Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével recept

Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével recept

A Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével hozzávalói:
4 csirkemellfilé

őrölt bors
4 mokkáskanál mustár
1 dl olaj
1 konzerv kukorica
1 fej lilahagyma
1 piros színű kliforniai vagy kápia paprika
1 csokor bazsalikom
18 dkg füstölt sajt
A krumplipüréhez:
burgonya
tej
vaj


A Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével elkészítési módja:
A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, de csak félujjnyi vastagságúra, mert ha vékonyak, akkor túlsülnek és kiszáradnak. Sóval, borssal fűszerezzük, bekenjük mustárral. Forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. Elkészítjük a sajtos-kukoricás ragut. A jól lecsepegtetett kukoricát tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és paprikát, az aprított bazsalikomot és a kisebb kockára darabolt sajtot. Az egészet jól összekeverjük, az előkészített hússzeletekre halmozzuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tejjel-vajjal összetörjük, krémesre keverjük. A kukoricás csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook