Lányomat nem tudom elvinni az oviba mert annyira hisztizik, mit tegyek? (tudásbázis)
Ezzel én nem értek egyet.Egy 3 éves gyereknek szüksége van a saját korosztályára.Egy felnőtt már nem tud úgy játszani,,ahogy a gyerekek ebben a korban.
Persze,nehéz neki,hiszen idegenek között van,de megszereti és akkor nem lesz gond.Csak az elején nehéz,ha nincs más gond az oviban.És ez nem megtörés szerintem,de ő még nem tudja,h mi lesz az,ami a javát szolgálja.
Én nem értek egyet a gyerekek betörésével, lehet nem való még neki az ovi? Ha otthon vagy a picivel, mi lenne, ha még egy évet otthon maradna ő is?
Különben én mindig bőgtem reggel mikor oviba kellett menni (egy napot se hagytam ki) és mindig otthagytak a szüleim. De mély nyomot nem hagyott bennem szerintem:) Emlékszem, de nem tűnik rossz emléknek.
Érdekes a topic címe. Először azt hittem, baleset ért téged, és nincs segítséged, mert nem tudsz menni, vagy valami olyan eügyi problémád van, ami ezt meggátolja! Utána - megkönnyebbülésre, semmi ilyenről nincs szó, csupán gyenge vagy akaratilag! Ne a te kislányod irányítson, te vagy az anyukája, keltsd fel, tisztálkodjon, öltözzön fel, ha még nem tud, segíts neki mindenben, és irány az ovi! Ilyen nincs, hogy hiszti miatt nem tudod elvinni. Én ha kellene, sírva is elvinném a picimet - DE! igyekeznék nagyon megnyugtatni, vigasztalni őt, hogy ne is gondoljon sírásra sem. Nekem a picim még felkelni sem akar, pedig korán fektetjük, én a fülébe súgom, hogy ébresztő kicsikém, felkelni - ő mondja utolsót még alszik, egy rövidet, azután meg elkezdem csikizni a nyakát, és próbálom a lehető legviccesebben kikelteni, hogy még a felkelést is játéknak vegye. Az öltözés, tisztálkodás meg felkelés után alap nála, így neveltük. Van, mikor ellenkezik, ő feltud öltözni egyedül, most kiscsoportos, de néha azért a nadrág mégsem úgy sikerül, olyankor próbálom én, közbe mondom: adod ide a lábad, dugjuk csak bele - na akkor ő egyből játéknak veszi, megy a móka. Ha már az indulásnál se lenne kedve menni, előszeretettel alkalmazom a fordítottat, hogy akkor én megyek oviba, ő maradhat itthon és vigyázhat a házra, főzhet..stb. erre mondja, fúúú ő nem tud, inkább megy oviba, főleg ha elárulom neki, hogy ott játszhat gyerekekkel. Szeptember óta max. 2-szer kelt fel úgy, hogy nem akar menni, elsírta magát, akkor rögtön lekezeltem, hogy muszáj menni, és elterelem a gondolatát valami mással (pl. gyere fogat mosok, utána adok neked egy vitamint, vagy gyere segíts válasszuk ki a ruhádat, vagy bármi, ami ösztönzi arra, hogy kikeljen az ágyból, és ne rossz dologként élje azt át).
Írtad otthon akar veled maradni, nehéz elválni, és elengedni, de muszáj. Ha még kiscsoportos ő is, elvileg nálunk se lenne kötelező, de neki ezt nem kell tudnia. Szokjon hozzá, hogy van egy rendszer, és menni kell. Oviban nem sír, akkor meg nincs gond. Néha azért megpróbálhatod, hogy ha már végképp nem megy semmi, akkor sírjon, mire kilépsz az ajtón vele (tudom rossznak hisztek emiatt), de tereld el vele a sírást, mondd neki, hogy megfoglak,megharapdállak, megcsikizlek, és biztasd, hogy nagyon jó fog lenni ott neki, és menni fogsz érte. Ha nem az óvónővel van baja, és nem bántsák, akkor ez csakis neked szól, hogy most meg kell tanulnia, hogy nem mindig lehetsz vele, és neki is dolga van, mert már ő ovis:)
sajnos mi is megjártuk ezt a poklot. bár az öltözéssel nincsen nem is votl gond, de sokszor hallgattam, hogy Ő itthon marad, meg segít a tesóra vigyázni, meg van az a kisfiú aki terrorizállja őket.
De ma már belenyugodott. Én azt mondtam a 2. hónapban ha ez így megy én begolyózom. De aztán helyrezökkent minden. sok figyelem kell. e érezze magát háttérbe szorítva. mert mindíg azt látja, hogya kicsi körbe van ugrállva.
nem akarok bunkó lenni, de ha ez az első gyereke akkor nem bizti, hogy mindenre tudja a választ. tapasztalatokat vár, ki mit tesz ilyen esetben. miért Te tudod mindíg mindenre a választ a gyerekkel kapcsolatban? Mert én is sokszor kértem az elsőnél tanácsot. Igen Ő az anyja a gyerekenek a gyerek meg valóban 3 éves. De oka van annak, hogy nem akar oviba menni.
nálunk konkrétan egy kisfiú votl aki terrorizállta az egész bandát.
és igen is lehet olyan, hogy nem akar menni. (ezért nem kell erőszakkal vinni.meg kell vele beszéllni)miért neked minden nap van kedved a munkahelyedre menni?
És ha holnap is lefekszik?Anya!Te vagy a felnőtt!:-)
A gyereket megijeszti,ha neki kell irányítani,légy határozott!!!
Hidd el,az óvónénik fogják tudni kezelni,nem lesz gond.Én is az vagyok,bár most nem a szakmában dolgozom,de gyerekekkel.Egy családban,ott is van egy 3 éves,aki szintén 3 hete jár oviba.:-)
Mondd el a lányodnak,h vagy szép ruhában,vagy pizsiben,de menni fog oviba,válasszon.Valszeg maradni fog a pizsinél,mert azt hiszi,h ha ma elérte,amit akart,akkor holnap is el fogja,de nem.Az öltözőben mutasd meg neki a ruhát,hátha meggondolja magát.:-) Sok sikert és kitartást!
Tegyél be egy szép ruhát és vidd el,az óvónénik majd segítenek.:-)
Vidd! Ha nem teszed, Te maradsz alul.
Kérd meg az óvónőket, hogy dicsérjék meg, ha ruhában megy, hogy milyen csini. Lesz hatása.
Szerintem nem szabad ráhagyni éreztesd vele hogy te vagy a dominánsabb különben máskor is ezt fogja csinálni és lesz még benne részed.
Nálunk is volt ilyen de nem vettem róla tudomást.Sírva öltöztünk sírva mentünk aztán én jöttem sírva hazáig...de most már minden oké ez csak a kezdetekkor volt így.Szép napot neked.Legyél határozott elvégre az ovi klassz helyé s nem egy kiképzőtábor.Seperc alatt meg fogja szeretni.
ennél rosszabbat nem is tehettél volna.
készülhetsz a holnapi ismétlésre sajnos,ezzel megtanulta,h ha hisztizik,anya gyenge és nem visz oviba.:-(
Szia.
Látom, van a lányod mellett egy picurka is! Nem lehet, hogy azért nem akar menni, mert tudja, hogy a kicsivel otthon vagy és "kirekesztve" érzi magát? Nincs féltékenység? (én is így voltam a nagy fiammal, amikor a kicsim született)
Egész naposra jártok oviba?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Segítség! Hisztizik a gyerek, mit csináljak?
- Más gyereke is hisztizik, ha nem értitek meg, amit mutogatni akar?
- Kisfiam 1 éves, rettenetesen akaratos, gyakran hisztizik. Normális ez a viselkedés az ő korában, vagy valamit elrontottam?
- Normális az, ha egy hároméves NAPONTA nagyon intenzíven hisztizik? :-(
- Mit Tegyünk ha hisztizik a gyerek?