Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kuvasz és/vagy német juhász fórum

Kuvasz és/vagy német juhász (beszélgetős fórum)


ápr. 22. 23:26

Úgy néz ki, hogy nyáron "befogadó" leszek. Unokaöcsém nem tudja magához venni az elhunyt apja két német juhászát (apa és fia).

A három hátaslovat nem vállaltam be.😊

ápr. 18. 21:41

Mindkét fajtát szeretném. Éltek már ezek a fajták együtt a családban. + egy ír szetter és egy kis foxi. Nagy szerelmem a kuvasz az óriási szíve miatt, de szeretem/szeretnék német juhászt is az értelméért.

Azt gondolom, ha mindketten kicsiként kerülnek majd hozzám, akkor megszokják majd egymást és a többi állatot.

27. Amaunet (válaszként erre: 23. - Jozsi.38)
ápr. 18. 21:19
A kuvasznak meg kell tanítani a határokat. Vagy nagy téren, de kerítéssel tudatni vele, hogy mi az a terület, ami a "bírtok".
26. jozsi.38 (válaszként erre: 22. - Ramcsika)
ápr. 18. 21:04
én jelenleg a pitbullokat imádom-másnál. Ha olyan helyre megyek, ahol ők "garázdálkodnak" egy nagyon cuki, bújós hízelgős kutyát ismertem meg, nem egyet :) Otthonra viszont nem merném választani, nem biztos, hogy a középső gyerekem tudna vele bánni, félek hogy neki támadna, mert nem tudná kezelni
ápr. 16. 18:03
A kuvasz egy önálló döntésre képes fajta .Nevelni csak szeretettel tudod .A láncot és a verést nem szereti , és nem tolerálja .A szerencsés az lenne ,ha a kutya választana ki téged , és nem te a kutyát .Ha nem tudsz "főnöke" lenni, akkor ne ezt a típust válaszd .Ha szereted, és ezt ki is tudod mutatni az irányába , az életét adja érted .Figyelmes és kiváló Őrző-védő .Tartása egy életen át .
ápr. 16. 12:23
szóval én németjuhászt választanék, a kuvasz kiszámíthatatlan
ápr. 16. 12:21
én a szomszéd kuvaszától rendszeresen féltem, ő mindig azt tart kint tanyán. Nagyon régen, még nem volt kerítés egyikünk sem, és így járkált szabadon a két kuvasza. Szóltam neki, hogy így nem tudok elindulni munkába, mert leszed a bicikliről, csak nevetett rajta. Ez jó 20 éve volt. úgy oldottam meg, hogy ne jöjjön nekem a saját udvaromban, hogy petárdát dobtam el a közelében. Nem szép dolog, tudom, de ha választani kell, hogy én vagy a kutya, akkor egyértelmű nekem a döntés
22. Ramcsika (válaszként erre: 17. - Csillagszem38)
ápr. 15. 06:52
Minden kutyában tudatosítani kell, hogy ki a "főnök", és minden kutya mentalitása más. Nevelés sokat számít, hogy milyen lesz, higy fogad szót. Nekünk is volt kuvaszunk is, hát bizony nagyon jó házörző volt, de nagyon vad is. Őt nem igazán lehetett szelídíteni. Édesanyámat, meg engem fogadott el, a családban mást nem. Ilyen génjei voltak!
21. Amaunet (válaszként erre: 17. - Csillagszem38)
ápr. 14. 23:30
Milyen fajta kutyákat neveltél, ahol ezek a fajta jellegzetességei?
20. Amaunet (válaszként erre: 17. - Csillagszem38)
ápr. 14. 23:22
Bizonnyal vannak ilyen fajták, de sem kuvaszról, sem német juhászról nem hallottam még hogy a gazdájára támadt volna.
19. Amaunet (válaszként erre: 12. - Σενεκάς)
ápr. 14. 23:14

Ki ne bolondulna meg rabságban?


Régen a két fajta együtt élt a háznál. + egy ír szetter és egy kis kotorékeb. És béke volt.:)

18. katt2 (válaszként erre: 17. - Csillagszem38)
ápr. 14. 18:38
Akkor ez nálunk nem jött be. Egész mást tapasztaltunk.
17. Csillagszem38 (válaszként erre: 15. - Katt2)
ápr. 14. 18:34

Nem, mindegy :)


Vannak fajta jellegzetessegek viselkedésben, amiket nem tudsz kinevelni, atnevelni egy kutyábol és egy kiszámíthatatlanabb fajta tényleg meg is eszik, ha érzi gyengébb lettél, vagy és nem te vagy már a falkavezer ;)


Elég sok tapasztalatom van kutyák terén és rengeteget is olvastam róluk. Nem levegőbe beszélek.

ápr. 14. 18:33
Nekünk csak kuvaszok voltak,jelenleg most nincs,de a közeljövöben szeretnénk.Sokat kell vele foglalkozni,és aszt meg is hálálja,nem szabad megkötni mert megbolondúl.Házörzőnek kiváló,idegen be nem tette a lábát a házba,és ráadásúl még szépek is.
15. katt2 (válaszként erre: 14. - Csillagszem38)
ápr. 14. 18:24

Nekünk kuvasz volt, egy lány. Mindenki azt mondta, hogy meg fog enni bennünket. Sose volt engedetlen, egyszerűen imádta a családot. Amikor a 30 fokban kimentem napozni, odafeküdt mellém a napra.

Az utcán póráz nélkül sétáltunk, soha senkit nem bántott, pedig jó nagy darab volt. Egy baj volt vele, de ezt két nap alatt megszoktuk: eljött az este 11 óra, akkor elkezdett "telefonálni". Ez abból állt hogy ugatott 4-et és jött valahonnan a válasz. Aztán megint. De éjjel egy körül abbahagyta. A szomszédok is megszokták.

Néha jött be a házba, de tudta, hogy nem mehet be akárhova. Csak rászoltunk, hogy : szolgálatban vagy! Már ment is kifelé. Ment járőrözni. Kitaposott ösvénye volt a kerítés mellett körbe és sose ment rá a füves részekre, nem bántotta a virágokat, a teraszi növényeket, szóval jó kutya volt.

Amit olvastam, az az, hogy a kutya olyan lesz, mint a gazdája. Ha egy idegbeteg, állandó veszekedések vannak a családban, akkor a kutya is olyan lesz.

Szerintem az, hogy kuvasz, vagy németjuhász, mindegy, mindegyik egyformán szerethető.

14. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Amaunet)
ápr. 14. 17:17
Németjuhász. A kuvasz kiszámíthatatlan
13. simple (válaszként erre: 11. - Amaunet)
ápr. 14. 16:20
A németjuhászt le sem tudod vakarni magadról. Szerintem az való neked.
ápr. 14. 16:03
Nekem a kuvasz tetszik, úgyhogy azt választanám inkább. Állítólag a kuvaszok amiatt bolondultak meg nagy számban, mivel szerencsétleneket láncon tartották.
ápr. 14. 12:36

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!


Általában türelmes vagyok, de az állatokkal kapcsolatosan különösen. Még anyám kistesű korcsa sem tud kihozni a sodromból.:)

Nagyon vágyom egy sajátra, aki a nap minden percében ott lenne mellettem.

10. Ramcsika (válaszként erre: 8. - Ramcsika)
ápr. 14. 12:30

Istenem! Mindent átír a telefonom!

Nem honlapot, adatlapot írtam.

9. Ramcsika (válaszként erre: 8. - Ramcsika)
ápr. 14. 10:54
Ajjaj elnyomtam valamit! Tehát állatorvoshoz vittem, mindig azt kérdezte "ki nevelte ezt a kutyust, hog, ilyen mérhetetlenül nyugodt"! Soha nem ugatott feleslegesen! Mikor édesanyám elment, mi kiköltöztünk miatta falura mert nem volt szívem odaadni senkinek. Mindenhova vittük magunkkal, intelligens volt nagyon. Sok türelem kell hozzá kiskorában és egy igazi csodát lehet kapni!
ápr. 14. 10:50
Nekem németjuhász! Én imádom őket! Nagyon okos, gazdiszerető kutyák. Nekünk volt több is már, mindegyik külön egyéniség! Az utolsó, édesanyám kutyusa volt, pici korában borzalmas értetlen rosszaság volt. Ahogy felnőtt egy igazi nyugis gyönyörűség lett. / honlapomon látható/. Mikor állatorvoshoz ittam,
ápr. 14. 08:55

Németjuhàsz. A tenyésztőt kell nagyon körültekintően megvàlasztani, mert szó szerint rommá vannak tenyésztve 😕


Sok türelem kell hozzá, mert kicsinek olyanok mintha debilek lennének, 1-1,5 éves korukra érik be náluk a nevelés és csodás kutyák lesznek.

Hátrányuk az egészségügyi nyavalyáikon felül a nyávogásuk, engem nem zavart, de van akit halálra idegesít, plusz a vedlés az nem kutyafaca náluk.

De csodás kutyák.


Kuvasszal nincs személyes tapasztalatom, családban volt, de nem volt jól nevelve így viszonylag fiatalon "megborult" és veszélyessé vált.

6. Sirga (válaszként erre: 1. - Amaunet)
ápr. 14. 08:28
A kuvasz gyönyörű, imádom, de saját tapasztalatom nincs. Németjuhászom volt. Nagyon okos, családbarát kutyus volt. Azóta is, ha hasonló rajzolatú kutyát látok, belesajdul a szívem. (Az enyém gyógyíthatatlan betegségben ment el.) Úgyhogy én ezt a fajtát választanám. :)
5. simple (válaszként erre: 1. - Amaunet)
ápr. 14. 05:46
Németjuhászról tudok nyilatkozni. Nekem most van a második, az első után menthetetlenül beleszerettem a fajtába, sosem kell más. Következetes nevelésre, szigorú szabályrendszerre van szüksége. Ha ezeket betartod, akkor lesz egy cserébe egy csodálatos, univerzális, könnyen alkalmazkodó kutyád. Nagyon ajánlom a fajtát. Kuvaszom nem volt, így nem ismerem. De hallomások alapján nem egy könnyű fajta.
ápr. 14. 00:28
nemet juhasz
3. bnedora (válaszként erre: 2. - Bichi)
ápr. 13. 23:57
Egyetértek veled.
2. Bichi (válaszként erre: 1. - Amaunet)
ápr. 13. 23:26
Nem csak a híre miatt, hanem saját tapasztalat alapján egy német juhász sokkal kiszámíthatóbb, könnyebben tanítható, ellentétben egy kuvasszal, ami sokkal öntörvényűbb, kiszámíthatatlanabb, határozott nevelés mellett is.
ápr. 13. 23:15

Sziasztok!

Ebben a két fajtában gondolkodom. Sokat olvastam róluk és volt is mindkét fajta gyermekkoromban a szülői háznál. Örökbefogadáson is gondolkozom és nézelődöm a neten.

Szívesen fogadnék hozzászólásokat, tanácsokat a fajták tartóitól, ajánlásokat a tenyésztőktől/-ről.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook