Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Vadas kicsit másképp recept

Vadas kicsit másképp recept

Elkészítési idő 180 perc

A Vadas kicsit másképp hozzávalói:
2 és fél kiló vadhús
3 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb fej foghagyma
2 db sárgarépa
2 db nagyobb zöldség
1 közepes zeller
20 dkg gomba (lehetőleg ne konzerv)
fél liter tejföl
1 kis doboz natur joghurt

bors
mustár
citromlé
egészbors
babérlevél


A Vadas kicsit másképp elkészítési módja:
A vadhúst kis kockára vágjuk és kevés sóval és a babérlevéllel feltesszük főni,viz nélkül(idővel enged annyi levet,amibe megpuhul).Mikor megpuhult(de még nem teljesen),beletesszük az apróra vágott(ledarált)hagymát.Miután a hagyma üvegessé párolódott,beletesszük a kis kockára vágott zöldséget,sárgarépát,zellert és az összetört foghagymát.Izlés szerint sózzuk,borsózzuk,valamint az egész borsot is beletesszük.Felöntjük,annyi vizzel,hogy éppen ellepje,majd lassú tűzön készre fözzük.Ha megpuhult a zöldség,beletesszük az apróra vágott gombát(a gomba pillanatok alatt megpuhul).Ha teljesen kész izlés szerint beletesszük a mustárt,citeomlevet,majd ráöntjük a tejfölt és a joghurtot.Az egészet egyszer megrottyantjuk és már kész is. Fött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat.


Kategória: Vadételek receptjei


A vadas kicsit másképp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook