Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Kulcs a lelkekhez cikk

Kulcs a lelkekhez


A Végleg bezárt kapuk című cikkben megismerhettük a történet egyik oldalát. Most lássuk a másik oldalt is, mert így lehet teljes és talán érthetőbb is, már amennyire van ezekre a dolgokra érthető magyarázat! Vagy csak meg kell élni őket?
Kulcs a lelkekhez
Kép: Pixabay

Péter, elismert szakmával, jó egzisztenciával rendelkező negyvenes éveiben járó úriember. Második házasságában él, - tíz éve ismerte meg Gabit -, akit egyből megkedvelt és megszeretett, felvállalta őt és súlyos beteg gyermekét, aki Gabi első nem túl jól sikerült házasságából született. Közös gyermeket nem terveztek ugyan, de öt éve megszületett kislányuk, aki egészséges és Péter imádja. Bár ritkán találkoznak, mert családfenntartóként rengeteget dolgozik, főállása mellett több mellékállása is van és minden apró cseprő jövedelmet jelentő dolgot bevállal. Gyakran vidékre is jár 24 órás vagy hosszabb szolgálatokba. Gabi otthon van, nem tud munkát vállalni sérült gyermeke mellett.


Ebben a helyzetben észre sem veszik, hogy elkezdenek eltávolodni egymástól. Gabinak hatalmas teher a mindennapokban végzett feladat s bár a kicsi egyre ügyesebb és okosabb, sajnos a nagyobb gyermek állapota elkezd romlani. Ez lelkileg nagyon rossz hatással van egy édesanyára. Péterre sokat nem számíthat, hisz alig van otthon. Amit ő azzal magyaráz, hogy pénzt kell keresnie. Pedig ez csak egy elhárító reakció része. Péter nagyon is fél a lelke mélyén, félti a feleségét a közelgő rossztól, a gyermekkel kapcsolatban, de beszélni nem mer-, nem tud- róla. A mindennapok fontosabb dolgait általában telefonon beszélik meg, majd mindketten mennek tovább. Elmaradnak a reggeli közös kávézások, a jó éjt puszik, a napközbeni csókok. Pedig mélyen érzik, hogy hiányoznak az apró érintések, az összebújások mégis fokozatosan eltávolodnak, egymástól. S ezt egészen addig nem veszik észre, míg nem lép a képbe valaki, akitől Péter megkapja az odafigyelést, a kedvességet a törődést.


Annát egy vidéki mellékállás vállalása során ismeri meg Péter, első találkozástól kezdve vonzzák egymást. Bár a nőnek kellet hozzá idő mire ezt elfogadta. Hisz házasságba él. Soha nem lépett félre, szereti párját. Mégis egyre többet beszélgetnek, olyan dolgokat osztanak meg egymással, amik mélyen a lelkükben vannak már rég. Rájönnek hasonló gondokat élnek meg . Péter elmeséli aggodalmát a beteg gyermekkel kapcsolatban, s itt kerül közéjük egy olyan erős kapocs, ami nagy erőkkel bír a továbbiakban. Mintha megkönnyebbült volna, hogy valakinek elmondhatta! Ezután már bármiről, képesek felhőtlenül beszélgetni, nagyokat nevetni. Szigorúan kikötve, hogy csak barátok! Mindennapossá válnak a telefonálások közöttük, élveznek minden együtt töltött percet. Anna viszont gyakran villámhárítót játszva ismeretlenül is védi Gabit, ha Péter méltatlankodva beszél az otthon történtekről. Tőle még ezeket a gondolatokat is megfontolja, egész más ember lesz belőle. Ezt Gabi is észreveszi otthon, nem is tudja mire vélni, főleg azt, hogy párja telefonja gyakran foglalt. Okos nőként hamar rájön ki áll a háttérben. Hatalmas balhét rendez otthon. Annát nagyon bántja a dolog és leírja Gabinak az egész történetet. Hisz a nagy beszélgetéseken nevetéseken kívül semmi nem történt! Úgy néz ki Gabi ezt el is fogadta, egy időre még ismerősök is lesznek, egy közösségi oldalon néha beszélgetnek is. Péter viszont nagyon megváltozik Anna irányában ezek után, kerüli, letiltja telefonon is. Annyit mond halkan: - „Ilyen érzelmekkel ez veszélyes játék hidd el! Én bezártam minden kaput!”

Így telnek el hetek, hónapok, feltűnően kerülgetve egymást. Míg nem Anna megunja és számon kéri a férfit. Aki elég meglepett, de elismeri, hibázott. Legyenek barátok, de telefon nincs! Ezután kevesebbet beszélgetnek, de legalább már nem kerülik kellemetlenül egymást. Hosszú hónapok telnek el. Majd egy tavaszi napon Péter csokival lepi meg Annát, aki ezen nagyon meglepődik! De innentől elkezdődik valami olyan dolog köztük, amit már talán mindketten régen vártak. Péter feltűnően sokat dolgozik a városban, mintha tudná, Anna mikor van beosztva. Véletlen pont összefutnak az utcán. Gyakran találkoznak munkahelyen kívül is, fagyi, kávé vagy csak egy séta a parkban. Az ölelések és az össze-összebújások is gyakoriak. S egy nyári este megtörténik, amire már nagyon rég vártak. Az első csókot követi a második. Előtörnek a rég elfojtott vágyak. De ekkor Péter közli: „Ne tovább, most fejezzük be, míg baj nem lesz!” Hosszan beszélgetnek még aznap este az évek alatt történtekről és meg nem történtekről. Őszintén és mélyen, s egyikük sem meri kimondani vége! Mikor megcsörren Péter telefonja, Gabi hívja. Ő kinyomja, és Annára nézve közli” Vissza kell hívnom, menj el! S nagyon vigyázz magadra, örülök, hogy megismertelek!” Anna csak annyit mondd:” Rendben, de akkor most én zárok be minden kaput és nem lesz hozzá több kulcs!”


Anna másnap felmond a munkahelyén, Péter még dolgozik pár hónapot, de feltűnően nem találja a helyét, s kéri áthelyezését másik telephelyre. Talán soha többé nem találkoznak!


Azt, hogy mikor és mit rontottak el? Okosak voltak e vagy gyávák, féltek felvállalni egymást? Ki hibázott? Féltek otthagyni a családot? A maguk érzelmeit kellett volna előtérbe helyezni? Soha nem tudjuk meg! Ez egy történet kedves olvasó, de hiszen sok Péter Gabi és él közöttünk.
Írta: macika7, 2020. január 6. 09:35
Fórumozz a témáról: Kulcs a lelkekhez fórum (eddig 8 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook