Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lencse-kukorica saláta recept

Lencse-kukorica saláta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Lencse-kukorica saláta hozzávalói:
30 dkg lencse
1 nagy konvzerv kukorica
15 dkg sonka (húsvéti maradék is jó)
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
2.5 dl tejföl

fehér bors


A Lencse-kukorica saláta elkészítési módja:
A lencsét előző este beáztatjuk és majd sós vízben megfőzzük. A lencsét és kukoricát leszűrjük. A lencse levét felfogjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd az egészet egy mély tálba tesszük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és annyi lencselevet keverünk hozzá, hogy nem túl híg mártást kapjunk. A salátára öntjük és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A lencse-kukorica saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook