Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi :), legalább nem csak én vagyok információ-gyűjtögtő :)
Ilyenem van még 2015-ből, hátha érint esetleg valakit:
MIG haladó angol (4 éves) 221/270
haladó német 220/270
Nyek(haladó angol +német) 224/270
Nyek(haladó német+angol) 220/270
Nyek(haladó angol +francia) 217/270
haladó angol (5 éves) 222/270
II. Rákóczi
Nyek(angol) 117/150
Nyek(német) 105/150
Biosz 114/150
EU 110/150
Köszi, így leírva nem is olyan vészes a helyzet. Főleg, ha idén kicsit lejjebb menne ez is meg a bejutáshoz kellő pont is.
EJG
Term.tud:132 - 129,2 van
Fazekas
Term.tud: 124 - itt is 129,2 van pedig máshogy kell kiszámolni :)
Apáczai
Term.tud: 58
Biosz: 55 - és itt meg 60 van
És mindenkinek köszönöm, hogy meghallgattatok, sokkal jobban érzem magam. Most már foglalkozzunk mással is ne csak velünk. :)
Kiegészíteném:
Veres Pálné (2015)
humán tagozat 125
reál tagozat 169
nyek h. angol 125
nyek h. német 121
A reálon duplázzák a matek pontszámait, ezért magasabb.
Az Eötvös nyek (haladó német) O. évében is van kémia, azt érdemes beírni.
A JAG biosz tagozata is jó, családias és erős, és oda 115 ponttól behívtak szóbelizni.
Itt kivételesen nem negatív voltam, :) hanem a tavalyi helyzetről írtam, hogy akkor nem került volna be.
És bocs a többi negatívkodásért, de a lányomnak nem ezt mutatom, próbálom lelkesíteni a helyi gimire, meg azért úgy vesszük, hogy van még egy halvány esély, de valahol muszáj ezt is kiadni. :)
Ezek érdekelnek? A ponszámításnál a súlyozást is figyelembe kell venni.
EJG (2015)
Matek:135;
Term.tud:132;
Humán:132;
Nyek(haladó angol +német):132;
Nyek(haladó német+angol):128.
Fazekas (2015)
Term.tud: 124;
Társ.tud: 117.
Apáczai (2015)
Mat-Fiz: 63,5/75
Term.tud: 58,5/75
Biosz: 55/75
Humán: 62,5/75
A Veres Pálné reál tagozata is jó ám! Egy volt osztálytárs az Apáczai megajánlott helye helyett inkább ide ment.
Megértem, hogy el vagy keseredve, bár nem tudom, ezek a pontok mennyire véglegesek. De jobbra számítottatok.
Viszont: akit behívnak szóbelire, annak van sansza bekerülni. Ne add föl előre!
Városmajori matek szak vagy fizika nem jön szóba? Lehet tanulni németet, és durván erős ez a suli is term. tud.-okban. Matek vagy fizikára elég lenne a 78 valószínűleg.
(Dehát nem is biztos, hogy 78, míg ki nem javítják, hátha picit több.)
Pedig azt csak általánosságban írtam, egyáltalán nem neked szántam.
Az Eötvös az nehéz ügy, valóban, de a Fazekas meglehet még, ne aggódj ennyire, mert elkeseríted a gyerkőcöt is. Ha behívják szóbelire, akkor nem úgy állnak hozzá, hogy jó, behívjuk, de úgysem akarjuk fölvenni. :) Kevesebb ponttal is bekerültek ismerős gyerekek tavaly a Fazékba.
A 78 szerintem se olyan rossz.
A pontszámításnál azt se felejtsétek el, hogy egy csomó suli nem csak simán összeadja a két írásbeli pontszámát, hanem a tagozat szerint súlyoz. Ha például egy humán érdeklődésű gyerek írt egy 20 pontos matek írásbelit és az Apáczai humán tagozatára jelentkezik, akkor valójában nem 30 pontot vesztett, hanem csak 15-öt, mert azon a tagozaton a matek írásbeli legfeljebb 25 pontot számít.
Bp-em max hozott ponttal a 78 tavaly egyedül az Eötvösbe lett volna kevés, esetleg még a Városmajoriban a nyek-re necces. Idén pedig mivel nehezebb volt, lejjebb kell legyen a behívási határ!
Ha a lányom jövőre 78-at ír, nagyon fogok örülni. ;)
Összegyűjtöttem jópár erős bp-i gimi 2015-ös szóbeli behíváshoz elérendő pontszámát. Melyik a cél?
Az elért 78 pont, elég magas hozott ponttal a legtöbbhöz elég lehet a tavalyiak szerint. :)
De tényleg, melyik ez a suli? Veszprém, Lovassy?
Oda is elég kell legyen ennyi pont. Tutira.
Igazad van. Egy kisebb vidéki városban nem nagy a választék, nagyon nem mindegy, hova kerül.
De azért Budapesten cserébe lehet akár napi másfél-két órát is utazni.
De az igazán jó iskolákba bizony bejárnak az agglomerációból is, az még több idő.
Lyalyistenem :)
Igaz nem olvastam alaposan vissza, de látatlanban rád nem tippeltem volna :)
Nekem. Szerinted kinek van itt kioktató stílusa? :)
Nem tudom, milyen szuper iskola lehet az, ahová 78 pontos írásbelivel nem hívják be. Az Eötvösön kívül ilyen nem nagyon létezik az egész országban, nem kéne ennyire kiakadni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?