Katica-szelet recept

A Katica-szelet hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg Rama margarin
15 dkg kristálycukor
3 tojássárga
1 csomag sütőpor
tej
A töltelékhez:
1 megsütött tésztalap
vaníliás tej
2 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kakaópor
15 dkg kristálycukor
10 dkg Rama margarin
0,5 dl rum
A mázhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
csokoládédara


A Katica-szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát 3 részre osztjuk, és laponként sütjük meg. A töltelékhez egy lapot elmorzsolunk, és kevés vaníliás tejjel megáztatjuk. Hozzáadjuk a margarint, a kakaóport, a lekvárt, a cukrot, a rumaromát, és jól kikeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a 2 lapot. A tetejére az alábbi mázat öntjük: a tojásfehérjét felverjük a cukorral, elsimítjuk a tésztán, és meghintjük csokoládédarával. A máz száradása után szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A katica-szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook