Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ady E, Teleki, Móricz voltak még a listán "mentőként", ilyen sorrendben, a fiam döntése alapján. Most bizonytalankodik, hogy ez volt -e a jó sorrend, már kicsit későn:)
Móriczba is bekerült volna, Telekit nem tudom, ott 63. nyek-mateken.
Szakiskolákban is maradt hely.
Más hívogatják, csalogatják a diákokat máshonnan.
Nem lehet, hogy valami rémes osztályba kerültél, Trapiti? Csak azért kérdezem, mert elsőben annyira osztályon kívül még nem ismerkedik a többség. Ha rosszul érezted magad, az leginkább az osztálytársaid miatt lehetett.
Mondjuk érdekes, hogy a túlélő gyereket is pont az osztálytársai szekálták, akik nem vettek részt a kiránduláson.
A három nagyon vágyott suli után voltak az egyebek, ahol már a gyerekem a szóbeli és a távolság alapján állított sorrendet, és ez a suli egyébként szimpi volt neki, szóval a sorrendet másra nem foghatjuk:) Inkább csak azon bánkódik, hogy a vágyott sulik nem jöttek össze, mert nem tűnt esélytelennek, de sajnos lemaradt végül.
Az Ady Endre Gimnáziumba vették fel, ha esetleg van infótok a suliról, azt megköszönjük:)
Hát sztem is elég ciki a Budaiba kerülni... mondom ezt úgy, hogy gyerekem unokatesója most végzett ott, és annyira nem volt rossz... de jó sem.
Ha nem tetszik a Vörösmarty és jól tanul ott, megpróbálhatod átkunyerálni jövőre a Rákócziba, de sztem a Vm jobb suli, mint R. Tudom, lányod oda jár, de neküónk elég sok rossz tapasztalatunk van velük.
A Baár- Madastól megjött a levél/fejléces e-mail, bekerült a lányunk a hat osztályos magyar- kommunikációra! ❤🙏❤
Öröm boldogság! A Szent István Gimnáziummal, a Baár Madas Református Gimnáziummal és a Magyar- Kínai Kéttannyelvűvel zárjuk a középiskolai és általános iskolai felvételi procedúrát.
Nagyon köszönöm nektek a sok segítséget és a drukkokat!
Igen, a Vörösmarty, és könnyebben megbékélnénk vele, ha nem term. tud. irányultsága lenne. A másik, hogy jobban szerettünk volna Budán maradni.
Az angol NYEK miatt írtuk be, és hogy ne a Budaiba kerüljön. Egymás között az általánosban a gyerekek (gondolom tanári és szülői ráhatással) kijelentették, hogy oda bekerülni szégyen. (csodálozós smiley) Pedig, nekünk van közelben lakó simerős, aki most ott érettségizik, tök jól megtanult spanyolul és szeretik a sulit.
Valahol viszont mázlisták vagyunk, hogy bejutottunk, mert vannak nálunk is az osztályban, akiket sehová nem vettek fel, pedig ez egy budai jónevű iskola.
Megkaptuk az e-mailt, valamiért nem nekem, hanem apukának küldték. Még jó, hogy nem vagyunk rosszban! 🤣🤣🤣
Teleki Blanka NYEK-es biológia-kémia tagozat. Van esetleg más is, akinek oda fog járni a gyermeke?
Mi is hasonlóan vagyunk, eddig biztosnak gondolt sulik utáni mentősulik egyike (de legalább nem a legmentőbb:)) lett a vége...Úgy látom, még a gyerek sem fogadta el teljesen, én sem.
Én nézegetem, mit kellett volna másképp, vagy még mit kellett volna pluszban jelölni, persze tök feleslegesen:)
Igen, szerintem is az volt a gond, hogy nem volt atombiztos hely, nem voltak teljesen reálisan belőve a sulik. Két ilyen osztálytárs is van:(
Hallottam én is olyat, hogy az ofő visszaküldte a jelentkezési lapot és kérte, hogy még írjanak be biztosabb helyet. A kislányt most erre a helyre vették fel végül.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?