Külföldre gyerekekkel (beszélgetés)
..en a csaladi potlekrol akkor mondtam le, amikor kint elinteztuk, hogy megkapjuk.
..onkuomanyzat okmanyirodajan jelentsd be, hogy ideiglenesen kulfoldon tartozkodsz (lakcimbejelento lap egyik "resze".
Ez atto,is fugg, hogy mennyi idot tervezel kint elni? Veglegesen, vagy rovidebb ideig. Ha veglegesen akkor ugy is kint jar a gyerek tovabb iskolaba, ha meg ideiglenesen, akkor en a helyedben megvarnam az ev veget. En amikor kijottem (vegleg) akkor csak a csaladi potlekrol kellett lemondanom, kulfoldre tavozas miatt. Ez igy eleg hivatalos volt, nem buntettek meg. Ha ezt bejelented a gyamhatosagon is akkor sok gondod lesz, "vajkalni" fognak egy csomo dologban es mindent de mindent elkovetnek majd, hogy megnehezitsek (remalomma tegyek) az elmeneteledet! Most mikor minden media attol frocsog, hogy "jonnek haza a magyarok"! Hat sejted!
Azt hiszem a hvg-ben olvastam errol, nezz utanna, kulonbozo tortenetek voltak. Esetleg a neten talalsz valamit errol. Sajnos a cikk cimere mar nem emlekszem, de bicskanyitogato volt.
Megtudná nekem mondani valaki,hogy év közben ki lehet-e venni az iskolából a gyereket? Most adódott egy lehetőség,hogy kiköltözzek a gyerekeimmel külföldre.A legkisebb fiam most kezdte az ovit,a középső 7.osztályos,a legnagyobb 17 éves.Igazából a középső fiam miatt aggódom,hogy kivegyem-e most év közben a suliból,vagy várjam meg a júniust.
Volt valaki még ilyen helyzetben,és egyáltalán hol és hogyan kell ezt intézni,hogy ne büntessenek meg?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Vannak itt külföldre vágyó orvosok?
- Ti ki mennétek ebben a helyzetben külföldre élni és dolgozni?
- Kiköltöznél külföldre?
- Mennyi ideig maradtál otthon vagy maradt otthon párod a gyerekekkel?
- A párom ki szeretne menni dolgozni külföldre, de én attól félek, nem jön vissza. (Építőiparban szeretne dolgozni.)12 éve vagyunk együtt.