Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diókrémes linzerkarika recept

Diókrémes linzerkarika recept

A Diókrémes linzerkarika hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
3 tojássárga
kevés tejföl, ha szükséges
A krémhez:
15 dkg dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rumaroma
10 dkg vaj


A Diókrémes linzerkarika elkészítési módja:
A tésztához a vajat a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha túl morzsalékos, tejfölt adok hozzá, így könnyebb vele dolgozni. 1-2 órára hideg helyre teszem fóliába csomagolva. Pihentetés után vékonyra nyújtom, kiszaggatom, és - figyelve a karika szabályos formájára - tepsibe teszem. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a karika alja világos aranybarna. Ilyenkor még puha és törékeny, óvatosan nagy tálcára egymás mellé sorakoztatom őket, amíg keményednek. Néhány perc alatt kihűl, és lehet tölteni. A krémhez a cukrot és a diót összekeverem, felteszem kis lángon melegedni. Hozzáöntöm a tejet, s folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg elkezd sűrűsödni. Kihűtöm, majd hozzákeverem a rumot és a vajat. Készíthetünk díszítésként csokimázat a tetejére. Ha a krém elfogyna, házi készítésű lekvárral töltsük meg a többi linzert és porcukrozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diókrémes linzerkarika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook