Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lábkeresztezés, feszítés fórum

Lábkeresztezés, feszítés (beszélgetős fórum)


19. ikrisz999 (válaszként erre: 18. - Papája)
2019. nov. 7. 19:31
Köszönöm szépen, én is néztem.. még egy konduktor megnézi talán ő is mond valamit...
18. papája (válaszként erre: 1. - Ikrisz999)
2019. nov. 7. 18:26

A 15-ös hozzászólás lényege:


Tisztelt Ági!

Kislányunk 2009. decemberében született. 3 hónapos korától kb 1 hónapos koráig átaludta az éjszakákat, onnantól azonban küzdünk az alvással. Hullámzó, hogy éjjelente hogy alszik. Van, amikor egyszer sem ébred fel, és este fél 9-től reggel 7-ig alszik. Ilyen azonban maximum 2 hetente egyszer történik, és általában egy ilyen éjszaka után jön a rosszabb. Felébred éjjel, inni kér, forgolódik, nem találja a helyét az ágyban, nyugtalan, fel-fel sír, újra inni kér, fészkelődik, felül, visszafekszik. Így megy ez kb másfél órán keresztül, mire sikerül újra elaludnia. Van amikor ez többször is megismétlődik egy éjszaka, majd reggel 6-kor kel. (akkor is, ha későn feküdt, és akkor is, ha éjjel több órát is nyugtalan mocorgással töltött.) Aztán jönnek a legrosszabb éjszakák, ébredés után vigasztalhatatlan másfél órás üvöltéssel. Ez a legrosszabb! Egyszerűen nem használ semmi. Nem fáj semmije, de úgy ordít, mintha nyúznák. Hiába ringatom, beszélek hozzá, énekelek. Mostanában vettük észre, hogy ilyenkor ha átmegyünk vele a nappaliba, és bekapcsoljuk kicsit a tv-t, akkor abbahagyja a sírást, megnyugszik kicsit, de utána akkor is nagyon nehezen alszik el.

Kb 8-10 naponta jönnek ezek a nagyon rossz éjszakák. Függetlenül időjárástól, hőmérséklettől, napi programoktól, megevett ételektől, megivott folyadékmennyiségtől. Mitől lehet ez? Normális jelenségről van szó? Mit tehetnék???


A másik számomra nagyon aggasztó dolog a „keresztezés”. Kb 3 hós kora óta csinálja. Először nem tudtam, mi ez. Voltunk sokféle vizsgálaton, de semmit sem találtak. Mostanra gyanítom, a lányom maszturbál ilyenkor. Hasravágja magát, karjait maga mellé szorítja, lábait összekeresztezi, megfeszíti irtózatosan, és mozgatja kicsit a csípőjét. Ezt olyan intenzíven csinálja, hogy csurom vizesre izzad, még az arca is beletorzul. Azt mondja, nem fáj semmije. Vannak napok, hogy szinte egész nap ezt csinálja, alig bírom egy-egy kis időre kizökkenteni. Máskor ritkábban. Változó. De elalvás előtt a legtöbbször ez van. Vagy fél órán keresztül. És nem is bír utána sem mindig elaludni, van, hogy sírás lesz belőle, és csak utána nagy nehezen tudom elaltatni. Néha szinte kényszeresen csinálja napokig. Annyira rossz látni! Még játékot is abbahagy amiatt, hogy ezt csinálja inkább.

Nem tudom, hogyan kezeljem ezt. Hagyjam? De egész nap? Vagy mit csináljak ilyenkor vele? Próbáltam ilyenkor kizökkenteni, simogattam, mondókáztunk…, de néha ez sem használ.


Vajon összefügg a fenti két probléma?

Nagyon kimerítő, h éjjel az alvásproblémákkal kütdünk, nappal meg ezzel a keresztezéssel. Teljesen el vagyok keseredve!!!! Rossz érzés, h nem tudok rajta segíteni, hogy ennyire hatástalan minden, amit csinálok. Idegileg is kimerítő a helyzet.

Nagyon szeretem a kislányomat, és szeretném őt a lehető legjobban nevelni, csak nagyon rossz érzés, hogy nem tudom, hogyan tegyem ezt.


Egyébként okos, jó kedélyű, jól fejlődő kislány. Már szavakban beszél, mindent mond. Sokat mozog, rengeteget vagyunk kint a levegőn. Mozgásfejlődése teljesen normálisan zajlott.


Kérem segítsen a fenti problémák megoldásában! Várom válaszát!


Tisztelettel: egy elkeseredett anyuka


Vida Agi

2011. augusztus 02. kedd


Ennek két oka lehet:

1. Fogzik Az őrlőfogak és a szemfogak áttörése sokkal fájdalmasabb, mint a metszőfogaké. 2 éves korig 16 fog szokott kibújni, 2-3 éves kor között még 4. Ha nappal nyálzik, esetleg duzzadt az ínye hátul, vagy látványosan rágja a kezét-játékait, akkor ez a helyzet. Adj neki éjszakára egy kanál Nurofent, ez segíthet.


2. Szeparációs szorongás: tesztelni akarja, hogy éjszaka is megvagy-e. Segíthet, ha éjszakára alvósállatkát kap, vagy akár a te kispárnádat, mert annak “anya-szaga” van, de az is megoldás lehet, ha éjjel pár napig Apa megy be hozzá, ez általában 1-2 nap alatt megoldja a gondot. Azt is lehet, hogy az első ébredés után magad mellé fekteted, de csak akkor, így ha kinövi ezt a korszakot, nem fog beszokni az ágyatokba, addig viszont jól alszotok. Persze mindez csak akkor segíthet, ha külön szobába költöztetitek, mert ha együtt vagytok és lát titeket, akkor kérni fogja a segítséget és átköltözik az ágyatokba.


Az éjszakai éberség ebben a korban előfordul, mert gyors tempóban fejlődik ilyenkor az idegrendszer, a kicsit pedig sok élmény éri napközben. Ha nagyon túlpörgött és nehezen alszik el, akkor az afrikai Rooibos gyümölcstea segíthet, két csészével igyon egyet napközben, egyet este. A homeopátiás szerek közül az állandóan nyüzsgő, nehezen lenyugvó gyerekek szere a Coffea tosta 15CH, ebből 2×5 golyót lehet adni. De jó hatású szokott lenni hasonló esetekben a Mesélő Hold illóolaj is, amit a szobájában lehet párologtatni.


Keresztezés: a lányod így nyugtatja magát, azért csinálja elalvás előtt és nappal is. Más gyerek cumizik, vagy az ujját szopja, ha feszült vagy fáradt, ő ezt csinálja. Segíthet, ha megpróbáljátok ezt a szokást egy másikra cserélni, pl. kap egy plüssállatot, amit ilyenkor ölelgethet, vagy ha cumizik, akkor a cumit, vagy pedig mindig kizökkented belőle ölelgetéssel, hogy idővel elfelejtse ezt a szokást.

2019. nov. 7. 14:52
3 különböző gyógytornasz látta (ebből kettő dévényes) 2 különböző neurológus, itt több nincs is. Háziorvos és védőnő is tud a problémáról. Nyilván nem távdiagnózist várok, csak esetleg tapasztalatot, hogy merre menjünk még. Voltunk kétszer koponya ultrahangon is. És hidd el semmi bajom az önkielégítéssel, nyugodtan mondhatta volna az orvos is, az orvos erre nem tudott mit mondani, a Dévény tornás mondta azt hogy "fura szokás", és mondott példákat milyen szokásokat látott még... Azoknak köze nem volt ehhez, pl. Oldalán fekszik a baba és felemeli az egyik lábát és tartja... lenyomják, visszanyomja... Na hát lehet szerinted ez is önkielégítés. Szerintem az lenne a legkisebb baj.
2019. nov. 7. 13:23
Én azt nem értem,nyit egy fórumot,mert a dokiknak nem hisz...itt leírjuk mi lehet...jön valaki aki oltáshoz köti..hoppá..meg is van a megoldás..most komolyan...ha a gyerekemen úgy érzem/látom valami nem oké..nem fórumot nyitok,hanem felhívom a védőnőt,esetleg konzultálok a gyerekorvossal..rosszabbik esetben addig hurcolom orvostól orvosig,mig ki nem derítik mi van.
15. dd3e7764d1 (válaszként erre: 1. - Ikrisz999)
2019. nov. 7. 13:17

[link]


Alul a kérdések között pontosan ugyanezt kérdezi egy anyuka és ott a válasz is. A másik opció szerintem is az önkielégítés.

14. andi6020 (válaszként erre: 13. - Ikrisz999)
2019. nov. 7. 13:15

Látod, hamarabb feltételezed, hiszed el, és keresel nyomokat, utalásokat arra, hogy neurológiai probléma, epilepszia stb áll fent, mint hogy onanizál.

Lehet ezért mondott csak annyit az orvos, hogy furcsa szokás, és majd elmúlik.

13. ikrisz999 (válaszként erre: 10. - A.nyuszi)
2019. nov. 7. 11:22
Nálunk is bexsero oltás után kezdődött így visszagondolva. Mennyi ideig tartott kb?
12. Lávli (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2019. nov. 7. 11:05
Persze. Minek vitáznának fölöslegesen. Meg azon nincs mit "fejleszteni", pedig az nagy divat manapság.
11. andi6020 (válaszként erre: 9. - Lávli)
2019. nov. 7. 10:44
Szerintem a "furcsa szokások"kal erre gondolt az orvos. Hogy miért nem mondta ki, azt nem tudom. Bár gondolom egyszerűbb igy. A legtöbb anyuka úgyis tagadja, elutasítja az ilyesmit.
2019. nov. 7. 10:21

Nekünk ilyen befeszítések után eeg-t csináltak.

Az epilepszia egy formájára gondoltak, mert nekünk nyálzás is volt hozzá.

Nem volt semmi, végül elhagyta. Amúgy először oltás után csinálta.

2019. nov. 7. 10:19

A legfurcsább, hogy a fejlődés neurológus, Dévényesek, senki nem gondolt a legnyilvánvalóbb okra.

Az igaz, hogy 6-8 hónapos korban nem jellemző, na de azért ......

8. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 5. - Ikrisz999)
2019. nov. 7. 10:17
Erdekes szakemberek, ha nekik ez eszukbe sem jut.
7. andi6020 (válaszként erre: 5. - Ikrisz999)
2019. nov. 7. 10:05
Gondolod ha szenvedne, egész nap csinálná? Vedd fel és nézd meg az arcod, miközben elélvezel. Nem valószínű, hogy vidám és kisimult.
6. dd41cc22f1 (válaszként erre: 5. - Ikrisz999)
2019. nov. 7. 09:34

Én is az előttem szólókhoz csatlakoznék. Úgy gondolom nincs semmi egészségügyi probléma a babáddal, sokkal inkább élvezi, azt amit csinál. Szerintem a felnőttek arca is inkább szenvedős, mint, mosolygós, mikor ilyenfajta tevékenységet végeznek. Azért csinálná mindig, mert kellemes a számára. Én ugyan később kezdtem, 4-5 éves lehettem, és tudtam ez valami olyan dolog, amit leginkább egyedül kell tenni, de ha nem láttak mindig csináltam volna otthon.

Szerintem, ha valami fejlődési rendellenességről lenne szó, inkább sírna, mert gondolom fájna is neki.

2019. nov. 7. 08:49

Köszönöm az eddigi válaszokat. Szakembereknél ez nem került szóba, inkább azt mondták, hogy sok baba 8-10 hónapos környéken jönnek elő fura szokások, amik visszavezethetőek valamilyen születési traumára...

Én nem gondolom, hogy onalizál, rettenetesen feszíti a testét, inkább szenved...már elnézést.. és van hogy egész nap csinálná... volt itt amúgy ez téma évekkel ezelőtt két anyuka, de sajnos nem válaszolnak hogy náluk kiderült e valami... Azért még várom a tapasztalatokat.. köszönöm.

2019. nov. 7. 06:47

Onanizálásnak hívják egyebként.

Ez minden gyermek életében egy természetes folyamat,hagyni kell,mert ha tiltod,titokban fogja csinálni és ez kihat a későbbi szexuális életére is.

3. Lávli (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2019. nov. 7. 06:27
Én is erre gondolok.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Ikrisz999)
2019. nov. 6. 22:59
Lehet, hogy maszturbál.
2019. nov. 6. 22:43

Kedves Hoxások!


Segítséget szeretnék kérni. A probléma a következő: 8 hónapos babám 6 hónapos kora óta teljesen váratlan időpontokban és helyzetekben egyszer csak lefekszik a földre és erösen keresztbe beszorítja a lábát. Függetlenül attól, hogy szórakoztatják vagy nem... Voltunk fejlődés neurológusnál, aztán Dévény tornán, de eddig nem tudták megmondani mi lehet. 6 hónapos korában még keveset csinálta, és úgy vettük észre hogy most már nagyon sokat... Ilyenkor fekszik hason keresztbe tett lábbal és az egész testét feszíti, nyög hozzá, pirosidik az arca.. Ilyenkor próbálom kizökkenteni, de szinte azonnal kezdi újra. Lábai szétszedhetőek, nekünk azt mondták ahol idegrendszeri károsodás van ott szinte lehetetlen szétnyitni ebből a helyzetből. Egyébként a mozgásfejlődése rendben van.


Ha esetleg van valaki akinél volt ilyen probléma vagy az ismeretségében akkor írjon mert nagyon szörnyű ez a bizonytalanság és elkeserítő hogy nem tudnak semmit sem mondani.


Köszönöm!


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook