Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hozzánk legalábbis csak a hatossal kapcsolatban csorgott le ilyen infó, de lehet, hogy Szakócáék jobban tájékozottak :))) Évek óta mondogatják egyébként, hogy nem lesz mentesség, aztán eddig mindig volt, idén - majd kiderül.
Szóval a nyolcadikosoknál még létezhet a megajánlott szóbeli ezek szerint.
Mert színvonalromlást tapasztaltak, de ez a hatosra vonatkozik.
A vmg sztem tök összevissza csinálja, ismerős gyereket is behívtak, pedig picivel alatta van szerintünk. Mindegy, lényeg, hogy behívtak. :)
Nocsak, ez új infó.
Vajon miért változtattak?
Én hallottam ilyenről a VMG-ban, hogy valaki picit a határ alatt volt, de behívták. Fiam azt az infót hozta, hogy idén nem lesz náluk mentesség, mindenkit meg akarnak nézni.
VPG-ben , ha érdekel valakit... bár kiírták a tájékoztatóba, hogy nem lehet időpontot módosítani, a telefonban mást mondtak. Lehet kérni minden további nélkül e-mailben. Nagyon kedves volt a hölgy. :)
Sajnos nincsen tapasztalatom a piaristával. 6-ban "játszásiból" valóban megírtuk a központit, de semmiképpen nem váltottunk volna iskolát.
Mi is várjuk még a többi pontot. :)
8-osoknak idén már nem lehetett beírni dicséretes jegyet. Pedig volt több is. :)
Hát azt biztosan nem tesszük.:D
Valószínűleg még mindig a számításban van némi eltérés. Más magyarázat nem lehet.
Nem írtatok be dicséretes jegyeket a jelentkezési lapra? Lehet, hogy amiatt egyéni döntéssel hívták be, tekintettel a minimális ponthiányra...
Kedves Bogi! Lehet,hogy tévedek, de az eddigi hozzászólásaidból azt szűrtem le, hogy a most nyolcadikos fiaddal két éve már próbáltatok hatosztályos gimibe felvételizni. A Budapesti Piarista Gimnáziumban voltatok szóbelizni annak idején? Úgy látom, hogy a fórumozók között nem nagyon van olyan, aki katolikus iskolát jelölt meg. A tapasztalataitokra volnék kiváncsi. A hatodikos fiam jövő héten megy a piaristákhoz szóbelizni. A nagyobbik fiammal sajnos nem tudtunk katolikus gimit találni elérhető távolságban, mi a Szent Imrét így be sem írtuk. Ma várjuk a Fazekas pontokat, holnap pedig az Eötvösét. Kérlek írj tapasztalatokat a piaristával kapcsolatban, amennyiben vannak persze. Köszönöm, Viki.
A lényeg, hogy behívták. Nehogy már fölhívd őket, hogy nem értem, ő ezt nem érdemelte ki!!! :-D
Nekem még mindig hiányik 0,22 a matekos és nyelves behíváshoz. Nem értem.
Akkor viszont egyszerűen más a prioritás.
De továbbra is azt gondolom, ez a kivétel.
Az biztos! Ha nem is az életük múlik azon, hogy hova kerülnek, de mindenképpen befolyásolja a jövőjüket. Reméljük minden gyerek bekerül a neki legjobb iskolába!!
átírtam, kíváncsi vagyok, most Boginál kijönnek-e a pontok.
Nagyon sokszor ennyin múlik. :)
Budapest, és legyen TOP 10. Jól gondolod, a sport erősen közrejátszik.
bár az csak nagyon minimális eltérést adhat... 1,66 pont mínuszt számol, ha termism jegyek 4/4 5.-6.-ban, de lehet, hogy azzal már nem stimmel.
És ugye ez így nyolcadik után sokkal komolyabb kör, mint amikor elküldtük őket hatodikban szerencsét próbálni, tapasztalást gyűjteni.
Azért csak menjen , mégha a végén az elsőt is választja!! Mindenképpen jó a megtapasztalás.
Köszi, szerintem is így lesz, nálunk is így számolt anno.
...bezzeg az enyém az jól sikerült első után boldogan mondta, hogy akkor ez ugye elég is lesz, és a többire már nem kell elmennie? :)
Lehet: azt írják, hogy "Az általunk figyelembe vett tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika és
egy idegen nyelv. Az átlagszámítást az ötödik, hatodik, hetedik osztály végén és a nyolcadik osztályban
félévkor megszerzett érdemjegyekkel végezzük el."
én valamiért úgy vettem, hogy az 5.-6.-ban a termism jegyet számolják a fizika helyett, de akkor lehet, hogy azt ott nem számolják bele az átlagba.
Aztán ezt nem simán skálázzák, hanem így: "húsz pontot kaphat a jelentkező a hozott tanulmányi átlagára (4,0 = 0 pont, 5,0 = 20
pont – lineárisan; a 4,0 alatti bizonyítványra legfeljebb -5 pont levonást érvényesít a rendszer", tehát ha valakinek mindenből négyese van, az 0 hozott pont (!).
átírom úgy, hogy akkor 5.-6.-ban ne számoljon semmit fizika helyett, vsz. úgy lesz akkor.
Dehát ezek még csak a szóbelik.Ki tudja hova jut be ténylegesen?? A mai szóbelit pl. kifejezetten élvezte. Igaz itt csak beszélgetés volt. Remélem, hogy a többinél is ilyen vidám lesz! Ebben mondjuk nem vagyok biztos.. Bárcsak már a választásnál tartanánk!! :)
Hallod, ilyen gyerek kevés van. Akinek ne elég a 6+ szóbeli.
Hogyan fog majd választani a sok lehetőség közül??
A VMG-nél valószínűleg a hozott pontok számításának képlete nem lehet jó, mert a táblázat szerint csak infóra lenne elég pontja, de behívták matekra és német nyekre is. Talán az 5.6. osztályos természetismeret jegyek nem számítanak bele.
További ajánlott fórumok: