Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hanem levelet küldenek az érintetteknek... Csomó ilyen van, telefonon sem adnak tájékoztatást.
És van még az egyéni lekérdezéses típus, ott sincsenek listák kitéve.
Külön lesz a 6 osztályosok gólyatábora? Én erről nem hallottam, ált. együtt szoktak lenni.
Tankönyvek:
Állandóan változnak, a két év eltéréssel kezdő két fiam könyvei között kb. 50% az átfedés.
Grill
Hm, nem hiszem, hogy a fénymásolás olcsóbb lenne.
Attól ennyire drága egyébként, hogy most kell megvenni a 4 évig használatos dolgokat is, mint függvénytábla, térképek, feladatgyűjtemények. Később majd talán olcsóbb lesz.
Hat ez tenyleg nem keves:(
Nincs olyan konyv, ami draga es le lehetne konnyen masolni? Copy general onkiszolgalo gepen...Esetleg az iskola konyvtarabol kiveheto? Csak otletek...
Nem, meg semmit nem tudunk. De a gyerek minden taborra el fog menni. Szerintem foleg az elejen fontos, hogy megismerkedjen a tobbiekkel es reszt vegyen a kozos programokon. Mennyibe kerul a tankonyv nalatok? Nem lehet hasznaltan (az elozo evi tanuloktol) beszerezni?
Egy ilyen iskolakezdes sokba kerul.. konyvek, tabor, esetleg uj ruhak, stb.
Így van valahogy a Fazékkal szerintem is.
A MIG levelet küld majd, vagy kaptatok már infót gólyatáborról stb? Mi már a tankönyvekről is kaptunk, brutál drága lesz.
Ha már legjobb gimi, a Fazekasba (ami papíron tényleg a legeslegjobb!) szerintem elég simán bekerült volna. :) Bár idén már nem merek mondani semmit, bőven voltak meglepetések, valahogy sokkal szorosabb volt a mezőny, mint akár tavaly.
Fiaméknál is ugye a 80 pontot írt oszt társat be sem hívták a Majorba szóbelizni...
(Apró betűvel: mázli, hogy mi végül nem írtuk be mégsem az E5vöst, nem hiányzott volna egy ilyen csalódás.)
Ami az angolt illeti, igen, kozepszinten viszonylag konnyu, de magasabb szinten mar nem. Szerintem ott sem art az anyanyelvi kornyezet. Ami az EJG -t illeti...Hat, igen, bizonyara sajnalatos lehet hogy az EJG, az "elit gimi"nem sikerult.. Raadasul ket hellyel elotte mar bekerultek abba a bizonyos 15 fo nyek-es osztalyba. A tavalyi eredmenyeknel 10 rangsor hellyel hatrebb levo mar bekerult. A gyerek sajnalta, kudarckent elte meg.
Ugyanakkor, egeszen oszinten, en nem kivantam neki ezt a sulit. Foleg azert nem, mert a O.evben a 12 ora angol mellett 6!!nemet ora van, kezdo szintrol. Ugyhogy titkos kivansagom teljesult a MIG-gel, ahol franciat tud masodik nyelvnek tanulni, az angol halado mellett. Nalunk en is fr orinentalt vagyok, es szorosak a csaladi kapcsolatok Fr.o-ban. A mig pedig a media miatt nyero a gyereknek, ennek nagyon orul a MIG-nel.
Igen, csak ahhoz hogy egy nyelvet (talán az angolt leszámítva) igazán jól megtanulj, nem árt egy kis anyanyelvi környezet. Oroszországba nem egyszerű kijutni, Franciaországba, Olaszországba szinte bárhogy. Lányom francia-orosz szakos volt az egyetemen, többször pályázott orosz ösztöndíjra, egyszer sem kapta meg, nagyon kevés hely van. Egyszer az előtte lévő visszamondta, de akkor meg már nem volt annyi idő, hogy elintézzék a vízumot. Franciaországba meg simán, utána ott is maradt mesterképzésen.
Beryl, sajnálom az Eötvöst, úgy tűnik, most nagyon sűrű volt a mezőny (6 évfolyamosnál is). Lányom két barátnője járt a Madáchba, ők nagyon szerették.
Mesélni igazából a gyermekeim tudnának... Nekik tetszett, igaz nem volt konkurens tábor, nem kellett ilyen döntést hozni.
Alapvetően olyan, mint minden gólyatábor: ismerkedés, csapatépítés (versenyek). Balatoni fürcsi.
Van akinek nehézséget okoz, ha egy olyan közösségbe csöppen bele szeptemberben, ahol már valamennyire kialakult baráti társaságok vannak. De ha könnyen ismerkedős a fiad, akkor nem hiszem, hogy bármi felejthetetlenből kimarad.
Oroszoktatás anno: 9 év tanulás után is csak jelenteni tudok...de azt folyékonyan :-)
Az én hibám is, tudom.
Grill
A Rákóczi ezt tette ki a honlapjára:
Tájékoztatjuk az iskolánkba felvételiző tanulókat és szüleiket, hogy a felvételről szóló tájékoztást illetve az elutasításról szóló határozatot minden érintettnek - a jelentkezési lapon megjelölt címre - április 29-ig postázzuk.
Az eredményeket a honlapon nem tesszük közzé, és telefonon nem közöljük.
Megértésüket köszönjük!
...
Bizony, hasznos, pl alapból többen beszélik, mint az olaszt. :) Amúgy én anno is szerettem az oroszt, akkor is nyelvnek tekintettem, és mint olyan, tetszett. Csak sajnos nem volt túl hatékony az oktatásunk.
Grill, tieid voltak majoros gólyatáborban? Jó volt? Mesélsz picit, akár priviben? Ütközik egy másik táborral, fiam még nem döntött, hogy melyikbe megy. Sokról marad le, ha kihagyja?
A barátnőm lánya a Karinthy kéttannyelvűbe jár, és ő is az oroszt választotta. A rendszerváltás után születettek számára ez ugyanolyan nyelv, mint a többi. (És -ki tudja? - még jól is jöhet...)
Ja, és gratulálok mindenkinek!
Grill
Igen, az én fiamnak is ilyesmi a véleménye az angolról. De a nehézsége majd csak magasabb szinten jön elő igazán, nem?
Most ő is elbizonytalanodott, mit válasszon második nyelvnek, eddig az olaszt akarta, most pedzegeti, hogy talán inkább az oroszt (!). :)
Igen, en a francianak nagyon orulok. De hogy a gyerek megszereti -e a franciat, az a nagy kerdes.
Ehhez a nyelvhez komoly motivacio kell.
Az angol szerinte "konnyu" es "logikus". Hat, szerintem ez azert nem igy van.
2 kerdesem lenne hozzatok. Lanyom osztalytarsa a Rakocziba felvetelizett, de meg semmi ertesitest nem kapott arrol, felvettek-e. Tudtok errol valamit?
Illetve, fizetos a Rakoczi suli?
Igen, és én is remélem, hogy jó lesz. :)
Gratula, végül is így jobb, a német kontra francia miatt, nem?
Gratulalok nektek, akkor teljesult a kivansag, igaz?
Nalunk: MIG, haladó angol nyelvi tagozat es masodik nyelvnek a francia, 4 évfolyamos képzés.
Remelem, jo lesz.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?