Krémtúrós recept

A Krémtúrós hozzávalói:
30 dkg porcukor
4 db tojás
1 dl olaj
2 kk. szalakáli
30 dkg liszt
Krémhez:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
50 dkg túró
reszelt citromhéj ízlés szerint


A Krémtúrós elkészítési módja:
A porcukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a szalakálival kikavarjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét, és végül beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tesszük. Míg sül, elkészítjük a tölteléket. A porcukrot,és a vaníliás cukrot habosra kavarjuk a margarinnal, majd beledolgozzuk a túrót és a citromhéjat. Ha az elkészült tésztalap hül egy kicsit,kettévágjuk, és megtöltjük a túrókrémmel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémtúrós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook