Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldséges tarhonyasaláta recept

Zöldséges tarhonyasaláta recept

A Zöldséges tarhonyasaláta hozzávalói:
25 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
25 dkg konzerv csemegekukorica
2 vastag szál sárgarépa
10 dkg tarhonya
1 fej vöröshagyma (vagy lilahagyma, vagy 1 csokor zöldhagyma)
ecet
olaj
mustár

őrölt bors
cukor


A Zöldséges tarhonyasaláta elkészítési módja:
A tarhonyát 1 ek. forró olajon folyamatos keverés közben megpirítom, majd térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom és fedő alatt kis lángon puhára párolom. Közben a zöldségeket megtisztítom. A sárgarépát meg a friss brokkolit forrásban lévő sós vízben félpuhára főzöm. A hagymát felkarikázom és megsózom. A kukorica levét leszűröm és félreteszem. A sárgarépából karalábé vájóval kis golyócskákat vájok (vagy egyforma kockákra vágom), a brokkolit rózsáira szedem, a szárát kis darabokra aprítom. A sós hagymával és a megfőtt tarhonyával együtt az összes hozzávalót salátás tálba teszem. (A fagyott brokkolit előfőzés nélkül feldarabolom.) A mártáshoz a kukorica levét simára keverem egy evőkanál mustárral, majd hozzáadok 2-3 ek. olajat és 1-2 ek. ecetet. Addig keverem, amíg egynemű nem lesz. Borssal, parányi cukorral és kevés sóval ízesítem, ezután ráöntöm a saláta alkotórészeire. Villával óvatosan átforgatom és hagyom, hogy kihűljön, ezután befedem és hűtőszekrényben fél napig érlelem. Tálalás előtt ismét átforgatom.

Vacsorának való étel, de hideg köret is lehet húsféle vagy egyéb fogás mellé.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldséges tarhonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook