Ma 12 éve, hogy lerombolták a WTC-t. Mit tudtok erről a támadásról? (beszélgetés)
Most találtam véletlenül egy idevágó videóbejátszást a youtube-on..
Az állítólagos összeesküvés-elméletről..
[link]
Meg az is érdekes, hogy mikor Saddamot megtalálták, neki tartottak tárgyalást, mondjuk utána ki is végezték, de Bin Laden megtalálásáról sosem láttunk semmiféle bizonyítékot.
Erre meg rögtön lehet azt mondani, hogy oda nem csapódott be két repülő, és nem égett a kerozin, ami a hivatalos magyarázat szerint megolvasztotta az acélszerkezetet és a tornyok összeomlását eredményezték.
A hivatalos álláspont szerint a felső emeletek súlyát nem bírták az alsók. Ha belegondolsz, egy emelet hogy bírna el mondjuk 15 másikat? Sehogy.
Pont az a baj, hogy nem egyöntetűen, hanem az egyik szakember ezt mondja, a másik meg azt. a laikus meg kinek higgyen? Hogy döntöd el? Ez az igazán nehéz szerintem.
Talán mert Ott nem sugárhajtómű üzemanyag égett.
Ha megnézed a 129. Hozzászólásomban belinkelt videót, azon láthatod, hogy a felső rész bizony oldalra is jócskán megdől.
Az acélszerkezet. Csak a becsapódás helyén olvadt meg. Az egész épületet az e felett lévő épületrész lezuhanása döntötte romba. A videókon is ez látszik, lásd 128. És 129. Hozzászólás.
7850 kg/m3 az acél sűrűsége
OBL végig tagadta, hogy köze volna az ügyhöz. Habár azt nem tagadta, hogy nem szomorú tőle.
"Ráadásul először.."
Bocs, de nem először. A WTC7 délután fél 5 körül dőlt össze, miután teljesen kiürítették.
Igen...és? Miért ne lehetne érv a saját tapasztalatom? Mi a baj vele? Összeomló épületekről volt szó.
"Hol örülnél,ha élhetnél,melyik az az ország,hely?"
Hmmm... valahol a Bahamákon...:)
"Nekem általában az furcsa,hogy tuti elméletekekl állnak elő,miközben az igazat nem tudhatják.gondolkodni lehet, kell is."
Semmi furcsa nincs benne. Az ember gondolkodó elme. Ha észleli, hogy a hivatalos verzió ezer sebből vérzik, és érdekli a dolog, megpróbálja megmagyarázni a dolgokat a saját szemszögéből. És ha sok ember vesz észre sok ellentmondást, és azokat összerakják, érdekes dolgok kerülhetnek felszínre.
Egy ilyen beszélgetésnél nem is az a lényeg, hogy tudjuk az igazat...honnan is tudhatnánk itthon a számítógép elől? ...hanem az, hogy beszélgetünk róla, megosztjuk egymással a véleményünket, a kételyeinket...esetleg a tudásunkat.
Egyetértek. Teljességgel kizárt, hogy a tornyok pusztulását kizárólag csak a repülők becsapódása okozta.
[link]
Ezen valós idejű filmen az alábbi látszik.
- 8:46-kor becsapódik a gép az északi torony kb. felső ötödébe, középen. Utána csak az történik, hogy füstöl, s az égés FELFELÉ terjed, nem lefelé!
- 9:03-kor becsapódik a második gép a déli torony kb. felénél, de az épület oldalába, s nem a közepébe, mint az elsőnél, viszont nagyobb tűz keletkezik. Az épület nem körben füstöl, de ott is felfelé terjed a tűz, nem lefelé! 58 perc múlva a torony nyílegyenes összeomlik.
S mi történik 10:28-kor? Bő másfél órai füstölgés után, ami csak a becsapódás helyétől felfelé látszik, másodpercek alatt függőlegesen összeomlik az északi torony is.
A romok között később még mindig sokkal magasabb hőmérsékletet mértek, mint ami az üzemanyag égési hőmérséklete. Ez a tény arra utalhat, hogy a támadás előtt szisztematikusan robbanóanyagot helyeztek el az épületekben, elősegítve az összedőlést.
A két World Trade Center torony nagyon gyorsan zuhant össze. Valószínűsíthető, hogy az acélvázas épületek acélgerendái a termitek által létrejövő magas hőmérséklet hatására folyékony fázisba jutva, képlékennyé váltak. Mégpedig a katasztrófa nagy mennyiségű porában talált nem kevés anyag, a nanotermit miatt, ami egy nagyhatásfokú-reaktív pirotechnikai és robbanásveszélyes anyag...
Teljesen egyetértek veled.
Ha a hivatalos verzió szerint történtek volna a dolgok akkor a váznak meg kellett volna maradnia.Fizikai képtelenség amit ők állítanak.
Délelőtt végig néztem azt a másfél órás dokumentumfilmet amit a 229. hozzászólásban linkeltek be.Akit érdekel a téma annak ezt mindenképp érdemes megnéznie.Lépésről lépésre elmagyarázzák mi történhetett valójában.
Egyébként OBL évtizedes bújkálása és elfogása is mesébe illő.
A világ (akkor) elsőszámú nagyhatalma, a maga high tech eszközeivel, speciálisan képzett és korlátlan számban rendelkezésre álló emberével képtelen 10 éven keresztül a nyomára bukkani, majd amikor mégis megtalálják, maroknyi ember megy érte, aztán gyorsan ki is végzik ott a helyszínen, ahelyett, hogy körbehordoznák, mint a véres kardot, bíróság elé állítanák, stb., stb.
Amúgy lehet hogy sokan nem emlékeznek már rá, de ezelőtt vagy 10-15 évvel Moszkvában is kigyulladt úgymond egyszer az "Osztankínói tévétorony", éshát ha jól emlékszem a hírekböl, NAPOKON KERESZTÜL ÉGETT valahol nagy magasságban a tűz, de ennek ellenére MÉGSEM OMLOTT ÖSSZE a tévétorony...Nemhogy MÁSODPERCEK ALATT NEM, de még fokozatosan sem...Kiégett néhány emelet, aztán annyi volt minden kár...Pedighát gondolom ott is volt "acélváz" meg hasonlók, éshát akkoriban ez az építmény szintén a világ legmagasabb épületei közzé tartozott...Aztán mégse dölt össze a magasban kitört tűztöl...Érdekes dolog akkor ez is...
Énis igy látom jórészt a dolgot...Azért ha most így elképézelem, hogy "olvad megfele" a tűztöl a hatalmas épület acélváza, legelőszöris arra gondolnék, hogy az olvadó acél először MEGLÁGYUL csak, ami azt kéne hogy jelentse, hogy a TŰZ KÖRNYÉKI emeletek egyszercsak elkezdenének IMBOLYOGNI, és LASSAN(!!) ide-oda DÜLÖNGÉLNI-MEGROGGYANNI...Aztán idővel SZÉP FOKOZATOSAN ráomlana néhány emelet az alatta lévőre, aztán mondjuk az épület szerkezete is a leomló emeletek mechanikai nyomása alatt szintén elkezdene imbolyogni, avagy szép lassan, FOKOZATOSAN összeomlani EGY BIZONYOS PONTIG, de messze nem a föld színéig...ÍGY, ahogy a videókon látszik mindig az épületek összeomlása, szerintem csak úgy történhet a dolog, ha egészen a földszinten,(!!), a stratégiai pontoknál célirányosan felrobbantják az épületeket...
Nem olvastam vissza, tehát lehet, hogy már elhangzott. Szakemberek egyöntetűen azt vallják, hogy az acélszerkezetnek ki kellett volna bírnia a hőt. Egy másik sokkal homályosabb kérdés, hogy vajon miért dőlt össze a tornyok szomszédságában álló irodaépület, amit nem is ért találat? Ráadásul először... Robbantási szakértők kivétel nélkül vélekednek úgy, hogy tervezett akció volt. Ha ehhez megnézzük a Fahrenheit 9/11 című filmet, azt hiszem, minden illúziónkat lehúzhatjuk a klotyón. Persze, a médiából tájékozódunk, tehát semmi sem biztos...
Igen, nagyons sántít, ráadásul a kerozin nagy része elégett abban a nagyjából egy órában a becsapódás után. Ezenkívül az is képtelenség, hogy valami a nagyobb ellenállás felé esik, nem oldalra. Gondolok itt arra, hogy a felső emeletek a szabdesés sebességével estek az alsóbbakra, mintha nem is lenne lefele semmiféle ellenállás. Mintha egyszerűen csak légüres térbe estek volna.
Az acél sokkal magasabb hőmérsékleten ég, mint a kerozin, és akkor is szerintem inkább olvad. Legalábbis én még égő fémet nem láttam, csak olvadót.
Nekem csak az a legérthetetlenebb az egész összedőlésben, hogy a "hivatalos verzió" szerint ugye MEGOLVADT az égő kerozin hőjétöl az építmények ACÉLSZERKEZETE, aztán EMIATT másodpercek alatt TOTÁLISAN ÖSSZEDÖLT A FÖLDIG az egész épület...Éshát ráadásul PONTOSAN UGYANÚGY, MINDKETTŐ...Szóval nem ledőlt mondjuk a legfelső 30 emelet, vagy mondjuk az egyik épületnél 50 emeletig, a másiknál meg mondjuk 80-ig, nem...Nem...MINDKÉT ÉPÜLET PONTOSAN a FÖLDIG OMLOTT ÖSSSZE...És nemis fokozatosan(!!) ahogy az várható lenne, hanem SZÉP EGYENLETESEN, bámulatos tökéletességgel...Hát...Láttam már videókat égő épületekröl, de olyat még soha, ahol ÍGY OMLOTT VOLNA ÖSSZE égő épület...Akár "olvadó acélváz" akár nem...Amúgy sem értem, hogy mondjuk a becsapódások alatt sok-sok tíz emelettel(!!) vajon hogy a jó csudába tudott MEGOLVADNI(!!)az épület acélszerkezete a FÖLÖTTÜK SOK-SOK EMELETTEL tomboló kerozintűztöl...Mondjuk egy-két emelet mélységig még el tudom képzelni a dolgot, de mondjuk 50-100 emelettel a tűz alatt HOGY AZ ISTENBE TUDOTT VAJON MEGOLVADNI AZ ACÉLSZERKEZET annyira, hogy a FÖLDIG tudjanak omlani a tornyok? Ráadásul mondom:Szép, egyenletes sebességgel...Még nemis csak szakaszosan...
Nem kell törődni azokkal, akik ironizálnak. Nincs jobb dolguk, mint blekötni másokba... :)
Ki mondta, hogy Amerikában van a legtöbb terrortámadás? Azt mondtam, hogy Amerika mindenhol ott van-> tehát midnenbe beleavatkozik.
bizony:)
Amúgy nem tudom, mi ironizálnivaló van azon, ha valakit érdekel egy téma, megpróbálja kicsit beleásni magát, véleménye van róla, és beszélget erről másokkal.
Ti megoldottatok a rejtelyeket.
Minden tiszta.
Én is ezen a véleményen vagyok. A leégett acélépületeknek megmarad a váza. Nem válik 10mp alatt semmivé.
Ha már ismét felmerült ez az érdekes, és a mai napig is zavaros, és megnyugtatóan nem tisztázott téma, a magam részéröl megjegyezném akkor, hogy sok videofelvételt láttam már a két torony összeomlásárol, de valahogy teljes képtelenségnek tünt az mindig, hogy a tornyok BELSŐ ROBBANÁSOK NÉLKÜL így tudtak összeomlani...Ilyen TÖKÉLETESEN!!!!És ráadásul mind a kettő...Igazat adok mindig azoknak, akik szerint a hivatalos magyarázat egész egyszerűen FIZIKAI KÉPTELENSÉG...
Közben utánanéztem, 7850 kg 1m3 acél súlya. Tehát ez a rejtély megoldódott.
tudod, mekkora 100x100m? 1 hektár. Egyébként nem tudom, hogy a súlyból hogy tudtál térfogatot számítani, úgy, hogy semmilyen más adat nem állt rendelkezésedre. Mi a 7,85?
Nem győztél meg, ne haragudj. Bár megsérteni nem áll szándékomban, de szerintem összevissza beszélsz.
További ajánlott fórumok: