Lánykutya ivartalanítása. Mit szóltok hozzá? Nagyfiam nem akarja engedni, állatorvos szerint muszáj. (tudásbázis)
Nekünk lánykutyusunk van, és cirka 6 hónaposan megműtettük. Kicsit kóválygott a műtét után, de minden rendben volt.
Nem hízott el, ugatja az idegeneket, és már 5 éves.
Nem kell szülnie az egészsége érdekében.
Az egészsége érdekében ivartalanítani kellene, ha nem akarod tenyászteni!
De NEM szaporítani!!!!
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszokat, most olvastam mindet végig. Egy válasszal nem tudok mit kezdeni (Indokolatlan), valószínűleg az én értelmi képességeimmel van a baj...
Tulajdonképpen azt szűrtem le, hogy jobb ivartalanítani. Zsanikánkról van egy csomó kép a naplómban, ha érdekel valakit, nyugodtan nézze meg! Nagyon szeretjük ezt a kutyust és direkt menhelyről hoztuk ki, hogy ezzel is megmentsünk egy ártatlan kutyalelket. De minden percben meg is hálálja a törődést ez a kutyi. Most átmenetileg anyagi gondjaink vannak, de megoldjuk, szerdán akkor elviszem a műtétre.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szaporítani...
Az nem egyenlő a tenyésztéssel. Szaporítani hozzá nem értő gazdi szaporít, sokszor azért, hogy pénzzé tegye a kutyákat, meg "jaaaj, de aranyosak a kiskutyák" tenyészteni meg a tenyésztő, aki tudja, hogy mit, hogyan kell, törzskönyves kutyákkal teszi ( akiknek a felmenői is törzskönyvesek), hogy kiszűrje a beteg egyedeket illetve azt, hogy esetleg nem teljesen fajtatiszta kutyák szülessenek, ezzel tönkretéve a fajtát.
Nekünk az állatorvos azt mondta,hogy 1x szülnie kée ,mert az emlődaganat és a méhelőreesés kockázata nagyon megnő ha nem szül.
Ráadásul nagyon jó vérvonalú ,tehát lehetne szaporítani,de én nem tudom hogy igazán akarom-e?!Ha igen,akkor versenyezni kéne a CAB meg mit tudom én milyen titulusok...
Meg féltem is őt,úgyhogy engem is érdekelnek a válaszok:)
A kutya nem álmodozik a szőke hercegről és az első felejthetetlen együttlétről - mint egy tizenéves fruska.
Nem fog neki hiányozni, ha nem próbálhatja ki a kutyaszexet. :)
Szerintem érdemes ivartalanítani. Különben moshatsz fel utána minden percben tüzeléskor, lopódzva mehetsz ki a lakásból, nehogy kiszökjön, és hetekig őrjöngenek majd a kanok éjszaka és nappal is az ablakotok alatt.
a szomszédunk kutyája extra méretűre hízott és eldeformálódott a fogamzásgátló injekcióktól.
Igaz, ez jó 10 évvel ezelőtt volt.
Lehet,hogy azóta másféle összetételű hormonokat használnak.
Mindenképen ejtéstek meg az ivartalanítást... hamar gyógyul a seb, és nem jár utána fél évente szenvedéssel.
ha mindenki ivartalanítaná szuka kutyáját... nem lenne ennyi árva, kibobott kutyus.. az utcákon.
S persze.. még ha el is tudod ajándékozni,, gondolj arra, hogy jó esélyel a fele majd az utcán végzi,,, mert megnő, a gyereknek már nem kell... szét rág mindent... és a végén az utcán fog kikötni,,, Éhezik majd, szomjazik... fázik... vagy épen egy autó végez vele... :(((
Szóval.. érdemes ezeket átgondolni...
Az állatorvos nem akar mást, mint csökkenteni az esélyét annak, hogy még több keverék kutyus szülessen, akik majd az utcára kerülnek.
Ivartalaníts nyugodtan. Nekem beaglem van, kb 6 hónaposan lett megműtve még tüzelés előtt, mert van mellette egy kan labrador is. Ha mindenki ezt tenné, akkor nem lenne ennyi szegény sorsú kutya a menhelyen és az utcákon..
Ha meg tudjátok oldani, hogy a kutyus ne csavarogjon el és ne érintkezzen a tüzelési időszakban más kutyákkal, akkor szerintem nem feltétlenül muszáj ivartalanítani. Mi így voltunk a tacsinkkal, igaz őt lakásban tartottuk. Évente 2X volt csak nagyon nehéz vele, amikor tüzelt és jöttek a környék kutyái hozzá (vonítások, ugatások stb.) Nagyon nehéz volt visszatartani szegényt :( Vágyott volna ki hozzájuk, de nem mehetett...
A jelenlegi kutyusunk 5 hónapos kislány, vele már nem szeretnénk ezt a procedúrát átélni. Mi is ivartalanítani fogjuk. A kutya sem szenved többé és mi sem. De, ha szeretnél többet megtudni az ivartalanításról, úgy emlékszem van egy ivartalanítás.lap.hu
További ajánlott fórumok:
- Az állatok ivartalanítása
- Az ivartalanítás fontosságáról
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...
- Kutyusom gyenge, Kutyához értők, állatorvosok segítsetek!
- Tudtok-e jó állatorvost a 17.kerületben? Lánycicám szeretném ivartalanítani.
- Olcsó állatorvost tudtok ajánlani fiú kutya ivartalanítására Fejér megyében?