Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes részegbarát recept

Krémes részegbarát recept

A Krémes részegbarát hozzávalói:
5 db tojás
5 evőkanál cukor (csapott)
5 púpozott evőkanál liszt
0.25 csomag sütőpor
1.5 doboz babapiskóta
0.5 dl rum
1.5 dl mandulalikőr
1.5 dl presszókávé
baracklekvár
színes tortadíszítő cukor

A krémhez:

25 dkg vaj
25 dkg porcukor
25 dkg mascarpone krémsajt
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 db tojássárgája


A Krémes részegbarát elkészítési módja:
Az 5 tojásból 5 kanál cukorral, 5 kanál liszttel és sütőporral piskótát sütünk. Kihűlés után a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral. A vajat a 3 tojássárgájával és 25 dkg porcukorral habosra keverünk, ezután óvatosan adagoljuk bele a krémsajtot. A 1/2 dl rumot, a likőrt és a kávét egy kisebb tálba öntjük.

A piskótákat egyenként belemártjuk, majd a krém tetejére sorba rakjuk. Amikor az egész piskótát befedtük, akkor a maradék krémet a piskóták közé és a tetejükre kenjük. A 3 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk gőz fölött, majd rásimítjuk a krém tetejére. Ízlés szerint színes tortacukorral díszítjük a tetejét.

Hűtőbe tesszük, majd kockára vágva kínáljuk. (Mártsuk vízbe a kést előtte.)



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2013. márc. 22. 16:03
A krémes részegbarát elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook