Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Libatöpörtyűs pogácsa recept

Libatöpörtyűs pogácsa recept


Elkészítési idő 90 perc

A Libatöpörtyűs pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
20 dkg libatöpörtyű
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg libazsír (vagy vaj, margarin)
2 tojás
1 dkg só
2 g őrölt bors


A Libatöpörtyűs pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatott élesztőt hozzáadjuk az átszitált liszthez. Hozzáadjuk a felovasztott zsiradékot, fehérbort, tojássárgáját, só, borsot, tejfölt és a darált töpörtyű felét.
Jól bedagasztjuk és nem túl hideg helyen 15-20 percig kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk, a maradék töpörtyűből megkenjük, félbehajtjuk, ismét megkenjük. 2-3 alkalommal ismételjük ezt a műveletet, míg elfogy a töpörtyű.
Végül kinyújtjuk, a tetejét késsel rácsosra vágjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 15 percig pihentetjük a deszkán, felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.



Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , dec. 13. 08:15
A libatöpörtyűs pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook