Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Máglyarakás Laci bácsi módra recept

Máglyarakás Laci bácsi módra recept

A Máglyarakás Laci bácsi módra hozzávalói:
1 fonott kalács
4 tojás
5 dl vaj
15 dkg cukor
30 dkg alma
10 dkg vaj
3 dkg mazsola
10 dkg baracklekvár
őrölt fahéj

Szederöntet:
20 dkg szeder
1 dl vörösbor
2 dkg keményítő


A Máglyarakás Laci bácsi módra elkészítési módja:
Fonott kalácsot egyenletes kockára felvágunk. A tejet felforraljuk és lehűtjük. A vajat habosra kikeverjük a tojás sárgájával és hozzáadjuk a tejet. Vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, s ráöntjük a felkockázott kalácsra. Óvatosan összekeverjük. Jénait, vagy tepsit kivajazunk, kimorzsázunk (dióval is lehet). Az áztatott kalács felét beletesszük az edénybe, megszórjuk durvára vágott dióval, áztatott mazsolával. A meghámozott, kimagozott almát vékony szeletekre vágjuk, s a tésztára szórjuk. Meghintjük cukorral, fahéjjal, majd rátesszük a tészta másik felét. Eligazítjuk a tetejét. Megkenjük vékonyan lekvárral és megszórjuk a durvára vágott dióval. 180°C-on szép pirosra sütjük. A tojás fehérjét kemény habbá felverjük, s a máglyarakás tetejére rátesszük. Elegyengetjük, s habkártyával meg- mintázzuk. Durvára vágott narancshéjjal megszórjuk, s meghintjük porcukorral. 70-80 °C-on megszárítjuk a tojásfehérjét. Szederöntet: A mézet feltesszük melegedni, hagyjuk kicsit karamellizálódni, majd rátesszük a mélyhűtött epret. Kevés vörösbort adunk hozzá és keményítős habarással bekötjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A máglyarakás laci bácsi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook