Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A kézzel kitöltött lapot leadtuk, amit az iskola visz gépre.
Kedden és szerdán lesz az OFŐ-vel egyeztetés, itt még módosíthatunk a sorrenden, illetve megkapjuk az írásbeli értékelő lapját.
Februárban - azt hiszem 16.körül - még egy nap központilag megnyitják, hogy még legyen lehetőség módosítani. Viszont ez is a szóbelik előtt van,így annak sem látom sok értelmét.
Ha van ettől eltérő infó, aminek nem vagyok a birtokában, azt szívesen fogadom és előre is köszönöm!
Elkészült a jelentkezési lapunk. Mi is gyermek sorrendjében írtuk be a sulikat.
Ez a fórum tényleg nagyon hasznos. Rengeteg fontos inforámciót kaptam Tőletek!
Mindenkinek sok sikert, kitartást kívánok!
Mindenkinek köszönöm megtisztelő válaszát.
A fiúnk állította fel a sort a szóba jöhető iskolákról és tagozatokról. Nem kíván rajta változtatni, ezt tiszteletben tartjuk.
Még egyszer mindenkinek köszönöm és sok sikert kívánok a gyerekeknek!
Tekintsétek kívánságlistának. Akkor is az álomsulit hagynám elől, ha alacsonynal ítélném az esélyt. Hiszen ki tudja még a többi jelentkező mennyivel pályázik, ez a suli vajon nekik is a favorit stb.
Persze vannak spec esetek, magán iskolák esetén...
Nekünk a sulikban is mondták, hogy senki ne változasson és ne ijedjen meg, ha meglátja az ideiglenes listát.
Sajnos ez az egész abszolút nem az ésszerűségről szól. Én még ilyen sz.rt nem láttam.
Talán ez a fórum is segít abban, hogy a szülök es a gyerekek számára tisztább legyen a felvételi eljárás. ;-)
A sulik és tagozatok felsorolása valójában olyan, mint egy kívánságlista. Ha nem változik az elképzelés pl, a szóbeli tapasztalatai alapján, miért változtatni?
Köszönöm a választ.
Mi ott vagyunk meglőve, hogy ez az utolsó módosítási lehetőség nálunk már kedden eljön. Itt még csak a saját vitt és írott pontjainkat ismerjük.
Így elég nehéz kitalálni, hogy melyikre van a legnagyobb esély.
Az ideiglenes listát is baromságnak tartom. Lehet a gyerek azért nem kerül be abba a suliba, ahova szeretne, mert megijed, ha meglátja az ideiglenest, amiben mondjuk a 100. helyen szerepel. Megijed és átvariálják a sorrendet, de akár hátulról is bekerülhetne, hiszen ki tudja, hogy az első 99. gyerek hányadik helyen jelölte meg azt a sulit.
Nagy baromság ez az egész.
A felvételi rendjével, illetve az eljárással kapcsolatban szeretném kérni a fórumozók válaszát egy kérdéssel kapcsolatban.
Nálunk azt a tájékoztatást adták, hogy amennyiben a gyermeket több helyre is felveszik, úgy automatikusan a felvételi lapon előbb rangsorolt helyre kerül.
Ez valóban így van, vagy ilyen helyzetben Ő dönti el, hogy hova megy?
Mindenkinek előre is köszönöm a válaszát.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?