Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszönöm. Akkor most már tényleg tisztán látok ez ügyben.
Remélem nem szigorítanak rajta mire lányomék érettségiznek.
oké, értem a célzást, biztos nem lennék ötös, de valamit ki tudnék izzadni, legalább lap nem maradna üresen...
de ha nem jut eszembe a vers, hogy mi a regény, amiből idéztek, a msn szabály definíciója, 9 őszi vers, akkor cseszhetem...
erről már cikkeztek, hogy túlságosan lexikális tudásra menne rá, olvatam is, de ilyen szinten?
Nekem pl jó lenne a Cinege cipője is ;)
Az is kérdés, hány feladat lesz összesen.
Anno nálunk ugye egy hosszú elemzés volt, most ahhoz képest pl sokkal könnyebb, ami van, sztem.
Sztem amúgy 3 vers kell, nem 9.
Ötösre csak-csak, mert 60% már ötös, de igazán jóra még én se tudnám megírni valamikori magyar szakosként. De az szuper, ha Ti igen ;)
Valóban szivatós, amit kiszivárogtattak, de azért reméljük, ezen még finomítanak, mert lesz hozzá egy-két szava a magyartanarak egyesületének is.
most végigpörgettem, ezt:
lehet, hogy nem ötösre, de meg tudnám írni, mert szeretem az irodalmat és lenne ötletem mindenhez írni valamit
de kívülről nem tudom az összes kötelező verset, és nem biztos, hogy egy bekezdés alapján felisernék egy regényt, pedig én (ellentétben a mai gimisekkel) még valóban olvasam őket
nem tudom, hogy kapásból tudnék-e 9 őszi verset (összehasonlítgatni talán iget, de mit?!)
Perőfi Szeptember végén, Itt van az ősz
Ady: Párizsba beszökött az ősz
???
A cinege cipője jóóó lesz?
A kéttanos érettséginél, ha az adott nyelvből sikerül az emelt 60% felett és megcsinálja a két célnyelven elvárt középszintűt is, akkor az egy C1-es nyelvvizgának számít, nem kell külön C1-re menni.
Ez a felvi.hu ismertetője a témában: [link]
Ez már egy ideje így van fent, nem?
Vagy eddig még 2021/22 volt?
Hogy ON is legyek, most került fel a Szt. ásló honlapjára:
ezek szerint megint csak on-line tájék lesz?
Köszönöm, majd megnézem bár nekünk még odébb van.
Angoltanár mondta lányomék csoportjában, hogy nekik a kimeneti cél C1-el befejezni a gimit. Olaszból meg ha minden jól megy felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű (?) érettségijük lesz. Jó lenne, ha ez így összejönne nekik.
Mondjuk azt nem tudom, hogy ha nem nyelvvizsgája van, hanem kéttanos érettségi, akkor ha pl. diplomához 2 nyelvvizsga kell, akkor beszámítják annak, vagy az ilyen diákok el szoktak menni nyelvvizsgázni egyetem alatt? Lehet, hogy a linken ez is rajta van? No, majd megnézem.
Az olyan külf. egyetemeket jobban ismered, ahol eredményésseget, jegyeket kell ígérni, nekem ilyenn a körben nem kellett elmélyednem.
Tenyleg visszafelé haladunk a 21. századból feudális világ felé...
Viszont ha külföldre készül és olyan egyetemre, igenis előírhatnak neki minimum eredményt, és az nagy szívás ilyen magyarral, hogy a devla vinné el, aki ezt kitalálta.
Az a benyomásom, hogy ezek ott fönn mind jogászok, akik a magolásban hisznek, mert nekik is azt kellett mond a felvételihez, mind az egyetemen végig. És szerintük az a menő, aki erre képes, a többiek mind piha. Elnézést mindazon jogászoktól, akik nem ilyenek.
/Mondom ezt úgy, hogy nekem személy szerint könnyen menne, de fölháborít, hogy megyünk visszafelé és nettó haszontalanságokat kérnek értelmes dolgok helyett - és persze gondolok a nem ragacs memóriával rendelkező ivadékaimra is/
köszi
azért én nyomatom a nyelvvizsgákat, hasznos lesz az még
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?