Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia, ha Vekerdyn keresztül kell belőni az alternatív vonalat, az már könnyebben megy.
Hogy ezt a felfogásmódot/módszertant leginkább egy alapítványon keresztül lehet finanszírozni, mint a hivatalos vonaltól eltérőt, azt el is tudom képzelni + fogadni.
Gondolom, az alternatív kifejezés közben meg brand lett az AKG esetében, így az nélkülözhetetlen.
A PREZI is csinál szeptembertől egy középiskolát III. kerületben, oda 130 E Ft a tandíj/hó.
Szóval, akkor alternatív ez esetben valami olyasvalami, hogy a hagyományos suliktól eltérő rendszerű stb.
Pedig utóbbiak is valahogy kiköhögik. Én eddig úgy tudtam, van mentesség a nagyon jó tanulóknak.
De vannak előbbiek is. Hasonló, mint a Waldorfok közönsége, de nem a bioköleses típus, vagy ha bioköleses, akkor abból is kicsit pénzesebb. A Waldorfok sem ingyenesek egyébként.
Nem értem, esküszöm. Alternatív szülők, gyerekek, az valami olyasmi, ami más, mint a hagyományos, eddig OK.
Alternatív szülők, gyerekek, akik eltérnek a hagyományostól, vagy ilyesmi.
De az alternatív, mint aki a havi 75 E-res tandíjjal eltér a hagyományos szülőtől, ez már fogalmilag nem passzítható össze.
Nekem az alternatív, és a gazdag, jómódú, nem szinonímák.
Szóval, szerintem, valahol máshol kell keresni a dolog gyökerét.
Ismerek sok jófej magamkorabeli családot, akik jómódúak vagy gazdagok. De véletlenül sem használnám rájuk az alternatív kifejezést, pedig tuti biztos, hogy mindegyik szívesen járatná a gyerekét az Alternatív XY Gimnáziumba (pl. AKG-ba).
Viszont ismerek az előbbinél is több olyan szülőt, akire még így szülőkorban is használnám esetleg az alternatív kifejezést, de ezek tutira nem tudnak kiköhögni havi 75 E Ft-os tandíjat.
itt fenn vannak a tagozatkódoknál az időpontok a 8.osoknak, a 4.-eseknek (legalábbis nekünk) küldtek emailt.
Szia! A tavaly kérdezték a gyerektől hogy mi a hobbija, szokott-e a telefonján játszani, milyen játékokat. Utazik- e a család, hova? Fotót kellett vinnie.
Mivel csak 69 pontja volt, ezért kaptunk a vezetőtől egy emailt, hogy a portán leadhatjuk zárt borítékban az összeg megjelölésével a teljes képzési időre vállalt összeget) Mivel rengeteget utazunk, és általában Európán kívülre ( egy ilyen kirándulást említett a gyerek), ezért feltételeztük, hogy tisztában voltak azzal, hogy adott esetben tudnánk egy emelt összeget biztosítani a gyerek tanítattására. Mondjuk a férjem meg is írta az ajánlatot, de azon bukott el a dolog, hogy szombaton volt a leadási határidő, mi meg éppen nem tartózkodtunk az országban. Felhívtuk az iskolát és kérdeztük, hogy hétfőn reggel ráér- e, elég türelmetlen és rugalmatlan elutasítás hangzott el, 8 összegű szerződés esetén úgy véltük, hogy nem éppen szerencsés hozzáállás....Emiatt elsősorban nem is erőltettük a dolgot és szerintem a lehető legjobb helyen van most a gyerek :)
Kedves Detti 271 !
Írtam privit!
Mi voltunk tavaly az AKG szóbelin: előre írni kellett egy jellemzést a gyerekről, vinni egy családi képet.
Beszélgettek a családról, hol laksz, hogy fogsz bejárni, nincs-e messze, hol nyaraltál nyáron, hova jelentkeztél még, és AKG-t hányadik helyen jelölte.
2-3 napon belül jött az e-mail, hogy nem felelt meg max hozott ponttal + 75 pont írásbelivel.
Tényleg nem Budán lakunk (Pest megye keleti oldal, de egy órán belül lett volna a közlekedés), London és Horvátország kevéssé érdekelte őket, pedig szívesen mesélt a Harry Potter filmgyárról, a sakkról, amit nagyon szeretett.
Nyilván helyből kiderült, ha nem is tudta pontosan, de a megjelölt helyekből a hátsó részben volt az AKG (nem is lett volna befutó), és nem nyaraltunk menő helyeken, családunk is teljesen átlagos, és a bátyja sem jelentkezett (fel sem merült benne) az AKG-ba, hiába volt két éve kitűnő. Így számomra nem derült ki milyen gyerekeket keresnek, bár dolgozik ott egy gyerekkori ismerősöm, akivel beszélgettem pont ott a felvételi ideje alatt, és mondta is, hogy nem mindenkinek való. Megértettem rögtön, hogy nekünk biztosan nem, így nem is volt csalódás. A gyerek vidáman jött ki a beszélgetésről, nem éreztették vele, hogy nem lesz kiválasztva.
Sziasztok,
Szent István szóbeli időpontok már lekérdezhetőek. :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?