Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia, mélyen egyetértek veled,abszolút úgy lenne fair, ha nem látnák a felvételiztető tanárok az írásbeli eredményét és a hozott pontokat. Ennek ismeretében bőven van lehetőség előre felállítaniuk egy rangsort.
Na ez az! Akárhogy is számoltuk, sehogy sem jött ki az a pont, amit a progi számolt
Vagy a matekon súlyoznak? De akkor is...
Szerintem itt valami nem stimmel a képletben . Én sem gondolnám, hogy a 82 írásbelivel és max hozott ponttal még szóbelire se hívnák be a gyereket.
A tájékoztató nekem sem világos egyébként:
0009 emelt szintű matematika esetében a matematika és anyanyelv pontszám aránya 2:1)
Kérem fordítsa már le valaki, ha tudja.
Illyés újra. A négyosztályosoknál mások a tagozatkódok, mint a program megjelenít. Helyesen:
001 Angol nyek
002 Német nyek
77 ponttal? Az hogy lehet? Már írtam korábban: ismerős 70 ponttal, 5-6 négyessel a Jóska francia Nyek-ére jár. Majdnem maxos szóbelije volt, de a behíváshoz sokkal rosszabbul állt, mint ti most...
Igen, beláttuk, hogy könnyebb bekerülni a 100-as lista első 5 helyére, mint az Illyésbe. :)
Na, most mit csináljunk?!
Na most érdekes lesz, mert jelenleg a táblázat alapján egyik választott suliba sem hívják be szóbelizni!!! :( :(
Erre már tényleg nem igazán választ kapni. Ilyen eredménnyel biztosan jó helyre került a gyereked.
Köszi, hogy betetted a József Attilát is, de nem sikerül rájönnöm, hogy számolja a pontot a program. Pont a matekra ad pirosat, amire a gyerekem jelentkezett. Matek 33, magyar 44 pont lett, hozott pontok 50 lesz, szín ötös. Tudnál segíteni? Köszi szépen
Mi tavaly 80-at írtunk, 90-et vittünk, és a német Nyek-re sem fértünk be. Lehet, hogy pontazonossággal maradtunk le? (Mert aztán hívott a diri, hogy ha akarjuk, akkor még felveszik, se nem tudom, hogy az az ig. keret terhére történt volna, vagy valaki visszamondta.)
Én is abban bíztam. Nekünk teljes mentesség szóba sem jöhetett, de a matek átlagok miatt nagxon bíztunk abban az 1 pontos matek csökkentésben. De az előkészítőn közölték a számokat a gyerekekkel, így nem hiszem, hogy a levegőbe beszélt a tanár.
A fenébe, dehogynem. Köszi a korrekciót.
Szóbeli helyett nem hozott pontra gondoltál?
Vagyis 5 ponttal magasabb. Az nem kevés.
Viszont akkor összességében 4 ponttal magasabb a szóbelire behivási ponthatár, mint tavaly, ha jól látom. Ohhh...azt hittem idei 6 osztályos átlagok rosszabbak lettek, mint tavaly😕
Necsak kérjünk, adjunk is. :-)
Láttam a program számolná az Illyést is, de nincs vonatkoztatási alap. Nekem a következő minimum írásbeli pontszámok max. szóbeli mellett vannak meg:
6. spec.matek 72 (2016)
6. általános 71 (2016)
8. angol nyek 75 (2015) és 74 (2016)
8. német nyek 74 (2015) és 70 (2016)
A hatosztályos. A magyar mentességet lejjebb vitték 1 ponttal, de matekot már nem bírták... :(
Zitoka! 4 vagy 6 osztályos Apáczai?
Köszi! 5 ponttal a tavalyi fölött húztak határt. Ez az a mentesség, aminek egyszerre kell meglenni?
Belső infó alapján, nem hivatalos:
Apáczai szóbeli ponthatár 69 pont, magyar mentesség 44 pont, matek mentesség 38 pont.
Ez utóbbiról 1 ponttal lemaradtunk, pedig de jó lett volna... :(
Köszönöm szépen, azt hittem, hogy csak az írásbeli alapján!
Trefort az írásbeli max100 és a hozott max10 összeadása után állapítja meg a szóbeli behívás és a mentességi határt is. Így eshet, hogy 76-os írásbelivel felvették.
És Gligeti, szabad kérni a 8.-osok számára a 11. ker József Attilát esetleg a kalkulátorba? Hálás köszönet. :)
Szia, én beszéltem Németh Lászlósokkal, 6-szoros a túljelentkezés, és ugye azt már tudjuk, hogy 72,2 pont lett az ott írt gyerekek (156 fő) átlaga. Ha ez neked is megvolt, akkor most pluszoltam :)
Gligeti, én biza továbbra is azt mondom, hogy ahol a számunk kisebb, mint az adott évi ponthatár, az legyen piros, akárhogy is fáj. Ahol pedig határon vagyunk, az a narancs. Szerintem zavaró, hogy most az is narancs, ami irreális, meg az is, ami még beleférhet. :) Pl egy helyen 132 a szóbeli ponthatár, és 125-tel narancsnak jelöli nekünk. Itt túl engedékeny.
További ajánlott fórumok: