Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kukoricás rakott palacsinta recept

Kukoricás rakott palacsinta recept

A Kukoricás rakott palacsinta hozzávalói:
2,5 dl liszt

1 tojás

kevés szódavíz

10 dkg fagyasztott szemes csemegekukorica

4 dl tejföl

2 nagy gerezd fokhagyma

1 teáskanál finomra vágott zellerzöld

25 dkg apróra vágott pulykasonka vagy más felvágott

10 dkg reszelt sajt

olaj



őrölt bors


A Kukoricás rakott palacsinta elkészítési módja:
A tojásból, szódavízből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a kukoricát, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőbe adagolunk a masszából egy-egy merőkanálnyit, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. A pirosra sült palacsintákat egy kiolajozott jénai tálban egymásra rakjuk. Rétegzés közben soronként meglocsoljuk zúzott fokhagymával és zellerzölddel elkevert tejföllel, és megszórjuk apróra vágott pulykasonkával (vagy más felvágottal). Addig rétegezzük míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét megkenjük még tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg sütőben átforrósítjuk a rakott palacsintát, míg a tetején a sajt szépen megpirul.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kukoricás rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook