Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkesaláta 2 recept

Csirkesaláta 2 recept

Elkészítési idő 40 perc

A Csirkesaláta 2 hozzávalói:
Fél fõtt csirke
1 doboz morzsolt csemege kukorica konzerv
2 dl majonéz
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
1/2 dl rum
2 nagy csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint mustár

õrölt fehér bors
csipetnyi cukor
2 evõkanál zselatinpor.


A Csirkesaláta 2 elkészítési módja:
A megmosott, leszárazott mazsolát elõzõ este a rumba beáztatom. Másnap összekeverem a leszûrt kukoricakonzervvel, a kicsontozott és laskára vágott fõtt csirkével, a megtisztított, nagyon apróra vágott és megsózott vöröshagymával. A majonézbe keverem a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, a mustárt, a sót, a borsot, a cukrot és a tejfölt. Kis lábosba szórom a zselatinport, ráöntöm a tejszínt és kis lángon, állandó keverés közben addig melegítem, amíg a zselatin teljesen elolvad. Ezután átszûröm, hozzákeverem a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverem. Jól átforgatom és vagy egy díszes formába, pl. õzgerincbe, vagy több apró formába töltöm. Letakarva, hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztem, és tálalás elõtt a forma alját egy pillanatra forró vízbe mártom, ezután és az ételt salátalevéllel bélelt tálra borítom. Szépen szeletelhetõ, finom saláta, amelyhez még külön is szoktam tartármártást és pirított kenyérszeletkéket kínálni.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkesaláta 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook