Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A szokásos következetesség!
Enyém megkapta, miután több osztálytárs is covidos lett dupla oltással. Ő tartott az újabb karanténtól.
Amúgy alá kellett írnia egy papírt hogy nem kényszer hatása alatt került sor az oltásra. Az oltópont alkalmazottjától (annak adta ki magát egy hölgy a telefonban bár név nélkül) pedig megtudtam hogy szaranya vagyok és hogy ők nem vállalnak felelősséget semmiért. Az az orvos aki a krónikus beteg gyereknek oltást javasol az pedig hülye.
Félelmetes hogy milyen indulatokat kelt ez a téma.
Én is úgy gondoltam, legyen meg a 6 hónap. A fiamnál az január lenne, a lányomnál március. De akkor ezek serint csak én gondoltam így, nem a döntéshozók. :-(
Nekünk meg lassan a negyediken is kell majd gondolkodni, mi áprilisban leszünk 6 hónappal a 3. után... bár akkor már lehet, hogy megbízom a jóidőben...
A fiam a másodikat július 19-én kapta vagyis most lesz majd egy hét múlva fél éve.
Egyébként a nemzetközi álláspont - amennyire én tudom követni az ad hoc hírolvasásommal - az a 12 év fölöttiek második oltásánál jár. Sehol nem kapnak boostert 16 év alatt, hacsak nem indokolt egészségügyi állapotuk miatt.
Még mi sem kaptunk harmadikat és én némileg szkeptikus is vagyok az oltás létjogosultságát illetően. Nem lettem ellenes csak hezitálok meg mostanság nem akartuk bevállalni mert másfél hete lakunk újra otthon, de még káoszos a lakás.
Ennek ellenére szerintem megyünk majd harmadikra meg ha lesz a gyerekeknek is akkor velük is.
(Apukámék egyik szomszédja most került kórházba a harmadik oltást követően, csak találgatják hogy mi lehet az oka.)
Már nem tehetitek meg, nem kaphatnak harmadik oltást a 18 év alattiak. A rendszser nem engedi a regisztrációt. Aki volt az akcióhéten az kapott, aki nem az így járt.
Mi is bizonytalanok voltunk, aztán megnézettük az ellenanyagszintjét, mivel erősen pozitív tartományba esett, úgy döntöttünk, hogy erre nem adatunk még 3.-at. ( egyenlőre!) Egyébként május végén kapta az elsőt, így letelt a 4-6 hónap.
Engem amúgy egy kicsit dühít, hogy nyár elején szó nem volt arról, hogy 4-6 hónap a védettség. Ha akkor tudom, lehet nem rohanunk gyorsan beoltatni...de gondolom ezzel többen vannak így.
Köszi mindkettőtöknek.
Nem vagyunk rosszban, sztem más életszakasz... Összeszámoltam, és a mi osztályunkon 9 kiskorú hozzátartozó van, míg a másik kettőnél 3-4. Független, gyerektelen kollégák nyilván könnyebben veszik és kevésbé szembesülnek az "amúgyis" ilyem-olyan vírusok jönnek-mennek télen problémával.
Én nem mennék. Mondjuk nálunk nincs is olyan hű de nagy barátkozás még az osztályon sem. Ha annyira jó csapat lenne akkor megfontolnám, hogy menjek, de akkor is inkább kimaradnék belőle.
(Lányom két osztálytársnője tegnap arról beszélgettek, hogy csodálkoznak, hogy ők nem lettek covidosok, miközben a szerelmük otthon van betegen. Az egyik srácról konkrétan tudom, hogy oltva van a másik és családja pedig az előző tanévben online suli alatt is volt koronás.)
Apropó. Kicsit off, részben-egészben kapcsolódik...
Én is nagy gondban vagyok. A kisebbik épp beteg (nem covid, vmi hányós-f..sós), a munkahelyemen vannak betegek, van, akinek a gyereke beteg, erre a társosztályok kitalálták, hogy igény lenne karácsonyi bulira. Mivel az én osztályoról nem nagyon szállingúznak, úgy érzem, el kellene mennem, hogy képviseljem magunkat (nem vagyunk antiszocok), de komolyan elgondolkodtam... nem parázok annyira a covidtól, háromszor oltva vagyok,de annyi hülye sztorit hallottam, hogy ki-ho-milyen bulin kapott el vmit, nem kell, hogy covid legyen, de kell mos nekem, vagy a kiskorú tanulóknak, estleg az idős szüleimnek, hogy hazavigyek most valamit? Vagy szerintetek már én is túlaggódom?
Közben megnéztem, tényleg rajta van az is. :)
Azt majd fél év múlva cseréljük :D
Dettó.
Nekünk előfordult hogy összenézték pl. az Állatkertben. Ha akkor nincs ott az útlevél akkor nem engedték volna be.
Nem nagyon tervezünk mászkálni már sehová, meghúzzuk magunkat a felvételiig. Nem hiányzik bármit összeszedni, bőven elég a suliba járni.
De az se tragédia, ha mégsem jön meg január végéig, mert tulajdonképpen a felvételin csak a személyi kell úgyis, nem? Hiszen a védettségit felvételin nem kérhetik, különben az oltatlanok a középiskolák egy szűk körébe tudnának csak jelentkezni (ahová nem kell központi írásbeli).
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?