Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Móricz nyekről tud vki vmit? ( angol)
Kifejezetten a nyek érdekelne, ha van bkinek tapasztalata.
A kerületi sulik közül ( 2., esetleg 12. ) a Klebit ès Szabót ajànlottàtok még, illetve Csíkot valaki, Budenz sima mellett is volt voks.
Râkóczi kiesik, ott nagyon magas a pont, meg a túljelentkezés is brutàl.( mindehol, de ott főleg..)
Ja ès NEM topgimi, mert nem kitűnő, ès nem is fog 80 pont felett írni. 4-5-ös tanuló( tavalyi àtlaga 4,7) magyarból egészen jó, matekból meg nem:)
Ha van személyes tapasztalat, azt megköszönöm, igaziból bmelyik suli mellett/ellen.
Persze lutri mindig van, hogy milyen lesz jövőre az osztály, a tanári kar stb.
Előre is köszi!
Elsős a fiam általánosban és hetente kiszíneznek egy fejet az értékelőfüzetükben. A piros a szuper, a sárga "gondolkodik", a zöld pedig a "javítandó" magatartás. A fiam nem agresszív fajta, de beszédes illetve nem érzi hogy mikor lenne jobb ha csendben maradna (igazságérzet a köbön). Illetve mozgékony is. Egyébként okos, szorgalmas, az írás skilleket kivéve príma értékeléseket hoz. A szorgalmit megcsinálja írásból is, de hát nem mindig olyan szép...
Aki humán 6 osztályost keres és nem zárkózik el a vallástól, teljes szívemből ajánlom a Baár- Madas Református gimit (16 vagy 18 főt vesz fel emelt magyar- kommunikációra, az osztály másik fele matekos- ez nem igazi spec.matek, de nagyobb óraszámban hallgatják a matekot). A pontszámítás így zajlik: hozott pontok max. 80 pont (4.év vége, 5.év vége, 6.félév), központi magyar x3, központi matek x 1, szóbeli a választott tagozatnak megfelelően magyar vagy matek 50 pont, 30 pontért bibliaismeret és lelkészi ajánló (ha iskolai hittanra jár a gyerek az elégséges). Ezen kívül humánosabb 6 osztályos hírében á ll a Radnóti, Eötvös, Szerb Antal, Szent Margit, Veres Pálné, Városmajor, Árpàdnak van fél osztály emelt angol, fél osztály emelt német, Rákóczi, Toldy. De sehol máshol mi nem találtunk olyat hogy súlyoznák valamiképp a magyart. Tudom, tudom hogy sok függ az o.főtől és a gyerekanyagtól és aki a Radnótiba vagy az Eötvösbe kerül az matekból sem igen ír 40 alatt, ezek ilyen hallomások, barátok ismerősök gyerekei. Zuglóban az a "mondás" humán érdeklődésű gyerek a Radnótiba megy, reál az Istvánba.
Trefort infó
Mostantól lehet jelentkezni a pénteki szülői tájékoztatóra és a diákfoglalkozásra. Idén 2 időpont lesz.
én nem vagyok fbookon, szóval nem tudom mi megy ott. Azt viszont el tudom képzelni, hogy valaki azért húz le top sulikat mert savanyú a szőlő, vagy sejti hogy az lesz. S talán jobb a lelkének vagy a renoménak.
Nem hiszem el, hogy valaki ne járatná a gyerekét ilyen helyre, ha kapna egy papírt hogy felveszik...
Enyémet nem vették fel, mondjuk nem érzem hogy jobb lenne ha ezek után rosszakat írnék a suliról (főleg hogy nincs is belső infóm)...de hát különbözőek vagyunk.
A nagyobbik gyerekem álmodozó, szétszórt, de elég durván. Én azért felvételiztettem 4.-ben, mert ott még nem kellett lexikális tudás meg egy csomó minden...Érettségin majd izzadunk rendesen, vagyis főleg előtte...
Az idő amúgy is rövid egy felvételin vagy vizsgán hát még ha valaki nehezebben koncentrál. Szóval igen, nem vicc.
Köszönöm!
csak olvasgatom :)
Feltöltöttem a gyakorlófeladatok megoldásait is, illetve javítottam néhány hibát.
Megjegyzem, itthon sem. :)
Tőlem kutatóként soha senki nem kérdezte, hová jártam gimibe.
Fiamtól se kérdezték még tanárok pl sose, a csoptársairól is csak véletlenül tudjuk, hova jártak, nem téma ez "hivatalosan" egyáltalán.
Szerintem se üdvös kibeszélni, eddig nem is tettük, csak érintőlegesen. De már olyan mértékű egyes iskolák savazása hogy kibukott.
A kérdező számára írt válaszokból elsősorban a kérdező fogja levonni a tanulságot. Nekem nem tisztem senki fejében rendet tenni, egyszerűen leírom hogy én ezt és ezt tapasztaltam. Ez vagy ér annyit mint egy konteó vagy nem, de ez már nem az én dolgom.
Ági, a top gimiben végzettek és a felsőoktatást kezdők aránya eleve kicsi, tök mindegy, hogy mennyien mennek külföldre.
Megjegyzem külföldön egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy melyik magyar középsuliból jött valaki, mert úgy általában fogalmuk sincs egyikről sem (kevés olyan kivételtől eltekintve, amikor valamiért mégis szóba kerül és esetleg megjegyzik, hogy az honnan jött). Ezt személyes kutatásomra alapozom, amit főleg London és Milánó környékén tapasztaltam egyetemista körökben, igaz huszonévvel ezelőtt. Meggyőződésem, hogy az utóbbi időben sincs ez másként.
Hát OK, de attól, hogy Te ismeretlenként beírod, hogy "de nem így van", nem fog változni semmi az ő fejükben. Épp ezért nem érdemes belemenni, sztem.
Itt kibeszélni őket meg szintén nem üdvös. Bevallom, számomra nem is humoros, pont azért, mert belülről is látom ezt.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?