Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Libamáj egészben elkészítve recept

Libamáj egészben elkészítve recept

A Libamáj egészben elkészítve hozzávalói:
kb. 70 dkg libamáj, legalább ugyanannyi libaháj
húsleves
fokhagyma
pirospaprika


A Libamáj egészben elkészítve elkészítési módja:
A libamájat úgy kell elkészíteni, hogy a súlyából ne veszítsen, és ízei jól érvényesüljenek. Ennek érdekében egy lábast kibélelünk libaháj darabokkal, beletesszük a májat, lefedjük libahájjal. Annyi húslevest öntünk rá, hogy éppen ellepje. (Lehetőleg libalevessel, de ha az nincs, akkor leveskockából készült húslevest is használhatunk hozzá.) Beledobunk pár gerezd fokhagymát és lefedve 30-40 percig lassan forraljuk. A májat kivesszük egy tálba, a visszamaradt levet élénk tűzön, fedő nélkül addig forraljuk, amíg zsírjára nem sült és a benne lévő libaháj puhulni nem kezdett. A tűzről levesszük, késhegynyi pirospaprikát keverünk bele és levesszűrőn keresztül a májra öntjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

Előre elkészíthető, hidegtál része lehet. Paradicsommal, paprikával, lilahagymával finom szendvics készülhet belőle.


Kategória: Húsételek receptjei


A libamáj egészben elkészítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook