a legdrágább részen de mondjuk nem is a legrosszabb környéken?

Te merrefelé vagy?

2012. júl. 4. 20:01
szerintem
4112. 5239d91094 (válaszként erre: 4104. - K_Anett)
2012. júl. 4. 20:01

McDonaldsba és H&M-be mindig van felvétel, és komoly nyelvtudás sem szükségleltetik. Szóval, ha az ember az elején nem válogatós, akkor talál munkát.

A bölcsiben nem vagyok biztos, de mintha úgy hallottam volna, hogy nagyon drága.

Oviba már kétévesen lehet menni, attól függöen, hogy hány órát van ott a gyerek, 100- 200 euro körül kell fizetni (BW-ben).

Az életröl mit szeretnél tudni?

A bevásárlások szerintek olcsóbbak, mint otthon...

4111. 5239d91094 (válaszként erre: 4110. - Sztavros)
2012. júl. 4. 19:50

Ha Németországban dolgoztál, akkor a fizetésed 67%-át kapod.

A kindergeld, ami fix összegü mindenképp jár, 18 évig, vagy ameddig a gyerek tanul. Az elterneld csak egy évig.

4110. Sztavros (válaszként erre: 4108. - Assua)
2012. júl. 4. 18:43
Szia! Azt nem tudod veletlenül, hogy akkor mennyit kap az ember, ha dolgozott?? Akkor az Kindergeld is jar meg pluszban? Köszi elöre is!
4109. syl54 (válaszként erre: 4108. - Assua)
2012. júl. 4. 16:47
köszi az infót!!!!
4108. Assua (válaszként erre: 4105. - Syl54)
2012. júl. 4. 16:43
Szia! :-) Mi Nemetorszagban lakunk, igy tudom mondani, hogy a gyerek utan 184 eurot kapsz havonta (Kindergeld, olyan, mint otthon a csaladi potlek) (18 eves koraig, ha jol tudom) es ha nem dolgoztal, akkor havi 300 vagy 400 Eurot kapsz mint "gyes" (Elterngeld), de csak a gyermek egyeves koraig.
4107. syl54 (válaszként erre: 4106. - Orsi 1979)
2012. júl. 4. 16:31
Az én férjem riasztószerelő ez egy elég jó szakma kint de nagyon jól kell beszélni hozzá németül,mivel ezt még csak most kezdtük el tanulni ez így most felejtős.A rokonunk egy autógyárba dolgozik jó lenne ott elhelyezkednie a páromnak,de igazából bármilyen munkát elvállalna.Én műkörmös vagyok amennyire tudom az is megy most németbe,de én még egy darabig bizti nem tudok dolgozni!!!Karlsruhe,Rastatt környékére mennénk.
4106. Orsi 1979 (válaszként erre: 4105. - Syl54)
2012. júl. 4. 15:17

Szia,sziasztok!

Mi is tervezünk kiköltözni,nekünk 8 hónapos a kislányunk.

Amit Te kérdezel,az engem is érdekelne.

Milyen munkát keres a férjed és merrefelé mentek?

Az én férjem szakács,én ápolónő vagyok...reméljük,hogy sikerül majd szakmán belül elhelyezkednünk.

Ti mennyire beszélitek a németet?

4105. syl54
2012. júl. 4. 13:45
sziasztok!Azt tervezzük hogy a férjem és én,meg az 5 hós kisfiam kimennénk Németországba.A férjem már keres munkát ottani rokon által.Azt szeretném kérdezni hogy kapnék-e kint valamennyi pénzt a gyerek után,mint itthon a gyes??Ha igen akkor kb mennyit???
4104. K_Anett
2012. júl. 4. 13:11

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza a fórumot!

A Párommal egy ideje gondolkodunk azon, hogy Németországba költözünk. Barátnőm (állatorvos) nemrég költözött ki, szóval segítség van. Esetleg ha pár mondtban írnátok arról, hogy mennyire van munkalehetőség, bölcsiről, oviról, meg úgy általában az életről. Minden érdekel.:)

4103. mgagi
2012. júl. 4. 11:44

Van vki aki jártas abban, hogy egy rendszerinformatikus Németországban mennyit kereshet? Esetleg tud e vmilyen állás lehetőséget?

Köszi előre is a válaszokat.

4102. 5239d91094 (válaszként erre: 4100. - Dinkaanyu)
2012. júl. 3. 22:40

Szia! Én két éve szültem.

Nagyon egyszerüen zajlik, elmész a nögyógyászhoz, aki minden vizsgálatot elvégez, nem kell külön orvosokhoz járnod. Havonta egyszer kell menni, a végén kéthetente.

Sem a doki, sem a szülés nem kerül pénzbe, nem várnak el semmit. Hebammét olyan hatodik hónap környékén keress szerintem. Ö felkészít a szülésre, a szülés után naponta látogat.

Mire vagy még kíváncsi?

4101. Vicaaaa
2012. júl. 3. 13:40
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! 22 éves vagyok, és nagyon csábít Németország. Szeretnék kint aupair-kedni,de nem tudom bele merjek-e vágni. Itthon Magyarországon már egy éve van állásom,köztisztviselőként dolgozom egy körjegyzőségen. Fel merjem rúgni ezt az állást,azért,hogy ki tudjak menni N.o-ba,megérné kimenni? Köszi szépen a válaszokat!!!!! Sokat segítenétek nekem,ha megosztanátok a tapasztalataitokat.
4100. Dinkaanyu
2012. júl. 3. 13:23
Sziasztok,rég jártam itt.Mi már kint élünk,és most lepett meg minket a gólya.Örülnék ha találnék,egy szintén Németországban élő kismamát.Jó lenne tudni itt mi a protokol.Első babámat még otthon szültem.
4099. bálna21 (válaszként erre: 4098. - Farefelice)
2012. júl. 3. 09:38
Írd meg a kérvényt, mondd, hogy nem lesztek magántanulók és menjetek :), meglátod minden megy majd simán!
4098. farefelice (válaszként erre: 4097. - Jujiabf)
2012. júl. 2. 17:38

Ok, köszi az infókat. :)

Elég "jó fej" akkor az igazgató, mert tök mást mondott. Mindegy, amúgy is éreztem rajta, hogy nem túl segítőkész.

4097. jujiabf (válaszként erre: 4096. - Farefelice)
2012. júl. 2. 17:35
Az új törvény szerint, csak magyarból és magyar töriből kell vizsgát tenni. Ha macerás a vizsgára való hazautazás, honosíttatod a bizit, ha egyáltalán kell valaha magyar.
4096. farefelice (válaszként erre: 4094. - Jujiabf)
2012. júl. 2. 17:30

Hosszú távra tervezünk kint maradni (ha minden jól alakul, akkor végleg), de persze...sosem lehet tudni, hogy mit hoz az élet.

Nekem itt az iskolában azt mondta az igazgató, hogy minden tantágyból kell vizsgázzon a gyerek, félévente, vagy évente...ezt én dönthetem el.

Voltam a gyermekjóléti szolgálatnál, ott nem javasolták, hogy magántanuló maradjon.

Teljesen tanácstalan vagyok. :(

4095. bálna21 (válaszként erre: 4094. - Jujiabf)
2012. júl. 2. 16:22
A nagyobbik fiamnak 6 évről csak német, vagy amerikai bizonyítványa van, sosm kérte senki, hogy hol a magyar.
4094. jujiabf (válaszként erre: 4092. - Farefelice)
2012. júl. 2. 16:12

Szia! Nyugodtan vidd ki Németországba és írasd be a suliba! Nem kell befogadó nyilatkozat, csak majd év végén egy iskolalátogatási papír, hogy kinn elvégezte az évfolyamot. Nekünk van magántanulónk, Svájcban élnek a szülőkkel, de magyar állampolgárok. Minden augusztusban vizsgáznak magyar nyelv és irodalomból és MAGYAR történelemből. A többi jegyük nálunk is érvényes.

Jó, ha van magyar bizije is a gyereknek. Sose tudni, kell-e később.

4093. bálna21 (válaszként erre: 4092. - Farefelice)
2012. júl. 2. 16:09

Az én gyerekeim nem voltak magántanulók, elfogadtatuk a bizonyítványukat. A lányomnál volt az, hogy itthon újra 8.-ba ment, de ő akarta így, mert a reál tárgyak nem voltak az erősségei. A fiam, aki most kint van, ő sem magántanuló. A suliból ahonnan elment, (egy jónevű gimnázium Budapesten) azt mondták mindenre nyitottak, ha visszajön. Én nem terhelem azzal, hogy egyedül kínlódjon a tananyaggal, éppen elég neki az amit ott tanul, no meg mivel élsportoló, ideje sem lenne rá.

Azt hiszem kellett valami, hogy ott is jár iskolába, mivel iskolaköteles. Itthon meg kérvényt írtunk, amiben az állt, hogy mentsék fel itthon az iskolalátogatás alól, mivel külfödre megy tanulni. Nálatok nyilván az indok a ti munkavállalásotok.

Vannak ismerőseim, akiknek szintén a sport miatt kint tanulnak a gyerekei és magántanulók, akkor viszont haza kell járni vizsgázni. Aminek én személy szerint nem sok értelmét látom, pláne, ha hosszabb ideig terveztek maradni.

2012. júl. 2. 11:18

Sziasztok!

Van nálunk egy kis változás. A kisfiam úgy döntött, mégsem szeretne itthon maradni a nyelvtanfolyam idejére, hanem kint szeretné folytatni a sulit, még akkor is ha először nagyon nehéz lesz. Mivel ugye ő angolul beszél, németül nem.

Voltam bent az iskolában, ahol az iskolaigazgató azt mondta, hogy mindenképpen maradjon magántanuló a gyerek. Erről mi a véleményetek? Már próbáltam utánajárni ennek a dolognak, és általában akik Mo-n élnek, azt javasolják, hogy igen, legyen magántanuló, akik viszont kimentek már, azok azt, hogy ne terheljem azzal is a gyereket, nincs értelme. Szerintetek???

Jah, és az igazgató még azt is mondta, hogy kérnek az ottani iskolától befogadó nyilatkozatot. Úgy vehetem ki az itteni suliból. Ez tényleg így működik?

4091. bálna21 (válaszként erre: 4077. - Rekusi)
2012. júl. 2. 09:24
A kicsik nagyon gyorsan tanulnak, nyugi! A beszoktatás lesz nehezebb, de ezzel a problémával itthon is találkoznál. Nem a nyelv, hanem az anyától való elszakadás a nehezebb. Nekem 3 gyerekem van,(már nagyok)kettő itthon járt oviba, a legkisebb Németországban, mindhárom kb. ugyan annyit sírt a beszoktatás alatt. A tanácsom, első napokban 1-2 órát hagyd ott, majd fokozatosan emeld az időt. Ezt egyébként itthon is így jó csinálni. Ez szülői és óvónői tapasztalatom is. Ha van kérdésed írj!
4090. lunafénye (válaszként erre: 4089. - 5239d91094)
2012. júl. 1. 13:39
tök jó!!!! :)
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook