Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Spenótos muffin fetasajttal túrós sajtos öntettel recept

Spenótos muffin fetasajttal túrós sajtos öntettel recept


Elkészítési idő 50 perc

A Spenótos muffin fetasajttal túrós sajtos öntettel hozzávalói:
15 dkg fagyasztott aprított spenót
20 dkg feta sajt apró kockára vágva
2 közepes tojás
25 dkg liszt
1 tk só
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma vagy por - opcionális
2 tk szódabikarbóna
0,8 dl olívaolaj
3 dl joghurt
vaj a forma kikenéséhez


A Spenótos muffin fetasajttal túrós sajtos öntettel elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 160 fokra, alsó-felső sütésnél 180 fok. Kivajazzuk vagy papírral kibéleljük a sütőformát.
A szódabikarbónát, sót, borsot belekeverjük a lisztbe (fokhagymapor itt jön, ha használod). A tojásokat összekeverjük az olajjal, a joghurttal és a spenóttal (zúzott fokhagymával, ha ezt használod), és gyorsan belekeverjük a lisztet. Hozzáadjuk a fetakockákat is.
A tésztát a formába töltjük kb. 3/4-ig, és 15-20 perc alatt megsütjük, majd 5-10 perc pihentetés után könnyen kiszedhető a formából.


10 dkg reszelt sajt, 5 dkg (juh)túró, kefír, só - összekeverjük. Adhatunk hozzá apróra vágott (aszalt, olajos) paradicsomot, (csípős) paprikát.

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, buliba... amikor jól esik! Köretnek is.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , dec. 4. 10:43
A spenótos muffin fetasajttal túrós sajtos öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook