Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

277. Teráz
2007. szept. 5. 22:41
A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények,s nem lehet teljes az élet kutya nélkül !!!
2007. szept. 5. 20:59
Sikerült képeket feltennem a golden retrieveremről. Aldó kutyám akkor kb. 4 hónapos volt.
275. 5a071c9eeb (válaszként erre: 272. - Évi75)
2007. szept. 5. 20:56
Nagyon aranyosak, hogy szopiznak! Az egyik azért nagy kalandor lesz, az már felfedező útra indult.
274. 5a071c9eeb (válaszként erre: 271. - Zulejka)
2007. szept. 5. 20:53
Sziasztok!Igen, szerintem is a nevelés fontos, na meg megfelelő helyre a megfelelő kutya. A malamut nem való a 4. emeletre!
273. iz_eniko (válaszként erre: 272. - Évi75)
2007. szept. 5. 19:47
Nagyon aranyosak,valóban! :)
272. évi75
2007. szept. 5. 17:46
sziasztok!raktam fel képeket a kicsikröl, vagyis egy képet. nagyon aranyosak! 5 kiskutya van.
271. zulejka (válaszként erre: 270. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 15:29
Pedig a pitt bull is tud kedves és aranyos lenni:)) Na meg rakaszkó, pont mint a kutyatársai, a neveltetése a meghatározó. Oké, nosza rajta, én sem szeretm, ha valami koszosan marad, ha épp otthon vagyok...
270. 5a071c9eeb (válaszként erre: 269. - Zulejka)
2007. szept. 5. 15:21

Nagyon szépek, nekem is szinte minden fajta kutya tetszik, bár a pitt bull azért annyira nem jön be.

Most el kell mennem egy kicsit főzni. A lencsém pont most futott ki, na rohanok, nem utána, csak lepucolni. Erre nagyon ugrok, ha koszos a tűzhely.

269. zulejka (válaszként erre: 268. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 15:08
Meglesem a rá hasonlító kutyust.
2007. szept. 5. 15:03
Ha a GOOGLE-ba beütöd a malamut szót, kidob róla egy csomó mindent. 3 képpel kezdődik, az első hasonlit az én Jennámra.Ha 2. vagy 3. cimre klikkelsz, ami úgy szól: Alaszkai malamut, több képet is látsz róla.
267. 5a071c9eeb (válaszként erre: 265. - Zulejka)
2007. szept. 5. 14:59
Igen a husky is hasonló, csak kisebb, karcsúbb, a szeme lehet kék és barna. A malamut erős, zömök,nagyobb testű és csak barna a szeme.
266. zulejka (válaszként erre: 264. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:53
Á, mindegyikük teljesen máskor érkezett a családba, a legidősebb már 12 éves, aztán van 1 6 éves, egy 3 éves, és egy párhónapos talált kutyus...szóval nagyon tud vmit az unokahugi...
265. zulejka (válaszként erre: 263. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:51
Sajnos testközelből még nem volt szerencsém egy malamuthoz sem...az északi mivoltáról tudtam, de a szőréről ezt így konkrétan nem, hogy ennyire vízhatlan...és a husky is ilyen a fürdetés terén? Picit hasonlítanak külsőleg...bár nekem azt hiszem enhéz lenne olyan kutyaegyént mutatni, aki nem tetszik.
264. 5a071c9eeb (válaszként erre: 262. - Zulejka)
2007. szept. 5. 14:50
Gondolom,ha kiskoruk óta együtt vannak az más!
263. 5a071c9eeb (válaszként erre: 260. - Zulejka)
2007. szept. 5. 14:48
Dupla szőre van, alúl egy sűrű, finom, puha szőr van , és azt betakarja az amit látsz.Az alsó szőr szinte nem is ázik át.Gondolom ennek genetikai oka van, mert ezek északi szánhúzó kutyák.Északon a kikefélt alsó szőrt megsodorják és pullóvert kötnek belőle.
262. zulejka
2007. szept. 5. 14:46
:)) Na igen, a saját terület, az saját terület, mindig csodáltam azokat az egyéneket, akik több, nem kettő, hanem akár 4 kutyát is képesek különösebb nézeteltérések nélkül is egy helyen nevelgetni, mint az unokahugom a 4 kutyusával...vagy ő nagyon türelmes, vagy szerencsés alkat abban, hogy tudnak egymáshoz alkalmazkodni az ebegyedek...na, ez olyan titok, amit még nem tudtam kikódolni saját értelmezésre, pedig én sem bánnám, ha 3 blöki várna a kapuban...
261. 5a071c9eeb (válaszként erre: 258. - Zulejka)
2007. szept. 5. 14:42
Nekem a mostani goldim pont most két éves. Egyébként sem a malamut, sem a goldi nem tűr meg a kerítésen belűl másik kutyát.Kint együtt hancúrozott mind a kettő más kutyákkal, de ahogy a kapuhoz érnek vérengző farkasokká válnak,ha még van ott másik kutya.
260. zulejka (válaszként erre: 259. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:41
Igen, ismerem, egy időben szerettem volna olyan kutyust, de valahogy mindig a kicsi keverékek jutnak nekem, amit azért nem bánok semennyire sem. Azt nem tudtam a malamutokról, hogy csak annyiszor szabad őket fürdetni...milyen helyes, hogy nem koszolta össze magát. A kis 50Ü-os tacsim is imádja, ha "fésülik", bár csupán a kényeztetés miatt, mert teljesen rövidszőrű, de hát meglehetősen hedonista alkat a szivem.
2007. szept. 5. 14:36
Zulejka! Nem tudom ismered-e a malamutot, de képzeld nem volt kutya szaga, pedig őt csak kétszer ajánlatos fürdetni egy évben, kivétel valami rendkívüli dolog.Egyébként olyan tiszta volt, nem ment bele a sárba. Ha nem tudta átugrani, akkor kikerülte.Imádta, ha a bundáját keféltem. Az oldalára feküdt, kinyújtózott, aztán ha már úgy gondolta, hogy elég, megfordult a másik oldalára.
258. zulejka (válaszként erre: 257. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:34
Igen, igen, olvastam...biztos több nap is van még amelyre jut mese, mint 1. A mostani kutyusunk épp 3 éves múlt májusban, ő 1,5 évesen került hozzánk, egy barátom találta, és már van otthon másik 2 kutyája, akik nem nagyon bírták elviselni az új jövevényt, és hát egyébként is első látásra lenyűgözött mindenkit, szal így lett a miénk, sőt rendes családtagnak számít, természetesen, mint az elődei, akik közül csak az előbb említett blökit ismertem, mert ő 18 évig volt az Anyukám kiskutyája. Sokáig nem is volt kutyusunk...Bár a nagyimnál igen, de az egy picit más, vagyis inkább nagyon más, ha saját kutyája van az embernek/ az ember lányának...
257. 5a071c9eeb (válaszként erre: 254. - Zulejka)
2007. szept. 5. 14:28

Akkor olvastad a második mesét! Na akkor egy napom még biztos hogy van!

Három évesen kaptuk és 6 évig volt nálunk!

256. zulejka (válaszként erre: 255. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:25
Helló,szia Adrildi! Az nem rossz dolog, ha hiányoztam:) Igen, alaposan el lehet ám kenődni, ha az ember belegondol a kutyusok ilyen jellegű sorsába...nagyon tudnak kötődni emberekhez, ami miatt még jobban hiányoznak, ha valami rossz történik velük:(((((
255. 5a071c9eeb (válaszként erre: 253. - Zulejka)
2007. szept. 5. 14:22
Zulejka szia! Már nagyn hiányoltalak! Megint egyetértünk, lehet, hogy kicsit elszomorodnánk!
254. zulejka (válaszként erre: 250. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:20
Jaj, szegény kutyus:((( Ezt imádom bennük a legjobban, hogy érzik, mikor kell odabújniuk, és sosem érdekből csinálnak dolgokat, hanem úgy istenigazából őszintén. Sajnos nekünk is volt egy kutyusunk, akit el kellett altattatni az állatorvossal egy nagyon csúnya betegség miatt. Már több, mint tíz éve, de még most is rossz rágondolni.
253. zulejka (válaszként erre: 249. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 5. 14:17
Nem tudok (még) olyat, hogy belekukkantani embertársaim gondolataiba, pedig néha nem is volna rossz, de talán mégis jobb, hogy nem megy a dolog. Annak örülök, hogy egyetértünk a témával kapcsolatban.
252. 5a071c9eeb (válaszként erre: 251. - Évi75)
2007. szept. 5. 14:10
Gratulálok, tudom milyen öröm.A malamut lányom velem szült,mert apuka máshol lakott. De olyan megható volt, hogy amikor lenyalogatta, átraktam a picit egy melegvizes palackokkal kibélelt kosárba, megnézte mit csinálok , rám nézett, a kezem alá dugta a fejét, hogy simogassam, aztán lefeküdt, jött az újabb pici. Képzeld, pontosan 1/2 óránként lett egy új kölyök.Nyolcat szült.
251. évi75
2007. szept. 5. 09:00
sziasztok!képzeljétek!megszülettek a kiskutyáink!eddig még három van, de olyan édesek!az apa kutya is ott van, segit a mamának, nyaldossa a kicsiket, olyan tüneményesen gondoskodik a kis családjáról!remélem nem lesz gond a mamával és a kicsikkel!nagyon tüneményesek, majd lefotózom öket és rakok fel képet, ha sikerül!a szülök fent vannak.olyan boldog vagyok!( és miért baj, hogy nem törzskönyvesek?!)
2007. szept. 5. 01:00

Sziasztok! Senki sem kutyázott? Egyik télen légcső-,és hörghurutot kaptam. Ugy fájt a levegővétel, hogy legszívesebben megfulladtam volna.A hálószobában sajnálgattam magam 3-4 napig.Férjem mondta, hogy akárhányszor kinyitotta a társalgó ajtaját szellőztetni,Jenna kutyánk,berohant, körbefutotta a házat, aztán kikullogott.Nem engedtük meg neki, hogy a társalgóba bemenjen, mert ott szőnyeg van. Az étkezőben a kőre bemehetett.

Ötödik nap már lemerészkedtem a társalgóba, a kanapén feküdtem,TV-néztem.Férjem kinyitotta az ajtót,az én kutyám, mint az őrült berohant. Odajött hozzám, a jobb első lábával átölelt, azt a nagy buksiját odatette a párnára az enyém mellé és képes volt három lábon ott állni. Már remegtek a lábai a fáradtságtól, de nem tágitott.Kénytelen voltam a szőnyegre ülni, igy mellém telepedett, de órákig nem mozdult mellőlem.

Még most is megsiratom, rákbeteg lett, nem tudtak segíteni rajta.Utolsó nap olyan fájdalmai voltak,hogy szinte kérte a tekintetével, hogy altassuk el.Sok fényképünk van róla, ezüstös szürke bundája volt,úgy nézett ki, akár egy igazi farkas.

249. 5a071c9eeb (válaszként erre: 248. - Zulejka)
2007. szept. 4. 17:09
Mintha az én gondolataimat irtad volna le. Talán belekukucskáltál? Este mesélek Nektek Jenna /Dzsenna/ kutyáról, a malamut kislányról,aki nem tudta, hogy miért nem látja az ő gazd'asszonykáját már napok óta!
248. zulejka (válaszként erre: 247. - 5a071c9eeb)
2007. szept. 4. 16:46
Ez aranyos. Szerintem is majdnem mindennek van jó oldala is. Az számít csak, hogy, ha úgy adódik, akkor önmagunkon is tudjunk nevetni. Igaz, hogy elcsépelten hangzik, valahol talán az is, de ezt már megtanultam...nem volt könnyű, de sebaj:)) Meg hát, némi (ön)iróniával egyébként is jobban át lehet vészelni a nehezebb időszakokat is. Huh, eléggé eltértem az eredeti témától...Asszem az a lényeg, hogy ki mennyire kedves, jópofa, és akkor nagyon- nagyon másodlagos az ember kora. Várom a történeteket, ha eszembejut olyan, ami esetleg érdekesnek tűnik, akkor írok én is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook