Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mikulás fehér szelet recept

Mikulás fehér szelet recept

A Mikulás fehér szelet hozzávalói:
a tésztához: 35dkg finomliszt
15dkg margarin
10dkg porcukor
1 tojás
kb
0,5dl tej
1dkg szalakáli
a krémhez: 5dl tej
1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor
20dkg margarin
20dkg porcukor
0,5dl rum
15dkg gesztenyemassza
a tetejére: 15-20dkg gesztenyemassza.


A Mikulás fehér szelet elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, meg a langyos tejben elkevert szalakálival összedolgozzuk. Ezután négy részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátoldalára fektetve, közepes lánggal(170-180C) 12-15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás krémmel meg a rummal ízesített, áttört gesztenyével simára keverjük. A tésztalapokat a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is jusson belőle. Végül a gesztenyét ráreszeljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mikulás fehér szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook