Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Lehet, hogy van olyan határidő is, hogy mikor lehet legkorábban feltenni? És akkor amiatt elcsúsznak?
De a DNG pl már kitette egy hete kb.
Az Óbudai nekem szimpi, tudod, de nekik szóbelijük sincs, azaz janiár 26-án befejeződtek náluk a felvételik. Azóta 1,5 hónap telt el.
02-20-22-vel beérkezett uccsó jelentkezési kap, , hagyjunk rá még 1 hét érési időt, az február vége.
De ugye a sorrendes excell már kész tudott lenni menet közben is, azaz mondjuk 02-23-ra.
Ezért mondom, hogy kell lennie valamilyen olyan dolognak is a háttérben (és itt kifejezetten nem gondolok bármilyen machinációra, mert az szerintem nincs, vagy csak kivétel jelleggel), amiről nem tudunk, pl. valami adminos dolog, akármi, mert különben nincs racionális magyarázata ennek az ej ráérünk arra még listázgatásnak.
A VMG is egyébként, sőt elvben még holnap is.
Nem is azok a kérdés, akik az utolsó napig nyomják a szóbeliket, hanem ahol vagy egyáltalán nincs, vagy már rég lezavarták.
Én azt is simán el tudom képzelni, hogy mindenféle felesleges felvételivel kapcsolatos adminisztrációval leterhelik a gimiket a háttérben.
Meg nem tudom, hogy mennyit beszélnek a szóbelik után a gyerekekről (ahol képet kértek, ott azért úgy gondolom, hogy igen, a Toldyban ma értekezlet van, lehet, hogy a felvételik miatt, nem tudom). Mindenesetre amikor én interneten kerestem munkatársakat, 80 jelentkező volt, 5 kellett és 1 ,5 hétig szarakodtam, hogy sikerüljön jó döntést hozni. Rohadt nehéz az ilyen, pedig az csak "írásbeli" volt :-)
03-10
Nekem úgy tűnik, mintha valamiféle hierarchikus sorrend lenne. A legnagyobb ágyúk tartják vissza a listákat a legtovább.
Szerintem is van ebben igazság, hogy nem érdekli őket - de azt a sulit, amelyiket EZ nem érdekel, na azzal kapcsolatban tettem fel a kérdést, hogy lehet-e komolyan venni.
Ezek olyan nüanszos dolgoknak tűnnek, de pl. az iskolavezetés minőségének lehet, hogy jó indikátorai.
Az meg má' nem is olyan nüanszos dolog :)
Bizony, bizony. De hát ha úgy érzik, megtehetik, hogy úgyis marad elég sok jó gyerek náluk...
Különben én sem értem. Akármennyire sok dolga is van az adminisztrációnak, ezt évente 1x kell megcsinálni, lehet tudni, mikor, rá lehet készülni.
Van ismerős, aki pl. meg akarja mérettetni magát.
Olyan is, aki TÉNYLEG nem tudja, hova menjen és a szóbeli döntő faktor lehet.
Meg aztán láttuk, hogy hiába a magas vitt és írott pontszám, a szóbelin simán veszíthetsz egy csomót akkor is, ha megvan a tárgyi tudásod.
A TOP elején nincs bérelt helye senkinek, és egyre kevesebb iskola ajánl meg szóbelit köztük, most pl. már a VMG sem.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?