Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nem egy év. Már csak szűk 4 hónap van szeptemberig..És akkor jövünk mi újra... :)
Remélem azért jelentkeztek majd ti is azért, akik most túl vagytok a megpróbáltatásokon. Várjuk majd az új iskolákban szerzett tapasztalatokat..
A lányom is odatette magát nagyon most. Soha nem láttam még, hogy valamit ennyire akart és ennyi mindent megtett volna érte. Kitartóan készült ősz óta. Büszke vagyok rá! Remélem a lendülete töretlen marad.
Itt is nagy a boldogság!
Nálunk harmadiktól van angol, de igazából csak az idén lett jó angoltanára...
Szívesen.
Nálunk délelőtt jött a postás, de megvártuk vele a fiamat, és azt is, hogy én is hazaérjek. :)
Angolt tanul 4. osztályos kora óta, így azt jelöltem be, nálunk a német, csak most szeptember óta van szakkör formájában az általánosban.
Nekünk is ütközik egy időponttal (fogorvosi), de arra tudok más időpontot kérni :)
Kisfiam nagyon várja már a gimit, hosszú volt ősz óta ez a felvételi folyamat és most boldogság van :)
Köszönöm szépen, hogy leírtad ferika88!
Nálunk éjszakai postás műszak van, úgy tűnik, 19.30-kor hozta a levelet...
Nem bonthatom ki, csak a lányom, ő meg ma nincs itthon.
Úgyhogy még egyszer köszönöm az infót!!!
Azt nézem, hogy a nyelvi szintfelmérő idején ő pont töri iskolai (kötelező) szintfelmérőt ír majd. Na, majd egyeztetünk...
Ti angolosok lesztek?
Trefort levél:
nyelvi szintfelmérő: 05.09. írásbeli 15:00
szóbeli: 05.17. 15:00
beiratkozás: 06.24. 9-16 óráig, vinni kell az alapítványról a befizetés igazolást (15eFt)
05.13-ig trefort@trefort.elte.hu címre írásbeli nyilatkozat a "felvétel elfogadásáról", és itt kell már jelezni, ha ingyenes tankönyvre jogosult.
beiratkozáshoz: ált. isk. bizonyítvány, születési anyakönyvi kivonat, és az ált. isk-ból elkért egészségügyi törzslap is szükséges, plusz egy e-mail cím.
új diákhoz: okmányiroda: fénykép + aláírás, szept. 1-jén kell vinni a NEK adatlapot az ofőnek.
Küldtek egy nyilatkozatot, amit beiratkozásnál kell leadni (fényképezésről, tanárképzésről).
Tesi cucc: fiúk fehér póló, lányok kék póló, iskolai, beiratkozáskor rendelhető: 1500Ft.
Írásos tájékoztató a tanév eleji tudnivalókról júniusban.
Évfolyamszintű szülői időpontja majd a weboldalon.
Mi is sok nyílt napon voltunk, végül az Apáczai és a VMG között tipródtunk, itt voltak a legmeggyőzőbbek a látottak. Bár a Városmajoriban láttam olyan töriórát két éve, hogy kis híján elaludtam, viszont olyan nyelvi órát is, hogy ihaj.
Igen, az erősebb sulikban valószínűleg nagyobb arányban vannak az elvarázslós, elhivatott, a gyerekeket partnernek tekintő pedagógusok.
Na azért a teljességhez hozzátartozik, hogy a VMG-ben sincs kolbászból a kerítés.
A diri nagyon ott van a szeren, és ez - szerintem főleg ez - meghatározza az iskola szellemiségét.
Van számos csúcskategóriás tanár is, de vannak másmilyenek is...
De van ismerős gyerek Eötvösben is, ott sem minden tanár álom.
Tegnap jött a levél a Radnótiból, és Monorról (JAG), ma pedig Szt. István és Trefort.
Lassan, de jönnek :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?