Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Közgazdászként híd alá fórum

Közgazdászként híd alá (beszélgetés)

1 2 3 4
44. 7a3a05277b (válaszként erre: 39. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:22

Bár ez most nem tűzoltó megoldás, de a kapcsolatok nem olyan dolgok, amik van, akinek vannak és másoknak meg nem s ezen nem lehet változtatni. Azt ugyanúgy kell építeni, mint minden mást, például az ilyen esetekre. Szóval, nem olyan, hogy hiányzik egy ujjam s nem lesz a helyén már soha másik...

Ezek szerint váltania kell. Területet szakmailag vagy területet földrajzilag.

43. 8c40921157 (válaszként erre: 40. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:21
:))) Aki engem ismer, tudja, hogy az ilyenre ugrok:))
42. Cessi (válaszként erre: 34. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:21

Nem volt meghirdetve, csak rákérdeztem, hogy milyen tanfolyamok vannak, és akkor mondták. Alapból szerintem nem reklámozzák, mert így is, hogy két hetente indul, folyton telt létszámmal megy.

Szerintem be kellene mennie megkérdezni.

Mihez képest kevés? Régen egy helyre bevitted, és jó esetben megkaptad az állást. Most már nem így működik. Minden meghirdetett állásra több százan jelentkeznek.

41. 8c40921157 (válaszként erre: 36. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:20

Ezt azért ha már megtapasztalta, akkor miért vallja be a diplomáját? Sehová sincs az megírva, hogy nem lehet egy mozzanatot "ügyesen" kihagyni!

Ezzel a jelenséggel én is találkoztam, amikor nálam kerestek munkát, átverték a búrámat, és közben kiderült, hogy milyen okos a srác, és fél év múlva vallotta csak be, hogy diplomás. Nem változott semmi, max. én sokkal többre tartottam őt onnantól kezdve. És bátran rábíztam olyan munkát is, ami felelősséggel jár, amit külön jutalmaztam.

Szóval, ezen is el kellene gondolkozni!

40. kobold_ (válaszként erre: 37. - 8c40921157)
2014. jan. 16. 12:20

igen, ezen én is vigyorogtam egy jót, de hát mások is vannak így, bár kiírni nem szokták :) :)

Bocsi!

39. kobold_ (válaszként erre: 35. - 7a3a05277b)
2014. jan. 16. 12:18

semmit nem tud belőle hasznosítani, mindenhol azt mondják, hogy szuper a szakmai múltja, de sajnos inkább leépítik az embereiket, mintsem, hogy újat vennének fel

és bp-en tényleg nem sok kapcsolata van, ő nem az az ember, akinek befolyásos ismerősei lennének, tehát protekcióra nem számíthat sehol

38. 7a3a05277b (válaszként erre: 32. - M0ncsa)
2014. jan. 16. 12:18
Igazán kivételes nő vagy. Gratulálok!
37. 8c40921157 (válaszként erre: 32. - M0ncsa)
2014. jan. 16. 12:16

"miutan sikerult NEMI ismeretsegre is szert tennem,"

Bocs, ezen most nevetek, de egyébként tökéletesen értelek, felnézek rád, és gratulálok a kitartásodhoz!

36. kobold_ (válaszként erre: 31. - Gribedli***)
2014. jan. 16. 12:15
ezért jelentkezett titkárnői, asszisztensi állásokra is, de oda meg túlképzett :(
35. 7a3a05277b (válaszként erre: 28. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:13
Hét év munkatapasztalattal és bankfiókvezető-helyettesi múlttal mi a helyzet a kapcsolati tőkéjével?
34. kobold_ (válaszként erre: 25. - Cessi)

ez egy jó sikersztori :)

nem tudok róla, hogy itt szervezne a munkaügy tanfolyamot, legalábbis nem beszélt róla, pedig együttműködött velük

de hogy a 160 kevés?? hát, akkor le vagyok maradva, szerintem meg baromi sok, pláne jó (jónak tűnő) végzettséggel és gyakorlattal

33. 8c40921157 (válaszként erre: 30. - Kobold_)
Az azon is múlik, hogy mi a fontosabb a munkahelyen. Lehet, hogy pont az aktív nyevtudás! Na innentől kezdve már nem is olyan nagy hátránnyal indul.
32. M0ncsa (válaszként erre: 24. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:12

Ugy ment, hogy eloszor elvallaltam az elso munkat, ami adodott - takaritottam honapokig. Takaritonot mindig keresnek, kulfoldon is. Aztan bealltam pincernonek, ekozben boszen tanultam a nyelvet. Par honap utan elkoltoztem a fovarosba, es 2 evig, amig elrendezodott a tartozkodasi engedelyem, gyarban dolgoztam. Idokozben beiratkoztam informatikara foiskolara, elso evet a gyari munka mellett vegeztem el. Kegyetlen volt, hetkoznap 3-4 orakat volt idom aludni (hetvegen potoltam). Es kb. 3 evnyi "nemszeretem-munka" utan, miutan sikerult nemi ismeretsegre is szert tennem, talaltam vegre olyan munkat, amit szeretek is, ertek is hozza (irodait). A maradek 2 evet emellett vegeztem el.

A tores ott tortent, hogy a masodik ev vege fele kozben ferjhez mentem, es elkoltoztem a fovarosbol az isten hata moge :D Itt meg nagyon nehez munkat talalni. Egy nagyvarosban sokkal konnyebb, szoval szerintem ilyen helyen kezdje.

31. gribedli*** (válaszként erre: 9. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:12

Ez igaz, kaphatna olyan munkat, ami neki degradalonak tunik, mondjuk ha nem gondolkozom szelsosegesen, nem mcdonalds, hanem irodai munka, ott is kezdetben csak fenymasolni, postara menni, kavet fozni allitjak be az embert, telefonon valaszolni, idopontokat irni, de ehhez kell egy minimalis nyelvtudas es csinosnak lenni.

De neki a diplomahoz kepest ez is kepzettzegen aluli lenne, ettol fuggetlenul nem feltetlenul csak mosogatoi allas van, vannak ilyen csajszis melok is, csak a fizetes is olyan

30. kobold_ (válaszként erre: 23. - 8c40921157)
2014. jan. 16. 12:10
ez jónak tűnik, szóban legalábbis, de addig (interjúig) el is kell jutni, őszintén szólva, ha én látnék meg egy cv-t ilyennel (vagy réssel) háttérbe helyezném azokkal szemben, akiknek releváns tapasztalatuk van
29. 7a3a05277b (válaszként erre: 19. - 7a3a05277b)
2014. jan. 16. 12:10
-befektetés HIÁNYA-
28. kobold_ (válaszként erre: 19. - 7a3a05277b)
2014. jan. 16. 12:08

nem értem, mit jelent ez, hogy a befektetés gát lehet a sikerben

bankban pl. szívesen dolgozna háttérmunkában elemzőként, vagy fiókvezetőként (fiókvezető helyettesi gyakorlata van), nyilván abból indul ki, mire lehet jó a diplomája, meg a gyakorlata, de ennyi idő múltán már sajnos bármit elvállalna

27. 7a3a05277b (válaszként erre: 21. - Gribedli***)
2014. jan. 16. 12:07
Természetesen így van. Azonban ő írta ennek lehetőségét, így feltételeztem, hogy nem csak a levegőbe beszélt, hanem tudás és tapasztalat is van a háttérben.
26. Cessi
2014. jan. 16. 12:07

Az kimaradt, egyik helyen sem volt meghirdetett állás, csupán az önéletrajzom alapján hívtak be.

A tanfolyam ingyenes, és segítenek az önéletrajzot, motivációs levelet is összeállítani.

25. Cessi
2014. jan. 16. 12:06

Bocsi, de nekem a 160 beadott önéletrajz tűnik kevésnek.

Amikor munkanélküli voltam, elmentem a munkaügyi központ által hirdetett álláskeresési tanfolyamra. Nagyon sok mindent tanultam, és nem éreztem magam feleslegesnek. Jó volt olyanokkal beszélni, aki hasonló gondokkal küzdöttek, mint én. Mivel sok féle korú, végzettségű ember vett részt, rájöttem, hogy nem csak nekem vannak ilyen gondjaim, hanem az idősebbeknek, a gyesről visszatérőknek, a rokkantaknak is.

1 hét volt a tréning, utána 1 hétig az önéletrajzokat kellett küldeni. Az volt a feladat, hogy gyűjtsünk ki minden lehetséges céget a környékről, és küldjük el oda az önéletrajzunkat, függetlenül attól, van-e meghirdetett állás vagy sem. Mivel a legtöbb cég nem is hirdeti meg az állásokat, a már beküldött önéletrajzokból válogatnak.

Nem igazán hittem benne, de a második hét végére lett munkám. Nem pont az, amit szerettem volna, de lett, és csak az számított. Fél évig voltam a munkahelyemen, amikor egy nap felhívott egy cég, hogy pár hónapja beküldtem az önéletrajzom, most megüresedett egy hely, és behívnának egy interjúra. Ez volt az a cég, ahova nagyon dolgozni akartam menni. És enyém lett az állás, igaz fél évvel később. De ez most nem számít.

24. kobold_ (válaszként erre: 17. - M0ncsa)
2014. jan. 16. 12:05

szerintem neki már 300e ft-ja sincsen sajnos

amúgy Neked hogy ment, írnál róla bővebben? hol, hogy, mit, stb?

23. 8c40921157 (válaszként erre: 16. - Kobold_)

Hogyan?

Mivel nem talált munkát, kiment külföldre dolgozni, bármit elfogadott volna, elszánt volt. Feketemosogatói állást talált, jobb híján elfogadta, mert dolgozni szeret, emberek között szeret lenni, jól jön ki az emberekkel, és ami a legfontosabb volt, hogy nyelvet tanuljon!

Azt kell kiemelni, hogy ő szívós, szeret dolgozni, terhelhető, nem fél a munkától ...

22. kobold_ (válaszként erre: 15. - Gribedli***)
köszi, szerintem mindenhol próbálkozik, legalábbis én dobtam egy hátast ettől a 160 db-tól, márpedig precíz, úgyhogy elhiszem, hogy ennyi, ijesztő
21. gribedli*** (válaszként erre: 4. - 7a3a05277b)
2014. jan. 16. 12:04
A kulfoldi munka kozgazdaszkent azert nem jo otlet mert minden orszagnak mas es mas a konyvelesi rendszere, a jogszabalyai. Ezt nem lehet azutan megtanulni miutan felvettek, mert ott is csak akkor veszik fel, ha o ezeket mar naprakeszen tudja. Mas szoftvereket is hasznalnak, es nem mindenhol az angol nyelvet hasznaljak, hanem az adott orszag nyelvet. Mas munkakorben elhelyezkedhet, de sem a kozgazdasz, sem konyvelo egy masik orszagban nem tud ervenyesulni igy. Persze elhelyezkedhet recepcioskent stb. Es ezalatt elvegzi az adott orszagban is ugyanazt a sulit meg egyszer. Ehhez nem mindenkinek van kedve
20. kobold_ (válaszként erre: 14. - M0ncsa)
2014. jan. 16. 12:03

végül hogy lett állásod?

szerintem neki a 160 db-ban olyanok is vannak, ami sosem volt meghirdetve, csak ő úgy gondolta, hogy bepróbálkozik

igen, sokan leragadnak a cv-knél, de a többszáz jelentkezőből nyilván sokaké nagyon jó, mégis csak néhány ember kerül be.

ráadásul nem tudom, mennyire nyerő manapság a gerilla (Baráth András féle, biztos ismeritek), nekem nem túl szimpatikus módszer, de tény, hogy a többi meg sablon, azzal nem lehet kitűnni

19. 7a3a05277b (válaszként erre: 9. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:02
Van olyan, hogy a befektetés a gátja a későbbi sikernek. Nem kellenek hozzá milliók. Tudja, hogy pontosan mit akar dolgozni, milyen területen?
18. M0ncsa (válaszként erre: 14. - M0ncsa)
2014. jan. 16. 12:01
*banknal*
17. M0ncsa (válaszként erre: 9. - Kobold_)
2014. jan. 16. 12:00
Marpedig maskepp nem megy. En 300.000 HUF-fal es egy nagyobb hatizsakkal koltoztem ki a nagy bizonytalanba 7 eve, azota is itt vagyok.
16. kobold_ (válaszként erre: 12. - 8c40921157)
2014. jan. 16. 11:59
szerintem nem csak az a gond ezzel, hogy nem túl felemelő érzés (nyilván pocsék lehet), hanem az, hogy onnan hogy lép tovább? hogy jeleníti meg mindezt a cv-jében?
15. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Kobold_)
2014. jan. 16. 11:58

En csak annyit tudok ajanlani, hogy mivel ez egy sokretu foglalkozas, sokfele indulhat vele, ugy ertem vannak helyek, ahol 2 munkahelyet fizetnek egy fizuval, szeretnenek megsporolni egy embert, vagyis olyan irodai munkak ahol amellett, hogy kozgazdasz, meg reprezentalni is kell. Ilyenek az ingatlanirodak es utazasi irodak. Tudom, diplomaval neki vegzettsegen aluli munkanak tunhet, de ez is munka, sok helyen egy valaki van a "pultnal" is es a konyvelest is ugyanez vezeti, amikor nincsenek kliensek, valojaban 2 ember helyett dolgozik, multitask:)

Az ismerosodnek ezt ajanlanam mint ideiglenes megoldas, hogy probalkozzon ilyen helyeken is!

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook